Togg Şarj Dolu İken 210 Km Yazıyor Normalde 350 Km Diye Almıştık

Ferit
19 Ocak 2024 09:46

Mart ayında başvurduk ve kura sonucunda Togg aracımızın temmuz ayında teslim edileceğini öğrendik. Ancak aracımızı ekim ayının ortasında teslim aldık. Bu teslimat konusunda büyük bir hayal kırıklığı yaşadık. Beklediğimiz araç tamamen hayal kırıklığı... 314 km menzil söylendi ama gerçekte öyle bir durum yok. Eğer 200 km yol yapabilirsen şanslısındır. Şarj süresi hakkında da yanıltıcı bilgiler veriliyor. Evet, 0'dan %80'e 25-30 dakikada şarj oluyor ama %100'e ulaşmak için geçen %20'lik şarj süresi 1 saate kadar çıkabiliyor. Aracın kapasitesi 314 km olsa da hızlı şarj sadece %80'e kadar mümkün. Dolayısıyla gerçek menzil ancak 180-200 km civarında kalıyor. Bu da ancak düşük hızda kullanıldığında mümkün oluyor. 314 km veya 550 km menzil hakkında nasıl bir hesaplama yapıldığına dair bilgim yok. Ancak böyle bir aracın AR-GE çalışmaları yapılırken günlük hayatta normal bir ailenin yolculukları ve ortalama hız durumuna göre tüketim hesaplaması yapılması gerektiğini düşünüyorum. %80 şarjdan sonra şarj hızı çok düşüyor ve geri kalan %20'lik kısım 1 saate yakın sürede doluyor. Neden AR-GE çalışması sırasında %100 kapasiteye göre hızlı şarj yapılmasına izin verilmediğini anlamıyorum. Bahane olarak bataryanın korunması gösteriliyor ama bu beni tatmin etmiyor. Bu şarj ve menzil sorunu çözülmedikçe Togg tam anlamıyla hayal kırıklığı. Ekran konusunda da büyük bir hayal kırıklığı yaşadık. Ekranın işe yarar bir tarafı yok. Hiçbir uygulama yok, harici kaynaklardan müzik dinlemek mümkün değil. Bunun zamanla düzeleceği söyleniyor ama en basitinden aracın ses sistemine telefonumdan müzik aktaramıyorum. Bu, en kötü multimedya sistemine bile basit bir şekilde eklenmesi gereken bir özellik. Tanıtımlarda övgüyle bahsedilen ve beklenen milli gururumuz dediğimiz bir araçta (akıllı cihaz olarak tanıtılmıştı) bu kadar basit bir detayın atlanması anlaşılır bir şey değil. Android bir ekran koyup insanlar istedikleri uygulamaları indirip kullanabilirlerdi. Arabayı vaat edilen tarihten 3 ay sonra verdiniz ve hiçbir açıklama yapılmadı. Eğer 6 ay sonra verseydiniz ve her şey tamamlandıktan sonra verseydiniz daha iyi olurdu. Bir navigasyon yapmışlar ama sesli yönlendirme yapılmamış. Seslendirme yapan biri yok muydu? Saçma bir seslendirme yapılmış, anlayabilenler anlasın. Neden 310 km deniyor % 100 dolu iken 190 km gidersin gösteriyor bugün yolda kadım çekici çağırdım Isparta'ya geldim 32 ***560 bu sorunların çözülmesi ve mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz.

Yorumlar (10)

İbrahim
İbrahim

Standart menzil Togg almak mantıklı değil. Renault zoe de aynı durumda. Diğer araçlar da. Ben iyice arastiriyorum. İnternette klima açık 120 km hızda 100km de 24 KW maksimum rakamları görmek mümkün, Bu da su anlama geliyor uzun menzil 88kwh pil alırsak 300 km gider. Aksam çıkarsan klima kapalı 90 km hızla 18 KW tüketime düşsek demek ki 450 km söz konusu olacaktır, Ben Csuv değil %15 daha verimli T10F alarak 450 km rahat giderim diye düşünüyorum. İstanbul-İzmir, İstanbul-Ankara, İzmir-Fethiye gibi çok kullandığım rotaları tek şarjla gitmeyi hedefliyorum.

Çağrı
Çağrı

Merhaba yaşadıklarınızda haklısınız tüm elektrikli araçlarda menzil konusu sıkıntıyken "standard menzil" diye satılan aracın çok da soğuk olmayan hava koşullarında ve normal bir kullanımda 200 km görmemesi maalesef çok acı. Telefonu ise bluetooth ile bağladıktan sonra medya bölümünden kaynak tuşuna basıp telefonu seçerek müzik dinlemek için kullanabilirsiniz.

Metin
Metin

Yatırım için alınır mı alınmaz mı. Mesele bu

Hamdi
Hamdi

Bagajda jeneratör taşıyabilirsiniz şarj bitince yolda kalmaya karşı.

Ali
Ali

Elektrikli Audi etron vardı od aynı sıkıntıları yaşanıyordu şarj konusunda Aydın'da yaşıyorum İzmir'e gidip gelemiyordum devamlı yold kalacak korkusu yaşıyordum sattım kurtuldum

Ömer

Geçmiş olsun kardeş. Senin gibi çok şikayet var. Maalesef Togg basarisiz oldu. Çünkü bu bir araba projesi değil siyasi projeydi. Normalde bu araçların geri toplatılıp firmanın kapatılması lazım. Tasarim, mühendislik bunlar dışarıda Türkiye'de sadece vida sikiliyor. Yani ısmarlama araçla bu kadar olur.

Ömer

Binlerce şikayet var, kullen zarar, vatandaşın cebinden çıkıyor, 550km menzil iddiası 300km, bu mu basari

Ömer

Bu nasıl bir yorum. O fiyattaki tüm elektrikli araçlar her marka aynı. Gayet basarili bir proje. Dahada iyi olur inşallah

Ömer

Veli denen vatandaş. Sen ancak AKP nin paralı askeri olursun bu vatanin değil hadi bas git simdi

Veli
Veli

Senin zihniyetin batsın. Bu kafayla bir yere varılmaz zaten. İyi ki bu İngiliz güdümlü CHP zihniyetinden kurtulduk ta bir şeyler yapabiliyoruz.

Hakan sonuçtan hiç memnun değil

Togg Menzil Ve Şarj Problemi

Hakan
29 Ekim 2023 00:17
Emrah sonucu yetersiz buldu

Emrah
07 Aralık 2023 11:54
Togg, Aracımı Yeterince Test Etmediği İçin Arızalı Olarak Teslim Aldım
Ceyhun sonuçtan hiç memnun değil

Togg Akıllı Cihazımın Sürekli Sorunları Ve Servis Deneyimi

Ceyhun