Vaillant Yüksek Fiyat, Düşük Performans: Yoğuşmalı Kombi Hayal Kırıklığı

Vaillant
25 Nisan 2024 14:3010.430

Dört yıl önce iyi olduğunu düşünerek Vaillant green IQ ecotec exclusive vuw 356/5-7 model yoğuşmalı kombi aldım. Garantisini de uzattırarak dört yıla çıkarttım. Üç yılın sonunda sensör arızası verdi ve neyse ki garanti kapsamında tamir edildi.
Ancak birkaç gün önce kombi birden çalışmaz duruma geldi. Servis çağırdım ve ertesi gün gelip kontrol ettiklerinde anakartın yandığını ve voltaj bunun yüksek voltajdan kaynaklı olduğunu söyleyerek garantisi olmasına rağmen garanti kapsamına girmeyeceğini söylediler.
Yukarıda modelini belirttiğim kombi piyasadaki en pahalı kombilerdendir ve şu anki fiyat 100 bin tl nin üzerindedir. Bunu imal edenler cihazın içerisine veya dışarısına birkaç yüz liralık bir voltaj düzenleyici koymamışlar. Ki benim evimde akım koruma rölesi mevcuttur, başka hiçbir cihazda da herhangi bir problem yaşanmamıştır. Eğer bir voltaj dalgalanması varsa bile (bundan emin değilim servisin iddiası bu) anlaşılan en zayıf halka Vaillant kombiymiş.
Bu kadar pahalı bir cihaz alıp en ufak bir sıkıntıda kombinin ana elemanlarının bozulması üretim kalitesinin iyi olmadığını göstermektedir. Ayrıca bu 4 yılda yaşadığım 2. Arızadır. Daha önce çok daha ucuz bir kombiyi 10 yıl sıfır arıza ile kullanmıştım.
Ayrıca servisin voltajı bahane ederek onarımı karşılamaması satış sonrası hizmetin iyi olmadığını kanıtlıyor. Vaillant' tan büyük bir hayal kırıklığı yaşadım.
Tüm bunların üstüne gelen servis elemanlarından neden garanti kapsamında onarım yapamadığınızı gösteren bir belge talep ettiğimde bunu ancak ücret karşılığı verebileceklerini söylediler. Hem garanti kapsamında tamir etmiyorlar hem de neden tamir etmediklerine dair bir belge vermiyorlar, ancak ücretini öderseniz. Maksat herhangi bir yerde hakkınızı arayamayasınız diye.
Ben ilgili markayı böyle bir ürün yaptıkları konusunda uyarıyorum ve bu ürünün sorumluluğunu taşımalarını hem ürün hem servis hizmetleri konusunda benim mağduriyetimi de karşılamalarını bekliyorum.

25 Nisan 2024 14:31 (Şikayetten 1 dakika sonra)

Değerli Müşterimiz, Bizim için çok değerli olan görüş ve geri bildirimlerinizi ilettiğiniz için teşekkür ederiz. Müşteri Deneyimi Yetkilimiz, başvurunuzla ilgili en kısa sürede sizinle irtibata geçecektir. Süreç içerisinde sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz. Saygılarımızla, Vaillant – Tüketici Deneyimi Yönetimi

23 Mayıs 2024 10:05

Vaillant tarafından şikayetime hiçbir çözüm üretilmemiştir. Vaillant markasını tercih etmek isteyenler satış sonrası hizmetlerini göz önünde bulundursun.

Yavuz
Yavuz
6 Mayıs 2024 19:07

Akım koruma rolesi varsa servis değişmek zorunda

Vaillant Ecotech Fan Motoru Arızası

Seda
28 Ekim 2023 19:5311.585

Vaillant ecotech yoğuşmalı kombimizi 2 sene 2 ay dır kullanıyoruz. 2 ay önce garantisi bitmiş ve garanti bitişinde arayı...

1 Destek1 Yorum

Vaillant Şikayetçiyim

Emrah
25 Eylül 2024 20:211.118

"Kısa sürede benimle iletişime geçildi ve mağduriyetim bugün itibari ile giderildiği için tüm yetkililere ve markaya teşekkür ederim."

Vaillant Şikayetçiyim

Vaillant Kombi 4 Aylık Cihaz Parçası Garantiye Girmiyor

İbrahim
İbrahim
Vaillant
11 Mart 2024 13:244.301

Vaillant ecotec Pro kombi montajı yapıldıktan 4 ay sonra 3 kez arıza yaptı. İlk arızada, kombi çalışırken 'tak tak' sesl...

Tümünü Gör
Vaillant Kombi Arızası, Ayıplı Mal

Vaillant KombiArızası, Ayıplı Mal

Uğur
Vaillant Kombiden Şikayetim Var!

Vaillant KombidenŞikayetim Var!

Vaillant Ve Denizli Acıpayam Daşıkan Servisi Pişmanlıktır!

Vaillant VeDenizli Acıpayam Daşıkan Servisi Pişmanlıktır!

Garantili Vaillant Peteğinde Delinme

GarantiliVaillant Peteğinde Delinme