Worldline Ödeme Sistem Çözümleri A. Ş.

İbrahim
06 Şubat 2024 14:58

Sayın Worldline Ödeme Sistem Çözümleri A.Ş., Yapı Kredi Bankası ve Ingenico Türkiye Yetkili Servis,

Uzun yıllardır ödemelerini düzenli olarak gerçekleştirdiğim ve 2013 yılında satın aldığım yazar kasa POS cihazını kullanmaktaydım. Yapı Kredi Bankası çalışanları, banka kartı ve açık/kapalı ibareli tanıtım materyalleriyle ofisime gelerek yazılım güncellemesi yaptıklarını belirterek cihazda 1 TL'lik işlem yapıp hemen ardından iade işlemi gerçekleştiriyorlardı. Güncelleme sonrasında servis fişi bırakıp fotoğraf çekerek ayrılıyorlardı. Ancak zamanla bu işlemlerin ücretli olduğunu ve ciddi bir maliyet oluşturduğunu fark ettim. Durumu bankanıza ilettiğimde, banka komisyon oranını düzeltilerek beni altı ay boyunca %0 faizle bu konuda desteklemeyi teklif etti.

Ne var ki, yazar kasa cihazı masadan düşerek hasar gördü ve cihaz çalışmasına rağmen, ekranda İngilizce 'sabotaj koruması olan vida sensörü darbeden dolayı cihazın açılmış olduğunu' belirten bir hata mesajı almaya başladım. 30/01/2024 tarihinde Ingenico Türkiye Yetkili Servis'i arayarak cihazı teslim ettim ve 06/02/2024 tarihinde servisten aranarak cihazın 2.500 TL karşılığında teslim alınabileceğini öğrendim. Yapılan işlemleri sorduğumda, pil değişimi için 1.000 TL, küçük bir plastik parça için 1.500 TL ve işçilik ücreti talep edildiğini belirttiler. Ücretin yüksekliğini dile getirmeme rağmen, yetkili kişi tek servis noktası olduklarını ve kararı bana bıraktıklarını ifade etti. Cihazı geri almak istediğimde ise 300 TL civarında bir iade ücreti talep edildi.

Türkiye genelinde kaç iş yerinin bu şekilde mağdur edildiğini ve banka tarafından alınan servis fişleri ile açılan talep bilgilerinin incelenmesi gerektiğini düşünüyorum. Firmanın talep ettiği 2.500 TL'lik servis ücretinin yüksekliğini ve bu durumun esnaf üzerinde yarattığı mali yükü belirtmek isterim.

Bu konuda mağduriyet yaşayan bir işletme sahibi olarak Yapı Kredi Bankası ve Ingenico Grup'tan şikayetçi olduğumu ve yetkililerden bir çözüm beklediğimi ifade etmek istiyorum.

Konuyla ilgili dönüş yapılmasını rica ederim.

İbrahim Hakkı D**
0549*****97

07 Şubat 2024 07:38 (Şikayetten 16 saat sonra)

Değerli Müşterimiz, Geri bildiriminiz için teşekkür ederiz. Worldline ailesi olarak her zaman yanınızdayız. Bizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Worldline İletişim Merkezi

Onarım Sürecinde Yaşanan Zorluklar Ve İletişim Eksikliği

İsmail
28 Mart 2025 19:32
Onarım Sürecinde Yaşanan Zorluklar Ve İletişim Eksikliği

24 Nisan 2024 15:21
Bilal sonuçtan hiç memnun değil

15 Kasım 2023 10:38
Haluk sonuçtan hiç memnun değil

04 Kasım 2023 17:54
İlker sonuçtan hiç memnun değil

06 Mayıs 2025 13:27