Bora sonuçtan memnun

Agoda.com Dan Yapılan Otel Rezervasyon İptalinde Haksız Kesinti Talebi

Agoda.com Dan Yapılan Otel Rezervasyon İptalinde Haksız Kesinti Talebi
10 Mayıs 2024 11:31
Bora'nın Teşekkür Mesajı
“Ödemenin gerçekleşmesi sonrası teşekkür mesajımı paylaşmıştım. Şikayet sonrası firmanın uygulaması hızlı ve çözüm odaklıydı. Bunu sürdürülebilir hale getirmeleri kendi menfaatlerine olacaktır. Sürece katkısı olanlara ve hatalı tutumlarından vazgeçmelerinden dolayı Agoda'ya teşekkür ederim.”

Agoda.com sitesinden Antalya Özkaymak Falez otelde yer ayırttım. Sayfalarında ücretsiz iptal ifadesi yer almakta idi. Rezervasyonu iptal etmek istediğimde küçük yazılarla belirtilen iptal halinde % 51 kesileceğine dair bir ifadeyle karşılaştım. Siteleri üzerinden bu kesinti yapılmaksızın iptal işlemi yapılmasını talep ettim. Konunun tarafının otel olduğunu ve yapılan görüşme neticesinde otelin bu feragat ücretini talep ettiğini bildirdiler. Otelle görüştüm. Böyle bir uygulamaları olmadığını konunun tamamen agoda sitesi ile ilgili olduğunu ve isterse tam iade yapabileceklerini bildirdiler. Herhangi bir şekilde firmaya ulaşılamıyor. Mail gönderdikleri adresler no-reply adresler. Yapay zeka asistanla ulaşılan mail ile talep iletme kısmı da çalışmıyor; mail gitmiyor. Telefonla aramak isteseniz Türkiye iletişim bilgisi yok. Asla iptal ihtimali olan rezervasyonların yapılmaması gereken bir site. İki gündür medeni bir şekilde kendilerine durumu izah edip gereğini yapmalarını istedim ama Belli ki niyetleri çözüm değil bu yolla haksız kazanç elde etmek. Yaz sezonunun yaklaştığı bu günlerde dikkatli olunması gerek bir site.

10 Mayıs 2024 11:39 (Şikayetten 8 dakika sonra)
13 Mayıs 2024 10:45

Şikayetvar kanalıyla agoda ya ulaşana kadar site üzerindeki tüm iletişim kanalları kapalıydı veya ilerleme kaydedilemiyordu. Şikayet sonrası yukarıdaki mail geldi ve gerekenin yapılmaması için her yol denendi. Önce kesintide haklı olduklarını ve bu kesintinin otelin talebi olduğu bildirildi. Otelle yaptığım görüşmede kendilerinin Agoda ile direkt çalışması olmadığı ve böyle bir talepleri olmadığı bildirildi. Ve adıma otelde herhangi bir rezervasyon olmadığı bilgisi paylaşıldı. Bu konuda yoğun bir mail trafiği oldu. Sonra kendi Agoda cash diye sistemlerinde bu tutarın 6 ayda kullanmam şartıyla alacağıma kaydedileceği bildirildi. Bunu da kabul etmeyince yaklaşık 1 ay gibi bir süre içinde paranın tamamının kart hesabıma iade edileceği bildirildi. Ben yine ödemeyi yapıp 1 ay içinde geri ödenmesini bekleyeceğim. Oysa yapılması gereken sadece işlemin iptaliydi. Bu sürecin sonunda Hongkong dan telefonla arandım ve mail ile verilen ödeme bilgisi bana telefonla tekrar aktarıldı ve durumu açıklayan bir mail gönderildi. Şikayetvar sonrası süreç hızlı ve çözüm odaklı ilerledi. Belki genel bir uygulamadır ama virüs tarama programım site için güvensiz olduğu ibaresiyle siteye girmemem konusunda beni birkaç kez uyardı. Bu çapta bir organizasyonun çok daha profesyonel ve müşteri odaklı olmasını beklerdim.

13 Mayıs 2024 16:24

Kart hesabıma iade ödemesi yapılmıştır. Agoda nın şikayet sonrası performansı hızlı ve yeterlidir. Bu performansı standart uygulama olarak yapması markanın sürekliliğine ve güvenilirliğine olumlu katkı sağlayacaktır. Uzayan bir süreç olmasına rağmen sorunun talebime uygun olarak olumlu neticelenmesinde katkısı olan herkese teşekkürler.

14 Mayıs 2024 10:49

Agoda Rezervasyonum Gerekçesiz İptal Edildi, Ücret İadesi Alamıyorum Ve Müşteri Hizmetlerine Ulaşamıyorum

Büşra
17 Mayıs 2025 00:30