Ceren sonuçtan hiç memnun değil

Ceren
21 Ağustos 2024 16:06

25.06.2024 tarihinde A101 web sitesi üzerinden Stanley marka 1.2 litrelik bir saklama kabı aldım. Ürünü satın alırken hem A101 web sitesindeki ürün bilgilerinde hem de Stanley markasının kendi web sitesinde ürünün bulaşık makinesinde yıkanabildiği yazıyordu. Ayrıca ürün bana ulaştığında, ürünün altında da damga şeklinde 'dishwasher safe' yazıyordu. Ancak, bulaşık makinesindeki ilk yıkamada üzerindeki boyada yer yer atmalar ve renk değişiklikleri oldu. Gıda maddelerinin saklandığı bir ürün için tehlikeli ve kabul edilemez bir durum olduğu için önce A101 müşteri hizmetleri ile temas kurdum, onlar da beni ürünün tedarikçisi Gurur Tekstil’e yönlendirdi. İncelenmesi için ürünü Gurur Tekstil'e gönderdim, birkaç gün sonra gönderdiğim ürün bir açıklama ile geri geldi. Açıklamada, yapılan incelemede herhangi bir üretim hatası tespit edilememiştir yazıyordu. Ancak daha ilginç bir açıklama olarak 'ürün bulaşık makinesinde yıkanabilir bir üründür ancak yıkama sırasında kullanılan temizleyici ve ayarlanan ısı ürünün deforme olmasında oldukça etkilidir' yazmaktaydı. Gurur Tekstil’i arayıp duruma itiraz ettiğimde 'ürünün üzerinde bulaşık makinesinde yıkanabilir yazmasına rağmen bunu önermediklerini, yıkansa bile deterjan kullanmadan ve 30 derecede yıkanması gerektiğini' söylediler. A101 müşteri hizmetlerini aradığımda ise tedarikçiden gelen cevabı dikkate alacaklarını ve ürünle ilgili bir işlem yapmayacaklarını söylediler. Ekteki ürün görsellerinde görüldüğü şekilde boyası dökülen bu ürününde gıda maddelerini saklamak mümkün değildir. Ürünün üzerinde dahi bulaşık makinesinde yıkanabilir yazarken (herhangi bir ilave uyarı olmadan), boya kusurunu yıkama şekline bağlamak ve temizlik malzemesi kullanmadan 30 derecede yıkamanız gerekiyordu demek tamamen sorumluluktan kaçma çabasıdır. Eğer ürün gerçekten de bulaşık makinesinde bulaşık deterjanı kullanmadan sadece 30 derecelik bir su ile yıkanması gerekiyorsa bunun ürünün üzerinde ve ürünün tanıtım sayfalarında yazması gerekiyordu. Kaldı ki, içinde gıda maddeleri saklanan bir ürünü sadece 30 derecelik suyla yıkamak yeterince hijyenik olmayacaktır. Zaten bu yıkama şartları yazılmış olsaydı bu ürünü almazdım. Ürünü A101'den satın aldığım için tüketici olarak muhatabım A101. Ancak onlar hiçbir şey yapmadan sadece tedarikçi firmaya yönlendiriyorlar.

Erdi sonuçtan hiç memnun değil

Erdi
22 Şubat 2025 00:36

Pınar
08 Kasım 2023 12:46
A101 Stanley Termosunun İçinde Paslanma
Kıvanç sonuçtan hiç memnun değil

Kıvanç
03 Ağustos 2023 15:58
Duygu sonuçtan hiç memnun değil

Duygu
27 Ekim 2025 13:14
termosum-parcalandi-magduriyetim-giderilmiyor-6.jpg
termosum-parcalandi-magduriyetim-giderilmiyor-2.jpg
Anıl sonuçtan hiç memnun değil

Anıl
17 Ekim 2024 00:02