Türkiye Sigorta ( Banyo Alt Kata Su Akıtma Sorunu)

15 Nisan 2024 22:26

Öncelikle iyi günler Adana ilinde Türkiye sigorta tarafından konut sigortalı evim alt kata banyodan su akıtıyor. Bununla ilgili olarak sigorta şirketimi arayarak hasar dosyası açtırdım. Bu konu ile ilgili olarak evime eksper yönlendirildi. Eve gelen eksper evde tesisat hasarı olmadığını, geçirmiş olduğumuz depremden sonra fayanslarda açılmalar olduğunu alt kata bu yüzden su sızdığını konut sigortamın bunu kapsamayacağını Türkiye sigorta ile tekrar görüşerek durumu müşteri hizmetlerine tekrar anlatarak yeni bir yol izlemem gerektiğini dosyama red vereceğini şifahen söyleyerek konuşmamızı sonlandırdık. 15.04.2024 tarihi saat:21.14 te Türkiye sigortayı arayarak eksperin söylediklerini ilettim. Tarafıma herhangi bir dosyam açılmadığını, meydana gelen hasar eğer deprem sebebi ile olsa dahi yüksek hasar raporlu bina olması gerektiğini. Poliçemin bu olayı karşılayamadığını belirtti. Ben ise beni azarlayarak konuşan müşteri temsilcisine hitaben poliçemde bana aktarılan bu bilgilerin yazmadığını, şifahen söylemiş olduğunuz bu bilgilerin yazılı bölümünü tarafıma sisteminizde kayıtlı olan e-postama atılmasını istedim. Bu bizim kendi prosedürümüz atamayız cevabı ile karşı karşıya kaldım. O zaman müşterimizin böyle bir talebi var poliçemde yazmayan bir şeyi bana söylediğiniz için yazılı dönüş istiyor diye departmanınıza bildirirsiniz dediğimde DASK ile görüşmem gerektiğini yüksek hasarlı raporunuz var ise binanızda dosya açalım başka hiçbir şey yapamam diyerek başından def etti. Defalarca çalışan hanımefendiye mağdurum ve hakkımı talep ediyorum, siz orada bir çalışansınız ve bana yardım etmenizi istiyorum desem bile aşırı sinirli ses tonu ve azarlarcasına cevaplar işittim. Ben bu poliçeyi azar yemek için mi oluşturdum? Poliçemde Dahili su onarımı ne için var? Konut sigortası yaptırmanın faydası bana nedir? Lütfen tarafıma bilgilendirici bir şahsin dönüş yapmasını istiyorum yoksa hukuk yoluna başvurmak zorunda kalacağım bu kadar uğraşa gerek kalmadan sorunumun çözülmesini talep ediyorum.

16 Nisan 2024 07:42 (Şikayetten 9 saat sonra)
16 Nisan 2024 11:36
16 Nisan 2024 14:13
Hilmi
Hilmi
16 Nisan 2024 19:48

Tekrar hasar dosyası oluşturun, temsilcinin gerekli açıklamayı yaptığı söylendi. Tekrar aradım kısa bir süre önce eksperin geldiğini eksperin dönüş yapılmasını beklendiği söylendi. Çözüme yönelik girişim yok teşekkürler Türkiye sigorta 🙏🙏🙏

24 Aralık 2024 15:45

16 Mayıs 2024 13:58
Türkiye Sigorta Konut Hasarına İtiraz
Onur sonuçtan hiç memnun değil

17 Mart 2024 10:05
Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

25 Mart 2024 23:14
Zabit sonuçtan hiç memnun değil

Sigorta Hasar Sürecinde Eksik Ve Yanıltıcı Değerlendirme

05 Kasım 2025 12:23