Arif sonuçtan çok memnun

Vaillant Kombi Elektrik Arızası

06 Mart 2023 20:40
Arif'in Teşekkür Mesajı
“Ürün değişimi yapıldığı için teşekkür ediyorum”

Kombim, kullanmaya başladıktan hemen birkaç ay sonra (tam tarihini hatırlamıyorum) arızalandı. Kombi ekranında 'F64' hata kodu yanıyor ve kalorifer petekleri ile musluktan akan sular ısınmıyor yani kombi verdiği arıza nedeniyle çalışmıyordu. Kombiyi kapatıp açtığımda sorun geçici olarak çözülmüş görünüyor ancak kısa süre sonra (bazen 1 saat kadar kısa bir süre sonra) kombi tekrar tekrar aynı hatayı verip çalışmıyordu. Gelen servis elemanı kombinin, 'F64' kodlu arıza nedeniyle çalışmadığını, bu arızanın çevresel elektrik akımındaki artış/azalışlar nedenli ya da elektrik topraklama hattında hata nedenli vesaire olabildiğini söyleyip elektrik topraklama hattını kontrol ettirmemi tavsiye edip gidiyordu.

Bunun üzerine, elektrikçi çağırdım, elektrikçi kombi prizine ayrı bir topraklama hattı çekti. Ayrıca kombi fişinin takılacağı prize yüksek akım koruyucu priz taktık ve kombinin hata vermesini engellemeye çalıştık. Sonrasında Gediz Elektrik ile görüşüp elektrik akımının kontrol edilmesini istedim. Gediz Elektrik'ten gelen ekip, evin elektrik akımının normal olduğunu herhangi bir elektrik arızası olmadığını tarafıma bildirdi. Fakat tüm bu yapılanlara rağmen kombi 'F64' kodlu arızayı tekrar tekrar vermeye devam etti. Vaillant servis kayıtlarından da görüleceği üzere belirli aralıklarla aynı 'F64' kodlu arıza nedeniyle Vaillant servisini çağırdım. Ancak bir sonuç alınamadı hatta bu arıza nedeniyle geldikleri bir seferde kombinin ücretsiz ana kart değişim işlemi de yapıldı. Ancak kombi aynı arızayı belirli aralıklarla vermeye ve arıza nedeniyle çalışmamaya devam etti. Bu arıza nedeniyle sanıyorum en az 6-7 kere Vaillant servisini çağırdık ancak bir sonuç alamadık. Pandemi döneminde bir hafta ve ara ara sürekli soğuk evde kalmaya zorlandık. Yaşadığım mağduriyetin giderilmesi için Vaillant müşteri hizmetlerine kombinin yenisiyle değişimi talebinde bulundum ancak talebim cevapsız kaldı.

En son arızada, gelen Vaillant servis görevlisi kombimin anakartı ve oda termostat alıcısının yüksek akım nedeniyle yandığını, bu hatanın elektrik nedenli olduğunu ve elektrik akımının cihazın garanti kapsamında olmadığını, ana kart değişim ücretinin 7.500,00-tl olduğunu, oda termostat alıcısının bu modelinin artık üretilmediğini ancak piyasadan yaklaşık 3.000,00-tl'ye bulabileceğimi, söyledi. Servis elemanı elektrik değerlerinin şu anki değerlerinin normal olduğunu da belirtti. Vaillant kombi pişmanlık oldu, sorunu elektrik hattına atıp zor durumda bırakıldım pişman oldum.

06 Mart 2023 22:05 (Şikayetten 1 saat sonra)
14 Mart 2023 22:22

Ürün değişimi yapıldığı için teşekkür ediyorum

Burhan
Burhan

Airfel digifel Premix kombim var yaklaşık 20 aydır kullanıyorum bir sıkıntı yoktu ama bu hafta sonu 6411 arızası vermeye başladı servis gelip baktı topraklamada sıkıntı var dedi kombi açıkken topraklamada elektrik var kapalı iken topraklamada eklektik kayboluyor servis elektrikçi çağır diyor anlamadım yardımcı olur musunuz

Arif

Elektrik hattından probleminiz varsa bulunduğunuz ildeki elektrik satın aldığınız firmayı arayıp ölçüm yaptırıp rapor düzenletip daha sonra servis çağırıp rapornuzla işlem yaptırmanızı tavsiye ederim. Sorun yoksa servis geldiğinde benim basıma geldiği gibi sorun elektrik hattında derse ve sizi zorlarsa o zaman Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuru yapmanızı tavsiye ederim. Ben Kombimi değiştireli bir sene oldu çok şükür bir problem olmadı genel olarak problem üretim hatası oluyor bence evde başka bir alette sıkıntı yoksa

Anar
Anar

Ben de Vaillant elektrikli kombi almak istiyordum. Bu yorumu okuduktan sonra vazgeçtim. Kötü bir işletme imiş.

İlyas sonuçtan hiç memnun değil

Kombim Arızalı, Servis Randevusu Sürekli Erteleniyor Mağduriyetim Artıyor

İlyas
18 Ekim 2025 20:16
Kutlukhan sonuçtan hiç memnun değil

Vaillant Kombi Servis Ücreti Ve Garanti Kapsamı Mağduriyeti

Kutlukhan