TCDD Engelli Ceza İptal Talebi

08 Nisan 2024 14:08

Merhaba,
24.03.2024 tarihinde saat 14.40'ta Ankara'dan Eskişehir'e gitmek üzere Ankara-İstanbul seferi yapan trenden 06.04.2024 tarihinde saat 11.10 için bilet satın almıştım. %45 engelli bir birey olarak ücretsiz yararlanma hakkım bulunmaktadır. Bilet detayları şu şekildedir: (4VGN/10h) (PNR no: S24747GLZ).
Trende boş kalan tek yer engelli yeriydi ve ben de engelli bir birey olarak bu yeri satın aldım.
Sefer günü bir saat öncesinden tren garına gittim. Bilet işlemleri yapılmaya başlandığında, yetkililer bana engelli kısmına sadece ortopedik engellilerin tekerlekli sandalye ile alındığını söylediler. Bu durum devam ederken, sefere 15 dakika kala iptal hakkımı kullanamadım. Gidiş-dönüş bileti aldığım için dönüş biletimi de iptal edemedim ve maalesef kullanılamaz hale geldi.
Ne yazık ki o gün trene binemedim ve biletlerimi iptal edemedim.
08.04.2024 tarihinde, ücretsiz bilet aldığım ve seyahat edemediğim için engellilerin yararlandığı ücretsiz biniş hakkımın 180 gün süreyle askıya alındığına dair bir mesaj aldım.
O gün tren garına vaktinden önce gitmeme rağmen, yetkililerin bu konuda yeterli bilgilendirmeyi yapmamaları ve beni oyalamaları sebebiyle mağdur oldum. Engelli alanının sadece ortopedik engelliler için geçerli olduğunu bilmiyordum. 180 gün, benim Eskişehir'e eğitim amacıyla gidip gelmemi düşündüğümde, çok uzun bir süre. Bu haksız durumun bir an önce düzeltilmesini ve uygulanan cezanın kaldırılmasını talep ediyorum.

Saygılarımla.

30 Mayıs 2024 20:11

Maalesef 180 gün boyunca engellendim. Personel hatası yüzünden.

29 Nisan 16:15

Engelli Biletinde Yanlış Anlaşılma Ve Seyahat Hakkı Kısıtlaması

Ercan
12 Kasım 2024 18:13
Meryem sonuçtan hiç memnun değil

Engelli Biletim Sistem Hatasıyla Okunmamış Görünüyor Kara Listeye Alındım

Meryem
12 Temmuz 17:02
Engelli Biletim Sistem Hatasıyla Okunmamış Görünüyor Kara Listeye Alındım
Muhammed sonuçtan hiç memnun değil

Engelli Yolcuya Uygulanan Katı Bilet İptal Politikası

Muhammed
21 Kasım 2024 15:36
Cevri sonuçtan hiç memnun değil

Engelli Ücretsiz Seyahat Hakkım Teknik Aksaklık Nedeniyle Askıya Alındı

Cevri