Zeki sonuçtan çok memnun

BMW Kendi Ürününden Kaynaklı Arıza Masrafını Müşterisine Yüklüyor

BMW Kendi Ürününden Kaynaklı Arıza Masrafını Müşterisine Yüklüyor
09 Mart 2024 14:02

Sevgili Borusan Otomotiv ve BMW Türkiye;
BMW İX50 aracımda bir süre önce direksiyon eforu arızası meydana geldi. Yaptığım araştırmalara göre bu arızanın, özellikle BMW'nin İX serisinde kronik bir sorun olduğu ve Türkiye genelinde neredeyse tüm Borusan yetkili servislerinde bu arızadan kaynaklı çok sayıda aracın onarım beklediği ve Almanya'dan 'direksiyon kutusu' adı verilen parçanın temin edilmekte olduğunu öğrendim. Gaziantep Yetkili Servisi'ne aracımı götürdüğümde, aracımda da aynı kronik arızanın bulunduğu ve direksiyon kutusunun değiştirilmesi gerektiği belirtildi. Arızanın kullanıcı kaynaklı olmadığı ve BMW İX serisinin dünya genelindeki kronik arızası nedeniyle garanti kapsamında parçanın temin edilmesini onayladım ve aracımı servise bıraktım.
Ancak, bana iletilen cevapta aracımın 2 ay önce yasal garantisi sona erdiği için onarımın sadece kısmen garanti kapsamında karşılanacağı ve geri kalan kısmının tarafımdan ödenmesi gerektiği ifade edildi. Peki, sevgili BMW Türkiye ve Borusan Otomotiv, neden araçlarınızdaki güvenlik sorununa yol açan ve 2021 ile 2022 model İX serilerinin hemen hepsinde görülen, kullanıcı kaynaklı olmayan bu kronik arızayı benden karşılamamı bekliyorsunuz? Bu soruma acilen mantıklı bir cevap bekliyorum.

11 Mart 2024 08:29 (Şikayetten 1 gün sonra)

11 Mart 2024 08:58

Merhaba sayin yetkili, Aracım Borusan Gaziantep Erenler Otomotiv BMW servisinde parçası geldiği halde şikayet konusu olan durumdan dolayı beklemektedir. BMW nin kronik direksiyon arızası nedeniyle tamamının üretici firma tarafından karşılanması gereken arıza bedelinin Bana yüklenmeye çalışılan %20 oranında masrafının acilen BMW tarafına yüklenmesini ve aracımın onarımının en kısa sürede bitirilerek tarafıma teslimi konusunda desteğinizi rica ederim.

11 Mart 2024 14:15

Şikayete konu mağduriyetimle ilgili hala bir aksiyon alamadım!

12 Mart 2024 11:59

En son şikayetime konu olan durumu ilgili birimlerinize aktarmıştınız ve ivedi olarak çözecektiniz Sayın @bmwturkiye & @borusanotomotiv! Sizde de bürokrasi pek hantal herhalde, kaç gün oldu hala sorun çözmekle uğraşıyorsunuz (! ) ya da buna oyalamak mı desek?

13 Mart 2024 09:27

En son @borusanotomotiv Gaziantep Erenler otomotiv yetkili servisi ile yaptığım görüşmede @bmwturkiye nin masrafın %10 unun tarafımdan istendiği yönünde bir teklif yaptıklarını öğrendim. Suradan yazıyorum, kendi ürünlerinden kaynaklı bu arıza için 1 TL dahi masraf ödemeyeceğimi en yüksek sesle söylüyorum. Bugün (13.03.2024) bu yönde bir aksiyon alamazsam artık BMW Almanya (merkez) ile muhatabiyet oluşturup gerek mail, gerek sosyal medya ve gerekse atlayıp Almanya'ya gitmek dahil tüm seçenekleri değerlendireceğim. Saygılarımla

Hasan sonuçtan hiç memnun değil

Borusan Oto BMW İx Direksiyon Kutusu

Hasan
09 Aralık 2023 10:35
Hootan sonuçtan hiç memnun değil

Borusan Distribütör ( BMW- Antalya Kosifler)

Hootan
09 Ağustos 2024 15:53
Arif sonuçtan hiç memnun değil

Borusan Otomotiv İx Arıza Ve İkame Araç

Arif
16 Ekim 2023 16:36
Sedef sonuçtan memnun

BMW İx Sıfır Aracım 8 Ayda Bozuldu

Sedef
16 Mart 2024 15:25
"BMW markası beni hayal kırıklığına uğratsa da çalışanlar İlgili davrandı. Teşekkürler"

Özkan
22 Haziran 2023 17:46