Gündüz sonuçtan hiç memnun değil

Vaillant Haksız Alınan Ücret İadesi

Gündüz
08 Mayıs 2024 12:41

Vaillant kombimin sıcak su arızası nedeniyle 26.04.2024 tarihinde Vaillant Müşteri hizmetlerini cuma akşam saatlerinde aradım. Müşteri Temsilcisine Vaillant Kombimin sıcak su sisteminde sorun olduğunu servis gönderilmesini talep ettim. Müşteri Temsilcisi kombimin alındığı tarihten 2024 yılına kadar 6 yıl geçtiğini ve şimdiye kadar bakım yapılmadığını söyledi. Şayet kabul edersem kombinin bakımını yaptırabileceği ve 2 seferlik olursa fiyatının uygun olacağını söyledi. Bende bu bakımın neleri kapsadığını sorduğumda kombinin içerisindeki filtrelerinin temizlenmesi ve contalarının değiştirileceğini beyan etti. Bende buna istinaden bu teklifi kabul ettim. Bakım Ücreti olarak talep edilen 2.954,00.-tl yi kredi kartından online olarak ödedim. Bilgilendirme mesajında servis randevusu 29.04.2024 tarihinde 09:00-11:00 zaman aralığında gelineceği bildirildi. Sabah 09:08 de müşteri hizmetlerini aradım ve servisin ne zaman geleceğini sorduğumda servisin bildirilen saat aralığında geleceği tarafıma bildirildi. Saat 10:48 sularında tekrar Müşteri hizmetlerini arayıp sorduğumda 1 saat içerisinde servisin geleceğini bildirmesine rağmen saat 12.05 gibi servis elemanı geldi. Gelen arkadaşa kombinin sıcak suyu vermediğini ancak ısıtma sisteminin çalıştığını beyan ettim. Servisten gelen arkadaşta ya sıcak su müşürünün arızalı olabileceğini ya da üç yollu vanada sorun olabileceğini bildirdi. Sıcak su müşürü söküp yenisi ile değiştirip kombiyi çalıştırdığımızda arızanın sıcak su müşüründen kaynaklandığı tespit edildi. Servis elemanına sorduğumda kombinin bakımını yapılmayacak mı dediğimde bu kombilerde müşteri hizmetlerinin dediği gibi ne filtre temizliği ne de conta değişikliğinin olmadığını ve bu kombilerde bakım yapılacak bir işlemin olmadığını söyledi. Müşteri hizmetleri bakım hizmeti için bende ücret aldığını sorduğumda bir şey diyemeyeceğini müşteri hizmetleri çalışanlarının görevinin bir şekilde müşteriyi ikna ederek bu hizmeti kabul ettirmek olduğunu söyledi. Bende servis elemanına parça parasını ödedim ve yapılmayan işlem ücretini iadesi için müşteri hizmetlerini arayabileceğimi söyledi. Müşteri hizmetlerini aradığımda bu ücretin tamamını ödemeyeceklerini sadece sonraki bakım ücretini ödeyeceklerini söyledi, Bende yapılmayan bir hizmetin ücretini ödemek istemediğimi bildirdim. Vaillant Şirketi yapılmayan bir işlem için ücret almış ve benim gibi Vaillant güvenip aldığı cihazların arkasında durmayarak haksız kazanç elde etmiştir. Bu sorunumun acil çözülmesini istiyorum.

vaillant-haksiz-alinan-ucret-iadesi-1.pdf
08 Mayıs 2024 13:16 (Şikayetten 35 dakika sonra)

Yasemin
Yasemin

Evet maalesef böyle bir tutum var. Müşteri temsilci sadece servisi yöneltmesi ücreti gelen servis elemanı ile yapılan işleme göre alınması gerekir. Aynı şeyi bana da teklif ettiler ısrarla bakım ücreti almayı. Ben de işlem tamamlanmadan ücret ödemek istemediğimi belirttim. Finalde gelen kişi hiçbir işlem yapmadan yeni kombi almaya yönlendirmeye çalıştı. Finalde 850 TL sohbet için ödeme yapıldı. Vaillant eski Vaillant hizmet kalitesinden çok uzakta bir sistemde çalışmakta. Eski güvenilir haline dönmesini temenni ediyorum.

Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

24 Ekim 2023 21:58

Hüseyin
01 Kasım 2024 15:13
Yurdal sonuçtan hiç memnun değil

Vaillant Servis Sonrası Kombi Sorunu Ve Müşteri Hizmetleri Hayal Kırıklığı

Yurdal
20 Ekim 2024 09:54
vaillant-servis-sonrasi-kombi-sorunu-ve-musteri-hizmetleri-hayal-kirikligi-1.pdf