Davut sonuçtan memnun

Ziraat Bankası Türkiye Sigorta Kasko İptali Yapamıyorum

21 Şubat 2024 13:33
Davut'un Teşekkür Mesajı
“👍. Teşekkürler...”

23.02.2023 tarihinde Ziraat Bankası'nın Gaziantep/Karkamış şubesinden 27APF943 plakalı traktörüm için 5 yıl vadeli kredi kullandım. Krediyi alırken traktörün kaskosunu Türkiye Sigortası'ndan yaptırmam gerektiği, aksi halde kredimin onaylanmayacağı belirtildi. Türkiye Sigorta'dan 5483***83 poliçe numaralı, 01.03.2023 tarihli traktör kaskosunu, o günkü dayatmalar yüzünden fahiş bir bedelle mecburen yaptırdım. 21.02.2024 tarihinde kredi taksiti için şubeye gittim ve kasko yenilememin zorunlu olduğunu öğrendim. Ben traktör kaskosunu 1 gün önce yani 20.02.2024 tarihinde 7000 TL tutarında yaptırmıştım. 5483***83 poliçe numaralı, 01.03.2024 tarihli traktör kaskosu olarak ve bedel olarak da yaklaşık 11462 Türk Lirası olarak poliçe çıkarılmış ve hesabımdan otomatik kesilmiş. Banka görevlilerine başka bir sigorta şirketinden kaskoyu yaptırma ihtimalini sorduğumda ısrarla böyle bir şeyin mümkün olmadığını söylediler. Bankaların taşıt kredisi verirken kasko sigortası yaptırılmasını isteyebileceğini; ancak kasko yaptırılan sigorta şirketini seçerken herhangi bir dayatmada bulunamayacağını biliyorum. Şu an yürürlükte olan Bireysel Kredilerle Bağlantılı Sigortalar Uygulama Esasları Yönetmeliği'nde bu durum Madde 13'ün 1'inci fıkrasında ele alınmıştır. Bu hükmün dışında, şu an yürürlükte olan Sigortacılık Kanunu'nun Madde 32'nin 5'inci fıkrası da bu duruma değinmiştir. Yukarıdaki kanun ve yönetmelik maddelerinde de görüldüğü üzere, şahsıma dayatılan Türkiye Sigortası'ndan kasko yaptırma zorunluluğu açık bir şekilde hukuka aykırıdır. Bu yüzden, sigorta şirketinizden yapılmış olan kasko sigortasının iptalini ve kasko bedelinin kesintisiz bir şekilde tarafıma iadesini, çekilen paranın tarafıma tekrar yatırılmasını talep ediyorum. Eğer iptal edilmezse; Tüketici Hakem Heyeti, Türkiye Bankalar Birliği, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) gibi ilgili kurumlara başvuracağımı bilgilerinize sunarım.

21 Şubat 2024 14:43 (Şikayetten 1 saat sonra)
21 Şubat 2024 15:47

Sayın İlgili, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu sebebi ile yalnızca sigortalı/mağdur kişi ile bilgi paylaşılmakta olup tarafınıza bilgi aktarılamamaktadır. Göstermiş olduğunuz anlayış için teşekkür ederiz. Saygılarımızla, TÜRKİYE SİGORTA A.Ş

22 Şubat 2024 19:29

İşiniz gücünü insanları oyalamak gerekli mercilere başvuracağım

23 Şubat 2024 23:53

👍. Teşekkürler...

20 Şubat 2024 12:45
Gökhan sonuçtan memnun

20 Haziran 2023 16:58
"Ziraat Bankası Ordu Akyazı Şube Müdürüne teşekkür ediyorum"

30 Kasım 2023 13:16
Fahri sonuçtan hiç memnun değil

İzinsiz Yenilenen Araç Kasko Poliçesi ve Hesaptan Çekilen Ücret

03 Ekim 2024 13:24