TCDD İle Bir Seyahat

Hakan
07 Ağustos 2023 03:31

İstanbul'daki işlerimi bitirince en son tren olan adı Ankara express olan tren ile yolculuk yaptım fakat böyle bir trene kim memnun olarak biner ki. Ama başta koltuk seçimimde belki de içindeki en kötü olan 1. vagonun en önünü almış bulundum yanlışmış, bilmiyordum. En önde tren personeli için bir bölme yapmışlar, sabaha kadar hareketliler mecburen bu da uyutmuyor. Ama konuşma tonları yolculara saygı gereği sessiz değil. Sohbet çay TV izleyip arada da bilet kontrolüne çıkılıyor. Tamam dinlenme mekanları ama yolcular da başını koyup uyumak istiyor. En önde de ben olduğum için tüm seslerini duyabiliyorum. İki taraf arasında bildiğimiz perde çekmişler sadece. Aslında olması gereken ses geçirmez malzeme kullanıp yolcu tarafına seslerinin duyulmaması. Bu da zor olmasa gerek, siz konusu bölme basit ve çok fonksiyonlu olur. Belki yapmak istemiyorlar böyle gelmiş böyle gider diye. Kimse de talepte bulunmuyor anlaşılan. Vagon içi zaman zaman da ısınıyordu. Ayrıca şarj için her koltukta olan prizler bu vagonda yoktu. Zaten diğer vagonlar bu vagonun yanında koymamışlar. Artık bayınca kondüktöre söyleyip varsa başka vagona geçmek istedim. Söylediğim üzerinden neredeyse bir saat geçti fakat geri dönüş yapmadı. Ben de tekrar aynı kişiye hatırlatınca baktı fakat yerimiz yok dedi. Mecburen yemekli vagona gideyim, telefonu şarj ederim. Biraz da vakit geçer dedim. Gittiğimde dikkatimi çeken şey de kapıların çok sesli ve sert kapanması idi. Bir vagondan diğerine geçişte kapıların bu sesinden irkilenler uyananlar çıkıyor. Sert ve sesli kapı sayısı çok fazla idi. Bunu da duyurmuş olayım. Yemekli vagona gelince özel şirkete kiralandığı için bir şey yemeden içmeden oturmanız hoş karşılanmıyor, bunu da açıkça söylediler yüzüme. Ben içerideki yerimden memnun olmadığım için geldiğimi söylediğim halde. Böyle bir hakları olmadığını düşünüyorum. Boş masalar vardı, yarıdan fazlası boştu. Ona rağmen oturmayıp garson ile polemiğe girmek istemedim. Sonuçta o da çalışandır. Fakat merak da ettim doğrusu, oraya gelen herkes yemek içmek mecbur diye TCDD ile yazılı anlaşmaları var mı? Tren içinde en cafcaflı yer de orası. Sonuç olarak henüz yolculuğumun yarısına bile gelmedim fakat ses gürültü tantana devam ediyor. Hayırlısı. Bu arada yolculardan bazıları perdeyi çekip personel tarafına geçiyorlar. Yemekli vagona buradan geçip gidiliyor diye. Sonra özür dileyip tekrar geri çıkıyorlar. Tam bir tantana anlayacağınız.

Berna

30 Haziran 09:24

Tren Gecikmesi Ve İlgisiz Personel Sorunu

Mahmut
16 Kasım 2024 08:29
Deniz sonuçtan hiç memnun değil

Vagon Kaosu: Rezervasyon Hatası Ve Yolculuk Çilesi

Deniz