Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

BMW Connected Drive Talihsizliği

29 Şubat 2024 16:53

Mayıs 2023'te aldığımız BMW 220i aracımız, tüm yeni nesil araçlar gibi yazılım odaklı ve adeta yürüyen bir bilgisayar. Ülkemizde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) yasağı nedeniyle BMW araçlarda SIM kart bağlantısı donanımı 2019 yılından beri çalışmıyordu. Geçen yıl BTK'nın bu konuda attığı adımlara güvenerek 'ilerleyen dönemde BMW'nin de sistemi çalışır hale getireceğini' düşünerek aracı satın aldık. Aracın zaman zaman yazılım kaynaklı hatalar vermesi ve BMW'nin düzenli güncellemeler yayınlamasına rağmen, ConnectedDrive aktif olmadığından araçtan doğrudan güncelleme yapamıyorum. Bu nedenle servise gidip gelmek için 300 km yol yapmam gerekiyor. Şimdiye dek iki kez yazılım güncellemesi amacıyla servise gitmek zorunda kaldım. Eğer araçta ConnectedDrive aktif olsaydı, böyle bir ihtiyaç ortaya çıkmayacaktı ve güncellemeyi araç içerisinden ConnectedDrive üzerinden yapabilecektim. Öte yandan, aracın internet ve konum tabanlı hizmetler gibi zengin yazılım altyapısı, halen aktif olmayan ConnectedDrive özelliği nedeniyle tam olarak kullanılamıyor. Takip ettiğim kadarıyla BMW Türkiye, mevcut araçlarda Mercedes, Tesla ve Volvo gibi diğer markaların yaptığı gibi bu hizmeti erişime açmak yerine, sadece önümüzdeki aylarda satacağı araçlarda bu hizmeti sunmayı planlıyor. Bu yaklaşımın müşteriyi önemsemediğini düşünüyorum. BMW gibi bir markanın bu duruma yakışmadığını ve yanlış bir tercih yaparak bu aracı satın aldığımız hissine kapıldığımızı belirtmek isterim. Umarım BMW, premium bir marka olduğunu unutmaz ve ConnectedDrive hizmetlerini satmış olduğu araçlar için de aktif hale getirir.

profile profile profile
29 Şubat 2024 16:55 (Şikayetten 2 dakika sonra)

Ceyhun
Ceyhun

Bu konu hakkında bir gelişme yok mu. Benim 2023 model aralık çıkışlı i4 aracımda da aynı sorun devam ediyor. Aldığıma alacağıma pişman oldum.

Ali
Ali

Ben de Mart'ta aldığım aracımda aynı sıkıntıyı yaşıyorum ve her konuşmamda başka bir hikaye anlatıyorlar. Benim tahminim 3-5 kuruşluk bir yerli Sim maliyeti çıkar diye konuyu kapatmaya çalışıyorlar.

BMW İX1'de Beklenen Hizmet, Gerçekleşmeyen Vaat

Yasin
13 Ocak 2025 13:29
Emre sonuçtan hiç memnun değil

BMW Borusan - Connected Drive Kullanılamayan 2023 Model Araç

Emre