BMW 118 Tahrik Arızası Verdi

Gursel
01 Haziran 2024 19:21

BMW 118 aracım tahrik hatası verdi. Servisten radyatörde su kaçağı olduğunu ve wastegate nin hata verdiğini yalnız araç susuz kaldığı için hata vermiş olacağını radyatör değiştikten sonra tekrar kontrol edileceğini söylendi ve radyatör değişti. Araçta su kaybı ya da hararet uyarısı olmamasına rağmen radyatörü değiştikten sonra kontrol edileceği söylendi.

Radyatör değiştikten sonra wastegate hatalı olduğunu ve o parça değişmeyeceği için turboyu komple değiştirmek gerektiğini 100 bin maliyeti olduğunu söylediler ve radyatör içinde 15 bin para aldılar. Hata kodlarını istediğimde de veremeyeceklerini söylediler. Özel bir servise gittiğimde ise wastegate nin değiştiği bilgisini aldım.

Öncelikle radyatörde bir su kaybı olduğuna delinmiş olduğuna inanmıyorum. Varsa eğer hata kodunu neden paylaşmıyorlar ve araç neden su kaybı olduğunun uyarısını vermedi? Wastegate değişmesine rağmen neden değişmediği bilgisi verildi ve neden komple çalışan turboyu değiştirmek yoluna gittiler ve 100 bin lira maliyet çıkardılar? Ben paramın alınmak istendiğini ve radyatörü değiştirerek te bir miktar bunu yaptıklarını düşünüyorum.

Ayrıca wastegate arızasının kronik bir arıza olduğunun bilgisini aldım. Hem kronik arıza için destek alamıyorum hem güven duygusu sağlayamıyor hem de araçların arkasında durulmuyor. BMW'nin tarafıma ulaşıp bu konuyu çözüme ulaştırmasını talep ediyorum. Eğer herhangi bir yardım ya da çözüm önerisinde bulunulmazsa gerekirse Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuracağım.

03 Haziran 2024 07:57 (Şikayetten 1 gün sonra)

Ömer sonuçtan hiç memnun değil

BMW 3.18i Tahrik Hatası Ve Turbo Değişimi

17 Eylül 2025 20:26

BMW Yetkili Serviste Yetersiz Ve Pahalı Hizmet Deneyimi

Serdar
29 Mayıs 2025 09:49
Ali sonuçtan hiç memnun değil

BMW Yetkili Servisinde Beklenmedik Turbo Değişimi Şoku

Ali