Widex İşitme Cihazı Satın Almada Yaşanan Sorunlar

20 Mayıs 2024 22:20

İzmir Narlıdere Geniş İşitme Cihazları firmasından 15 Nisan 2024 tarihinde Widex moment MRR4D 110 atbg/Autumn Beige marka işitme cihazı satın aldım. Doktor muayenesi yapılmadan verildiği için aşırı yankı ve baş ağrısı şikayetiyle bir hafta içerisinde iade talebinde bulundum. Tarafımdan elden alınan 10.000 TL peşinatın kalan taksitlerini iptal edip cihazı iade aldılar.

Ancak bana bir evrak imzalatarak, 6.000 TL'yi kalıp ve hizmet bedeli adı altında iade etmediler. Markanıza yakışmayan bu davranışı Tüketici Hakem Heyeti'ne ve sonrasında mahkemeye taşımak zorunda kalacağım. Bana ilk kesilen faturada cihaz bedeli olarak alınan paranın sonradan hizmet bedeli olarak kesilmesi yasal değildir.

Konuyu acilen çözümlendirmezseniz, yetkili satıcınızla beraber markanızı da mahkemeye vereceğim. 6.000 TL'lik hizmet ve kalıp bedeli tamamen keyfi olup, bir dayanağı yoktur. Acil çözümlerinizi bekliyorum. Faturayı ekliyorum. Neresinde hizmet bedeli yazıyor acaba?

21 Mayıs 2024 14:33 (Şikayetten 16 saat sonra)
21 Mayıs 2024 19:49

Bana verilen söz şöyleydi:uyum sağlayamazsan, paranın tamamını iade edeceğiz. Ben 2014 te kulak içi cihaz almış kullanmış ve işitme problemim yok olmuş duruma gelmiş bir kadınım. Kontrollerine bile gitmemiştim. Çok memnundum. Kaybettim cihazı. Bana verdikleri widex cihazlar çok yankı yapıyorlardı, sol kulak aparatının şarjı iki buçuk saatte bitiyordu. Çene kemiklerimde, kulak kemiklerimde, başımda şiddetli ağrı yapıyordu. Ayrıca KBB uzmanınca, sorunum tespit edilmemişti. Baştan kendilerine ;bir devlet hastanesinde güvendiğiniz bir doktora gönderin, raporlayalım, ondansonra siz cihazı uygulayın dedim, tamam dediler, beni oyalayıp, garanti belgesini, İSO belgesini gösteremedikleri bir cihazı kulağıma taktılar. Bir hafta boyunca gittim, iade etmek istedim, beni oyaladılar. Sorunum ;bazı sesleri ayırt edemiyorum. Bu ayırdedilemeyen sözcükler artık daha yüksek sesle felaket haline gelmişti. Cihaz asla bana uygun değildi. Ben; haksız yere el konulmuş 6000₺ mi hemen geri istiyorum.

22 Mayıs 2024 11:46

Mert

Bu şikayet bayi tarafından çözülmedi. Arayan bile olmadı.

Ayhan sonuçtan hiç memnun değil

Duymer İşitme Cihazları Alımında Yaşanan İade Ve İndirim Sorunları

25 Ekim 2025 01:27
Harun sonuçtan hiç memnun değil

Widex İşitme Cihazlarında Sürekli Arıza Ve Çözüm Sunulmuyor, Mağduriyetim Giderilmiyor

Harun
25 Eylül 2025 12:05