Unifree Duty Free Unifree TR Yanıltıcı Politika İle Spot, Garantisiz Ürün Satıyor!

28 Kasım 2023 10:063.528

Unifree TR Spot ve garantisiz ürün satıyor! Sizde mağdur edilebilirsiniz! Üstelik kurumsallık kisvesi altında organize bir şekilde kandırılabilirsiniz! Aldığım Apple Airpods daha önce faturalandırılmış ve Apple'a göre ikinci el. Unifree TR servis ihtiyacımda beni Troy-Kanyon'a yönlendirdi. Gittim ve yetkili servis bu ürün garantisiz dedi. Durumu anlatınca Apple Genel Merkezini arayın dediler. Aradım aldığım yanıt bu ürünün Belçika'dan alındığı, kayıtlara göre bana 2. El ürün satıldığı, garantisinin bittiği ve Unifree ile irtibata geçip ürünü iade etmem gerektiğini belirttiler. Unifree TR beni daha önce kandırdıkları gibi ısrarla malın garantisi biziz, bir sorun olursa bize gönderin, tamir edelim diye ısrar ediyor. Ayrıca sesli cevap vermeye özen gösteriyorlar! Bende diyorum ki; ben dilediğim Apple yetkili servisinden hizmet alamayacaksam neden o kadar para ödeyip Apple marka ürün satın alıyorum. Ben sadece ürün değil, hızlı ve erişilebilir servis hizmeti almak için bu markayı tercih ediyorum. Ancak en büyük yanlış tercihim Unifree TR'den ürün satın almak olmuş. Bence bu şirketin sattığı A'dan Z'ye sattığı her üründe sorun olabilir! Artık her ürünlerine şüphe ile bakıyorum!. Alenen, resmen garantisiz, spot ürünü normal fiyata satmışlar! Haksız kazanç elde etmişler! Madem öyle yarı fiyatına yurt dışından alırdık, saf mıyız! Hukuk çerçevesinde hakkımı arayacağım!

28 Kasım 2023 10:48 (Şikayetten 41 dakika sonra)

Sayın Misafirimiz, Mağazalarımızda satışı yapılan tüm ürünler, firmalardan faturaları karşılığında tarafımıza ulaştırılır. Unifree Duty Free’ye ulaşan tüm ürünler, Türkiye Cumhuriyeti gümrük kurallarına uygun prosedürler uygulandıktan sonra satış onayı çıkar ve raf stoklarında yerlerini alır. Bu sebeple, hizmet noktalarımızda orijinal olmayan ürünlerin satışı kesinlikle mümkün değildir. Mağazalarımızda satışı yapılan tüm ürünlerin ilk kullanıcıları siz değerli misafirlerimizdir. Ek olarak, tarafınıza iletmiş olduğumuz e-postalarda belirttiğimiz gibi; marka tarafından taahhüt edilen global garanti süresi yurt dışı cihazlar için 1 yılken; satın almış olduğunuz dönemde Unifree Duty Free İşletmeciliği a. Ş. Bünyesinde ilave bir yıl garanti fırsatıyla, global garanti süresi 1 yıl, kurumumuz garanti süresi 1 yıl olmak üzere misafirlerimize toplamda 2 yıl olarak sunulmuştur. Başvurmuş olduğunuz dönemde ürününüzün global garanti süresi bitmiş olduğundan tarafınıza yetkili servis tarafından destek sağlanamamış olup, tarafımızca destek sağlanması için ürünü tarafımıza göndermeniz gerektiğini bilgilerinize sunarız. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi günler dileriz. Saygılarımızla,

28 Kasım 2023 10:52

Bana global bir ürün satıldığı bilgisi verilmedi. Bana t. C. İbareli faturaya sahip bir ürün sattınız. Global ve ayrıca daha önce Belçika'dan faturalandırılmış bir ürün sattığınızı bilseydim ürünü almazdım. Bunu fark ettiğimde ise ürünü iade etmemem için beni ikna ettiniz. Ancak iddia ettiğiniz desteğide sunamadınız! Beni önce servise yönlendirip oradan hizmet almamı söylediniz. Serviste yaşanan durum ise ortadadır. Herkesin zamanı kıymetlidir. Ayrıca olmayan bir garantiyi bana verip, bunu bana bahşetmiş gibi davranamazsınız! Ürününüzü iade alın!

28 Kasım 2023 11:01

Bahse konu ürünü TR'de zaten aynı tarihte aynı fiyata satın alabilecektim zaten. Üstelik gerçek 2 yıl garantili. Minnetsiz, kendiliğinden, hakkım olan garantiyle. Sorun basit, çözüm basit; Yanıltıcı satış politikası izleyip, beni yanıltıp satış işlemi gerçekleştirdiğiniz ve Apple kayıtlarına göre Belçika'da ürün satışından 2 ay önce faturalandırılmış ve yine global yani 1 sınırlı süreli garantili ürününüzü iade alın.

