Tiktak Kirala Zayıf Güvenlikli Sisteminin Bedelini Müşteriye Ödetiyor

27 Eylül 2024 21:15

Tiktak'tan birkaç kez araba kiralamıştım. Bir gün yine bir telefon geldi. Telefonda ilgili kişi, şu an tiktak üyeliğimin hacklendiğini, benim Avcılar'da ikamet ettiğimi, mailimi, telefon numaramı ve t. C. Kimlik numaramı bildiğini söyledi. Sonrasında da üyeliğimin hacklendiğini ve hacklenen üyeliğimle şu anda araba kiralamaya çalışıldığını belirtti. Bu kiralamanın durdurulabilmesi için sisteme giriş yapmaları gerektiğini ve bunun için telefonuma gelen şifreyi kendileriyle paylaşmamı istediler. Ben de o an için zaten araç kullanmaktaydım, çok sağlıklı düşünemedim. Bu şekilde söyleyince panikledim ve telefonuma gelen şifreyi onlarla paylaştım. Bana dediler ki 'Tamam, şu anda kiralamayı durdurduk, teşekkür ederiz.' dediler ve kapattılar. Aradan 15-20 dakika geçti. Bu kez bir başkası aradı. Bu ikinci arayanlar asıl Tiktak sorumlusuymuş. Benim gerçekten bilgilerimin hacklendiğini ama kendilerinin bunu fark edip izinsiz kullanımı durdurduklarını ve beni arayıp şifre vs. İsteyen telefon numarasını istediler. Çünkü daha önce de birkaç kez Tiktak üyelerinin bilgileri hacklenmiş ve izinsiz kullanım yapılmış. Bununla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını söylediler. Ben de ilgili numarayı paylaştım. Onlarla aradan yarım saat geçti. Bu kez aradılar tekrar dediler ki 'Uzun zamandır kullanmadığınızı görüyoruz. Dolayısıyla istiyorsanız bu süreçte üyeliğinizi pasif hale geçirelim, içiniz rahat etsin. Sonrasında istediğiniz zaman aktif hale geçirirsiniz.' Ben de 'Tamam' dedim, o şekilde üyeliği pasife geçirdik. Aradan birkaç gün geçtikten sonra ihtiyacım oldu. Tekrar üyeliğimi aktif hale geçirmek istediğim zaman, görüştüğüm Tiktak kişisine durumu anlattım ve 'İnşallah sisteminiz artık daha güvenilirdir, önlemlerinizin seviyesini yükseltmişsinizdir.' gibisinden bir cümle söyledim. Bunun üzerine karşıdaki Tiktak sorumlusu atarlandı, 'Hem gelen şifreyi herkesle paylaşıyorsun hem de suçu bize buluyorsun.' gibi şeyler söyledi. Sonra 'Tamam' dedi. 'Ben talebinizi aldım, size sonra dönüş yapılacak.' dedi. Ertesi gün de tiktak'tan bir mail geldi ve bundan sonra beni sisteme kabul etmeyeceklerini, üyeliğimi asla aktif hale geçirmeyeceklerine dair bir mail paylaştılar. Şimdi Tiktak efendiye sormak istiyorum, kendi hatalarının bedelini tüketiciye neden ödetiyorsun? Hem çok kolay hacklenebilir bir sistem kullanıyorsun, benim tüm bilgilerim ortalığa dökülüyor, herkesin önüne gelenin hackleyebildiği bir sistem kuruyorsun hem de bunun bedelini sana küçük bir uyarı yapan tüketicine kızıp ona ödetiyorsun.

Ertürk sonuçtan hiç memnun değil

Tiktak Üyeliği Gizemli Sebeplerle Durduruldu: Şeffaflık Eksikliği Ve İletişim Sorunları

24 Kasım 2024 19:25
Moujahed sonuçtan hiç memnun değil

11 Haziran 19:24
Tiktak Araç Kilitleme Sorunu Ve Haksız Para Çekimi
Ali sonuçtan hiç memnun değil

12 Ağustos 2023 02:56
Yeşim sonuçtan hiç memnun değil

Haksız Üyelik Sonlandırılması Ve Yetersiz Müşteri Hizmeti Deneyimi

28 Haziran 17:44
Haksız Üyelik Sonlandırılması Ve Yetersiz Müşteri Hizmeti Deneyimi
Yasemin sonuçtan hiç memnun değil

03 Ocak 2024 21:21