Doğukan sonuçtan hiç memnun değil

Tiktak Araç Kiralama İle Minik Bir Göçük İçin 26732 TL İzinsiz Çekmesi

30 Kasım 2023 21:12

Tiktak araç kiralama üzerinden yaptığım bir kiralamada Aydınlar Mahallesi Sultangazi Caddesi Çekmeköy üzerinde, ben çıktığımı görerek arkamdan aceleyle çıkıp sol arka çamurluğa çarpan ve kaçan servis nedeniyle oluşan hafif hasar için benden 26.473 TL istenmektedir. Bu tutar, aracı kendi servisine götürsem bile çıkacak fiyattan en az beş kat daha fazla olup, elle düzeltilse bile fark edilmeyecek ve hasar bildirimi yapılmazsa varlığı belli olmayacak kadar küçük bir darbe için istenmektedir. Bu konuyla ilgili bana hiçbir şekilde bilgi verilmedi. İncelemenin yapıldığını, hesabımın askıya alındığını bildirim gördükten sonra telefonla arayınca öğrendim. Bugün, 30 Kasım 2023 saat 17:00 sularında, hesabımdan parça parça ücret çekilmiş ve en son bakiye yetmeyince bankamın 5000 liralık ödeme iptal edildiğini bildirim üzerine öğrendim. Arayıp sorduğum ve itiraz ettiğim zaman tutarın 5000 değil 26.473 lira olduğunu, 21.000 TL'sini çektiğini ve eksik 5.000 TL kaldığını ifade ettiler. Bana bu ödemeyle ilgili hiçbir bilgilendirme araması, SMS'i veya e-postası gönderilmedi. Araç kiralama belgelerinde yazan kurallara göre; 'Kiracının sebep olduğu zararlar için gelen üçüncü kişi faturaları, resmi talepleri: Üçüncü kişi tarafından gönderilen faturaya göre değişkenlik gösterir, faiz ve fer'ileri ile tahsil edilir. Tahsil edilen ücretin %10'u işlem bedeli olarak eklenir.' denilmektedir.

30 Kasım 2023 21:00

Hasar Yönetim Bedeli (“hyb” ) (Tek Taraflı Kazalar) : Hasar bedeli 25.000 TL’ ye eşit ve altında olan hasarlarda: 1.000 TL + KDV’dir. Hasar bedeli 25.000 TL üstünde olan hasarlarda: 4.000 TL + KDV’dir. Hasar Yönetim Bedeli (“hyb” ) (Çift Taraflı Kazalar) Hasar bedeli 25.000 TL’ ye eşit ve altında olan hasarlarda: Trafik kazası kusur oranının %50 ve üzerinin kullanıcıya ait olduğu hasarlarda hyb 1.000 tl + KDV’dir. Hasar bedeli 25.000 TL ve üstünde olan hasarlarda: Trafik kazası kusur oranının %50 ve üzerinin kullanıcıya ait olduğu hasarlarda hyb 4.000 TL + KDV’dir

30 Kasım 2023 21:01

Kaza Ceza Bedeli Hasar bedeli 25.000 TL ve üstünde olan Tek Taraflı hasarlarda: 25.000 TL’dir. Hasar bedeli 25.000 TL ve üstünde olan Çift Taraflı hasarlarda: Trafik kazası kusur oranının %50 ve üzerinin kullanıcıya ait olduğu hasarlarda 25.000 tl’dir. Bildirim yapılmaması veya evrakların olmaması veya geçersiz olduğu tüm hasarlarda her halükarda 25.000 TL’dir" şeklinde belirtilmiştir. Daha önce tiktak tarafından yaşadığım bir arıza sebebiyle mahsur kaldığım süre boyunca kiralama ücretinin büyük çoğunluğunu

30 Kasım 2023 21:01

Benden almaları ve acelem olduğu, polisin de çok geç geleceğini bildiğim için ve bu süte zarfı için ücret ödemek istemediğimden hasar bildirimini polisi arayıp plakasını dahi görmediğim bir aracı şikayet etmek yerine uygulama üzerinden hasar bildirimi şeklinde işaretleyip açıklamasını yazdım. Ben bu açıklamayı yazmasam hasar fotoğraflarda belli bile olmuyordu doğru düzgün. İyi niyetimden dolayı işaretlediğim hasar bildirimi bana abartı bir fiyat politikası ile geldi. Masraf ve ücretler kısmında belirtildiği üzere hasar bildirimini de fotoğrafını yakından en detaylı görünecek şekilde çektim ve açıkladım. Kendi evraklarına göre bu fiyat benden talep edilmemeli, asla ve asla bana hiçbir şekilde bilgi vermeden yaptıkları gibi kartlarımdan çekilmemeliydi

30 Kasım 2023 21:02

Bu şikayetim burada kalmayacak en uygun vaktimde merkezlerine gidip yüz yüze konuşacağımı, Hakem Heyeti'ne başvuracağımı ve de gerekirse dava açacağımı bildirir aldıkları bu karardan dönmelerini ve derhal hakkaniyetli davranmalarını talep ediyorum.

01 Aralık 2023 00:01 (Şikayetten 2 saat sonra)
01 Aralık 2023 13:35

Merhaba, Talebinizle ilgili ekibimiz sizi 27.11.2023 tarihinde aradı ve bilgilendirdik. Ekiplerimizin yaptığı inceleme ve verdiği bilgiye bağlı olarak maalesef farklı bir işlem yapamadığımızı paylaşmak isteriz. Saygılarımızla, TikTak

01 Aralık 2023 13:45

Yolladığınız faturalardaki ücretler şişirme fiyatlardır ve o kadar küçük bir işlem için arabayı 4 gün yatırıp o parayı da bana ödetmek istiyorsunuz. Diğer insanların hasarlarıyla birlikte toplu tamir için hepimizden bu parayı alıyorsunuz. Tüketici heyetine başvuracağımı ve sizin haksız çıkacağınızı garanti ederim.

18 Kasım 2024 04:50

Yanıltıcı Borçlandırma Ve Müşteri Hizmetleri Sorunu

30 Ocak 2025 11:42
Burhan sonuçtan hiç memnun değil

Araç Kiralama Şirketinin Haksız Ekstra Masraf Talebi

01 Nisan 2025 19:02
arac-kiralama-sirketinin-haksiz-ekstra-masraf-talebi-1.pdf
Onur sonuçtan hiç memnun değil

Araç Kiralama Sonrası Haksız Hasar Ücretleri Ve Müşteri Hizmetleri Sorunu

13 Eylül 2025 12:35
Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

Tiktak Ufak Sürtme Sonucu Tarafıma 29.500 Hasar Yansıtılmış

20 Kasım 2023 09:44