Asus Laptop Isınma Sorunu Ve Garanti Problemleri

18 Eylül 2024 17:48

09.05.2022 tarihinde Asus Rog Strix G513IE modeline 17.893,68 TL fiyat ödeyerek satın aldım. Laptopun kargolanmasında hiçbir sorun yaşamadım, hasarsız şekilde teslim aldım. Kargo açılış videosu elimde mevcut. Laptop yüksüz bir şekilde çalıştığında 95 derecelerde, yüke bindiğinde ise 95-103 derecelerde çalışıyordu. Silent, Performance, Turbo modlarında ise ne sıcaklıkta ne de bilgisayar hızında bir değişiklik olmuyordu. AMD işlemci setleri maksimum çalışma aralığının çok üstünde olduğunu ve uzun vadede bilgisayara ve anakarta zarar vereceğini düşündüğüm için laptopu asus.com.tr'de belirtilen servise gönderdim. Cihazda çeşitli testler yaptıklarını, sorun olmadığını belirterek geri gönderdiler. Tekrar kullanmaya başladığımda sıcaklık değerlerinde hiçbir değişiklik yoktu. Klavye ısınıyor, klavyenin ısısı elime vuruyordu. Tekrar servise gönderdim, uzun bir test yaptıklarını ve sorun olmadığını söylediler. Servis sorun olmadığını söylediği için o şekilde kullanmaya devam ettim. Laptopu koruyacak bir çanta, çantanın içine kendim laptop ölçülerine uygun strafor köpük yapıp taşımasını öyle sağladım ve her zaman düz hava alacağı bir zeminde, çoğu zaman ise hava almasını sağlayan stant ile kullandım. Bir gün laptop harici ekran kartımı görmedi (3050ti). Servise vermek için gittiğimde 2 senelik servis sürecimin bittiğini söylediler. Faturamı ibraz ettiğimde ise tamam, 2 senelik süreniz var dediler. Bu servis sürecinde anakartı değiştirdiklerini söylediler. 2 senelik servis süresi içinde olduğu için ücret ödemedim. Ana kart değişiminden 4 ay sonra, fakat 2 senelik servis süresi bitiminde ana kartım tekrar arıza verdi. Şu an serviste olan laptopum için KDV+işçilik+parça fiyatı olarak 23.500 TL ücret ödememi istediler. 4 ay önce anakartın değiştiğini ve 6 aylık parça garantisi hakkımı kullanmak istediğimi söylediğimde ise 2 senelik garanti içinde değişen parçaların ek olarak 6 ay garantisi yoktur. 2 senelik garanti süresi sonrasında değişen parçaların 6 aylık garantisi vardır gibi insanın akıl ve mantığına yatmayan bir cevap aldım. 2 sene içerisinde taktıkları parçanın 6 aylık garantisi veremiyorken, 23.500 TL gibi fiyat ödenip takılan parçaya nasıl 6 ay garanti verebiliyorlar anlamış değilim. 2 senelik garanti süresinde takılan ana kart ile 23.500 TL ödeyip takılacak ana kart arasında nasıl bir fark var ki birinde garanti veremiyorken, para ödediğinizde 6 aylık parça garantisi verebiliyorlar.
Karakter kısıtı olduğu için bu kadar yazabiliyorum.
Özet: Asus almam, aldırmam. Pişmanım.

Tayfur sonuçtan hiç memnun değil

Asus Bilgisayar Rog Strix G713rs Uyku Modunda Ekran Kilitleniyor

18 Şubat 2024 15:15
Ayberk sonuçtan hiç memnun değil

23 Mayıs 2025 20:34
Asus Yetkili Servisten Eksik Ve Hatalı Cihaz Teslimi Mağduriyeti
Doğukan sonuçtan hiç memnun değil

06 Şubat 2025 16:55
Asus Laptop Garanti Sorunları Ve Kırık Ekran Anlaşmazlığı
Davut sonuçtan hiç memnun değil

Asus Bilgisayar Garanti Kapsamında Ana Kart Değişimi İçin Fahiş Ücret Talebi

01 Mayıs 2025 12:04
Enes sonuçtan hiç memnun değil

Asus Bilgisayar Asus Laptop Arızası

15 Mayıs 2024 12:52