Tüvtürk Ağır Kusurlu Araca Trafik Cezası

21 Haziran 2024 20:50

Aracımı arefe günü muayeneye götürdüm, sağ far ve stop lambası geçtiği için ağır kusurlu bulundu ve 1 ay süre verildi. Aracımı aynı saatte yaptırdım ancak bayramın yoğunluğu olduğu için tekrar muayenesini yaptıramadım. Tüvtürk bayram boyunca kapalıydı ve sonraki günler muayene randevuları dolu olduğundan randevuyu bayramdan 1 hafta sonrasına alabildim. Bayram sonrası 2. gün ilçedeki evime giderken çevirmeye girdiğimde aracın muayenesi yok dendi. 1 ay sürem var, aracın kusuru giderildi desem de, Tüvtürk’ün muayene raporunu ibraz etsem de ısrarla ceza yazılacağı söylendi ve yazıldı da. Muayeneden kaçsam, aracın muayenesi hiç olmasa anlarım ama her şey normal sürecinde giderken neden ceza yazılıyor? Üstelik ağır kusura neden olan arızanın giderildiği de bariz şekilde belli olmasına rağmen neden bir trafik polisinin insafına muhtaç kalınıyor?

22 Haziran 2024 11:18 (Şikayetten 14 saat sonra)
14 Ekim 2024 12:39

Detaylı bilgilendirmeyi söylüyorum: Yapacak bir şey yok!

Nihat
Nihat

Aynı durumdan muzdaribim sulh ceza hâkimliğine itiraz etmeyi düşünüyorum. Sonuç alabildiniz mi?

Kadir

Sonuç aldım param iade edildi. İlgili trafik birimi sehven yazıldı diye cevap yazmış.

Kadir

Bu durumda ne yaptınız? Ödediniz mi yoksa itiraz mı ettiniz? Birebir aynı durumdayım hem de muayenem geçen haftaydı.

İtiraz ettim hala bekliyorum

TÜVTÜRK Araç Kontrol Muayene Tekrarı Sürecinde Trafik Cezası