Volkswagen Golf'te Kronik Vites Kutusu Sorunu ve Yetersiz Garanti

Volkswagen Golf'te Kronik Vites Kutusu Sorunu ve Yetersiz Garanti
03 Ekim 2024 09:15

2021 Temmuz ayının sonunda teslim aldığım Volkswagen Golf 8 1.0 etsi model aracım geçtiğimiz hafta 45.000 kilometrede iken görseldeki hatayı verdi. Araba şu ana kadar zorlanmadı, bakımları yetkili servis dışında yapılmadı. Bunun üzerine yetkili servise götürdüm. İncelemesi yapıldı ve vites kutusunun değişeceği iletildi. Ancak aracın garantisinin bittiği için 35.000 lira değişim ücreti olacağı belirtildi. Sorunu araştırdığımda, parçanın kronik sorunlu olduğunu, yeni gelen parçanın revize edilmiş parça olduğunu öğrendim. (Özellikle 2021 3. Çeyreğe kadar üretilen araçlarda) ve garantisi biten araçlarda dahi iyi niyet garantisine sokulup 2500-3000 lira gibi cüzi rakamlara parça değişiminin yapıldığını gördüm. Ancak 3. Yılı 1 ay doldurduğu için iyi niyet garantisine de sokulmayacağı, son olarak 29bin lira civarına inebileceklerini ilettiler.

Diğer markalar araçlarına 3+3 yıl, 5 yıl, 100.000 km garanti verirken Volkswagen'in 2 yıl garanti vermesinin sebebini anlamış olduk. Servis bakımlı olan, kronik sorunlu parçayı 3 yılı 1 ay geçtiği için iyi niyet garantisine dahi almayan bir marka imiş. Marka değerine güvenerek muadil araçlardan pahalı olmasına rağmen Golf satın alıyoruz ancak karşılaştığımız muamele bu.

Çevremde 1 kişiye Golf tavsiye edip aldırmıştım. 2 kişiye daha önermiştim. Mevcut durumu önerdiklerime anlattım. Golf'e oldukça sıcak bakarken bu olay üzerine araç ve markadan uzaklaştılar.

Sorunun diğer müşterilere yapıldığı gibi çözülmesini talep ediyorum. Kronik sorunlu parça için marka değeri bu şekilde gösterilmemeli.

profile profile

Hasan sonuçtan hiç memnun değil

18 Ekim 2024 10:58

Volkswagen Golf 8: Kronik Vites Kolu Sorunu Ve Yetersiz Servis Desteği

04 Nisan 2025 16:04
Volkswagen Golf 8: Kronik Vites Kolu Sorunu Ve Yetersiz Servis Desteği
Sabri sonuçtan hiç memnun değil

Volkswagen Araç Direksiyon Simidi Derisindeki Çatlaklar Ve Garanti Süreci Şikayeti

06 Nisan 2024 15:12
Kazim sonuçtan hiç memnun değil

Volkswagen Passat'ta Kronik Vites Titreme Sorunu Ve Garanti Mağduriyeti

05 Aralık 2024 11:45