Hıncal sonuçtan hiç memnun değil

Zurich Sigorta - Ön Cam Kırılması Kasko Red

24 Mayıs 2024 11:44

Zurich Sigorta - Ön Cam Kırılması Kasko red
15.12.2023 tarihinde biten kaskomu zürih sigortadan yeniledim. 20 Ocak 2024 tarihinde ön camım hasar aldı. Yoğunluktan ilgilenemedim. 13.01.2024 tarihinde yaptırmam gereken muayeneyi ceza yemem dolayısı ile 05.02.2024 tarihinde gidebildim. Diyarbakır Volvo servisinde yazdırılan beyan örneğine ve başvuru tarihim baz alınarak muayene sonrası cam değişimi talep etmem nedeni ile dosya red olmuştur. İlgili şirket muayene esnasında cam kırık olmaması gerektiğini veya muayene öncesi cam değişimi yapılması gerektiğini şirket prosedürleri bu yönde diyerek red etti. İlgili kasko döneminde hasar aldım. Ön camım kasko yaptığım tarihte sağlamdı. Zurich Sigorta mağduriyetimi gidermedi hatta sonuca itiraz ettim ikinci değerlendirme yapmadan onu bile reddetti.

Bilgilerinize

24 Mayıs 2024 15:07 (Şikayetten 3 saat sonra)

Sayın Sigortalımız, İletmiş olduğunuz talep değerlendirmeye alınmış olup, en kısa sürede tarafınıza dönüş yapılacaktır. Saygılarımızla, ZURICH SİGORTA A.Ş. Müşteri Deneyimi ve Memnuniyeti Departmanı

24 Mayıs 2024 15:10

Sayın Sigortalımız, 24/05/2024 tarihindeki görüşmemize istinaden tarafınıza gerekli bilgilendirmeler yapılmıştır. Saygılarımızla, ZURİCH SİGORTA A.Ş

Hıncal
24 Mayıs 2024 19:46

Şikayet etme sebebimi bana söyleyip şikayetimi buradan kapatmak benim sorunumu çözmüş olmuyor. Kasko tarihin içinde hasarım var mağduriyetimi lütfen giderin.

Hıncal
27 Mayıs 2024 18:21
Zurich Sigorta - Ön Cam Kırılması Kasko Red
zurich-sigorta-on-cam-kirilmasi-kasko-red-2.pdf

Tarafınızca gönderilen ve ön cam değişimi talebimin cam klozu dahilinde değişiminin reddedildiğini beyan eden raporunuz ektedir. Tarafımıza yönlendirdiğiniz eksperin aldığı ayrıntılı beyan da diğer ek ile sunulmuştur. Talebinizin ret gerekçesini tam olarak bilmemekle beraber, aldığımız sözlü bilgiden çıkarımımıza göre aracın muayene tarihinde camının hasarlı olduğundan ötürü olduğunu düşünmekteyiz. Aracın kasko tarihi 15.12.2023 olup muayene tarihi ile arasında 2 ay süre bulunmaktadır. Ve ekteki beyanımızdan da net anlaşılacağı üzere yılbaşından sonra iki farklı zamanda gerçekleşen taş çarpması sonucu ikinci hasarla beraber camın kırılması ve çizik hattının tam ilerlemesiyle cam değişimine karar verdik. Değişim talebimizin onaylanmasını talep ediyoruz. Aksi durumda ispat yükü tarafınıza ait olduğu için; 1) Hasarımızın 15.12.2023 öncesine ait olduğunu ispatlayan delilinizi 2) Aracı kaskoladığınız tarihte camın hasarlı olduğunu gösteren ekspertiz bilgisini ve düzenlediğiniz poliçede bu konuyla ilgili düştüğünüz hasar şerhini içeren evrakı, sizden önceki kasko şirketmize sunmamız için bizimle paylaşmanızı talep ediyoruz. Yıllardır araçlarımıza kasko yapmaktayız, bu aracımız da sizden önceki yıllarda da kaskoluydu. Hiçbir şirketle sorun da yaşamadık ancak şu an tarafımıza düpedüz yalancı muamelesi yapmaktasınız. Araç sizden önce kaskolu olmasa veya muayene tarihi kasko tarihinden önce olsa bir nebze de olsa anlaşılabilir bir yaklaşım olurdu ancak bu durumda bile araç kaskosu sırasında hasar tespiti yaparak şerh düşme yükümlülüğü de şirketinize ait olacaktı. Önceki kasko döneminde olan bir hasarı o firmaya tamir ettirmeyip size yaptırmak gibi şirketinize özel bir kastımız da olamayacağına göre talebimizin tekrar değerlendirilerek kabulünü talep ediyoruz. Aksi durumda hasar dosyasının açıldığı yetkili servis değişim için 26.000 TL fiyat vermiş olup değişim tarafımızca ödenerek yapılacak ve tarafınızdan rücu edilmesi için yasal vekilimizce adli yola başvurulacaktır. Şirket olarak servisten daha ucuz bir fiyat alabileceğinizi düşündüğümüzden sonradan daha yüksek meblağ ödememeniz adına son kez bilgilendirmek şart olmuştur. 8.6.2024 tarihinde cam değişimi için randevu aldık ve değişimi ret konusunda direnseniz de 26.000 TL fiyat üzerinden yapacağız. İyi çalışmalar.

Burakk sonuçtan hiç memnun değil

03 Aralık 2023 19:29

14 Haziran 2024 14:44
Poliçesinin Arkasında Durmayan Zürih Sigorta
Ahmet sonuçtan hiç memnun değil

02 Eylül 2023 10:28
Faris sonuçtan hiç memnun değil

30 Ağustos 2024 00:24
Zurich Sigortanın Yarattığı Mağduriyet