01 Kasım 2024 20:56

Teknocell müşteri hizmetleri tarafından 18:00'de arandım. Taahhütnamem 30 Kasım'da doluyor. Görüştüğüm müşteri temsilcisi, 185,74 TL olan faturamın 1 Kasım 2024 tarihinde kesildiğini ve her ayın 5'inde bilgilendirme mesajı geldiğini belirtti. Son ödeme tarihinin ayın 15'i olduğunu, yeni taahhütnamede onay verirsem geçmiş dönem faturasını 185,74 TL olarak ödeyeceğimi söyledi. Yeni dönem ücretinin faturama 1 Aralık 2024'te yansıyacağını defalarca teyit aldı. Görüşme sırasında uygulamadan baktığımda faturamın 185,74 TL olarak kesildiğini gördüm ve ekran görüntüsü aldım. Onayı kabul edip telefonu kapattıktan sonra, geçmiş dönem faturamı ödemek için uygulamayı açtığımda, 185,74 TL olan faturanın 855,94 TL olarak yeni tarife üzerinden ücretlendirildiğini gördüm. Müşteri temsilcisini tekrar aradığımda, 18 saat öncesi 31 Ekim 2024'te geçiş yapmışım gibi bilgi verildi. Yasal olarak 1 Kasım 2024'te geçiş yapıp kesilmiş faturam iptal edilip, Ekim ayında bu tarifeye geçiş yapmışım gibi yeni tarife üzerinden ücret talep ediliyor. Geçmiş dönem Ekim faturamı yeni tarife üzerinden ödemek istemiyorum ve bunu kabul etmiyorum. Teknocell müşteri temsilcisinin sözlerine güvenerek defalarca teyit alıp onay verdim. Kendisi ısrarla yeni dönem tarife ücretini 1 Aralık 2024'te ödeyeceğimi söyledi. 304 TL yeni tarife ücretinin net rakam olduğunu, vergiler dahil olduğunu belirtti. Ancak daha sonra 320 TL olduğu bilgisi verildi. Konuşmalar kayıt altında ve kendisi bana yalan bilgi verdi. Ekim ayı faturamın 185,75 TL olarak tekrar yansıtılmasını ve yeni dönem ücretinin 1 Aralık 2024'te kesilmesini talep ediyorum. E. isimli müşteri temsilcisi ile görüşürken uygulama üzerinden fatura görüntüsü aldım ve kapattıktan sonra da aldım. Ekran görüntülerini paylaşacağım. Ekim ayı geçmiş dönem kullandığım faturamı kullanmadığım bir tarife üzerinden ödemek mecburiyetinde değilim. Düzeltilmemesi durumunda gerekli mercilere, CİMER ve Tüketici Mahkemesi'ne başvuracağım.

Yeliz sonuçtan çok memnun

Taahhüt Sonrası Yüksek Fatura Ve Çözüm Sunulmaması

06 Ekim 2025 10:06
taahhut-sonrasi-yuksek-fatura-ve-cozum-sunulmamasi-1.jpg
Ünsal sonuçtan hiç memnun değil

07 Ocak 2024 14:33

19 Ocak 2024 14:29