Çeşme- Sakız Mağduriyetimiz Turyol Firması

Çeşme- Sakız Mağduriyetimiz Turyol Firması
Dilara
01 Eylül 2024 22:27

Turyol firması ile 30-31 Ağustos 1 Eylül tarihli Çeşme-Sakız turuna katıldık. Ailemizin bazısında yeşil pasaport vardı, bazılarımızın ise kapıda vize için beklemesi gerekeceği için olabildiğince erken (05.30) Çeşme iskeleye gelip 07.45 feribotuna bindik. Fakat feribot belirtilen saatte kalkmadığı için (Brezilyalı turist kafilesinin gecikmesi sebebiyle feribot 20 dakika bekletildi) diğer firmanın taşıdığı 200 kişi vize kuyruğunda önümüze geçti. 11.50'de Sakız Adası'ndaki Turyol şubesine ulaşabilmiştik ve bize 14.00'da otobüsün kalkacağı, fakat turda belirtilen yerde yemek için aşırı kalabalık olabileceği için bizim o saate kadar çarşıda gezebileceğimiz ve yemeği halledebileceğimiz tavsiye edildi. Bizim de bilgimiz olmadığından tavsiyelere uyduk ve 14.00'da otobüsteydik, fakat rehber tarafından bu sefer de otobüsün çarşıyı yürüyerek gezdikten sonra kalkacağı belirtildi. 14.30'a doğru kalktık, yemek yiyeceğimiz alana geldik ve bizden başka kimse yoktu. Fakat biz hala toktuk, yeni yediğimiz için yoksa ortam çok güzeldi. İlk gün çok güzel denize girme alanlarının sadece yanından geçtik, deniz fırsatımız olmadı. Hiç başka yerlerde kısa molalar yerine bizi o meşhur koylarda bırakabilirlerdi. İkinci güne katılmadık, üçüncü gün ise programda olan Pirgi ve Mesta köylerini koştur koştur gezdik. Bize önceden yazıyla belirtilen Sakız Müzesi ve Sakız Kalesi'ni gezmedik. Herkesin vapur saati 18.00'ken yine orada kalabalıklık olduğundan M****** Kemal Bey bizi erkenden limana bırakacağını, oradaki görevlilerinse erken gidildiğinde diğer yolculara yardımcı olduklarını, 17.00 feribotuna binebileceğimizi söyledi. Biz saat 16.35 gibi pasaport kontrolünden geçtik, kendimizce bir sıra oluşturduk. Görevliler başta sırada beklememizi, yer olursa alacaklarını söylediler. Nitekim yer kaldı ancak bu kişi alımını oldukça başarısız şekilde yönettiler. Önce çocuklu aileleri alacağız deyip neredeyse 18 yaşında çocukları olan kişileri de sırada önümüze aldılar, ardından yaşlılar dediler ve gözlerine yaşlı gelen kişileri seçtiler. Sonra da yine sıranın hiçbir önemi kalmadı, rastgele birkaç kişiyi daha alıp bundan şikayetçi olmamız üzerineyse çok kaba ve kötü bir üslupla bizlere tehditler savurarak vapura alım yapmayacaklarını, hatta sonraki vapura da aldırmayacaklarını söylediler ve bizler üç gün boyunca Yunanlılardan asla görmediğimiz türde kötü bir tavır ile karşılaştık. Bir daha asla Turyol'u tercih etmem, tavsiye de etmem.

02 Eylül 2024 09:02 (Şikayetten 10 saat sonra)

Turyol Çeşme Ve Sakız Adasında Yaşanan Sorunlar

Adnan
08 Eylül 2024 13:29
Dilara sonuçtan hiç memnun değil

Turyol'un Çeşme-Sakız Turu Hayal Kırıklığı Yarattı

Dilara
01 Eylül 2024 21:44
Rasim sonuçtan hiç memnun değil

Sakız Adası Seyahatinde Yaşanan Sorunlar

Rasim
13 Aralık 2024 15:03
Sakız Adası Seyahatinde Yaşanan Sorunlar

Turyol Hizmet Yok, Mağduriyet Hat Safhada!

29 Temmuz 2024 19:10
H. Can sonuçtan hiç memnun değil

H. Can
24 Ağustos 2024 13:15