28 Kasım 2023 13:09

Sayın Misafirimiz, Operasyonlarımızı işlettiğimiz gümrüksüz sahada, teknoloji mağazamızda yer alan tüm ürünler yurt dışı cihazları olup, tedarikçi firmasına ve bölgesine göre değişiklik göstermektedir. Bağlı bulunduğumuz gümrük kuralları altında; ürünler ancak misafirlerimiz tarafından pasaport ve biniş kartına istinaden satış işlemi tamamlanılarak gümrüksüz sahadan çıkarılabilmektedir. Bu bilgiler ele alındığında da, hizmet noktalarımızda ikinci el ürün bulunmasının mümkün olmadığını bir kez daha bilgilerinize sunarız. Daha önceden gerçekleştirilen telefon görüşmelerimizde ve yazılı olarak ilettiğimiz e-postalarımızda da bahsedildiği üzere; yetkili servisten destek alamama sebebiniz global garanti süresinin bitmiş olmasıdır. Sizlere yardımcı olabilmemiz ve taahhüt ettiğimiz Unifree Duty Free garanti teknik servis hizmetinin sağlanabilmesi için ürününüzün iletmiş olduğumuz kargo adres bilgisi ile tarafımıza gönderilmesi gerektiğini bir kez daha bilgilerinize sunarız. Garanti kapsamına girmeyen hasarlardan (ürününün kullanımına ilişkin talimatların takip edilmemesinden kaynaklanan hasarlar, kaza, kötü kullanım, yanlış kullanım, yangın, deprem veya diğer dış nedenlerden kaynaklanan hasarlar, vb.) marka ve bünyemiz sorumlu olmadığından teknik servis incelemesi olmaksızın iade, tamir vb. taahhütlerin verilemeyeceğini belirtmek isteriz. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi günler dileriz. Saygılarımızla,

28 Kasım 2023 13:19

Israrla bana global ürün sattığınızı belirtiyorsunuz. Tamam, tamamda bunun bilgisi neden bize verilmedi. Ben bunun farkına vardığımda iade işlemlerini başlatmanızı talep etmiştim. Ayrıca iddia ettiğiniz global garanti süresi fatura tarihi itibariyle zaten 10 ay kalmıştı. O tarih itibariyle dahi 2 ay hak kaybı vardı. Hala ısrar ve inatla global ürün garantisi iddianızın arkasına sığınıyorsunuz. Tüm dünya bilir ki Apple ürünü aldığınızda eğer garantiliyse dünyanın herhangi bir yetkili servisinden hizmet alabilirsiniz. Ürün 16.01.2023 te alınmışsa iddianıza göre global garanti altındaysa bu ne demek o zaman? Nasıl 08.11.2023 te garanti bitiyor! Ki ben global garanti altındaki bir ürün alacaksam, safmıyım sizden alayım; yetkili satış merkezinden alırım. İlla insanı çığrından çıkartıyorsunuz! Açıkça alenen spot ürün satmışsınız, hala kendinizi haklı çıkarmaya çalışıyorsunuz. Hala kargo ile gönderin, biz tamir ettirelim modundasınız! Hangi yetkili servisten hizmet alacaksınız! Göz göre göre ben size nasıl güveneceğim. Ürünün hala garantisi var mı? Esnaf mısınız, kurumsal şirket mi? Ürünüm muhayyer abi garantisi biziz ağzı, ne kadar kurumsal?!? Tüketici Hakem Heyeti ve ilgili Ticaret Mahkemeleri karar versin o zaman!

28 Kasım 2023 13:31

Her platformda sizin spot ürün sattığınızı dile getireceğim. Ayrıca bu satışını yaptığınız tüm ürünleri şüpheli hale getirir! Acaba satışını yaptığınız parfümlerde orijinal mi acaba? Acaba diye sorgulatıyor! Göz göre göre hak kaybı yaşatıp, haksız kazanç elde etmişsiniz! Hala sorunu çözmek yerine su gibi üste çıkıyorsunuz! Ben şu an yurt dışında da yaşıyor olabilirdim. Ne yapacaktık? Bu ürünü kullanmak zorundayım belki? Ne yapacağım sizin keyfi uygulamalarınızı mı bekleyeceğim? Zaten tepkimin kaynağı bu? Hak kaybı ve kullanım hakkının engellenmesi bu aynı zamanda! Bunlarla uğraşmak zorunda mıyım? Lütufmuş gibi size garanti verdik söylemini kabul etmiyorum!

19 Ağustos 2024 17:123.549

Bu işletmeden geçen ay bir adet elektronik ürün aldım. Prizin Türkiye uyumlu olmadığını söylemediler, bilmiyordum. Ürünü...

Taşpınar Alışveriş Merkezleri Yanlış Ürün Ve Kötü Müşteri Hizmeti Deneyimi

2 adet ürün aldım. Biri düdüklü tencere idi. Ürünün içerisinde 2 adet tencere 1 kapak var denildi ama üründe tek tencere...

Yön AVM Müşteri Memnuniyetsizliği Ve Sorumsuzlukları

4 Eylül 2023 20:33818

2 hafta önceden bir aspiratör almıştım bizi arayan olmadığı halde kargo getirmiş ve bana sormadan bir komşuma bırakmış k...

1 Destek

27 Kasım 2023 16:493.445

İstanbul Havalimanı'nda bulunan Unifree Duty Free mağazasından 27.10.2023 tarihinde iPhone şarj kablosu almak istediğimi...

12 Kasım 2024 12:08773

Trendyol garanti belgeli ürün sattığını söyleyerek müşteriyi yanıltıyor. Çözüm sunmuyor. 2 yıl garantili diye aldığım ka...

Trendyol Garanti Belgesiz Ürün Ve İade Sorunu

Unifree Duty Free Parfüm Akıyor!

Unifree Duty FreeParfüm Akıyor!

Zuhal
Unifree Duty Free Bozuk Çikolata