İsmail sonuçtan hiç memnun değil

İsmail
04 Eylül 2023 14:25

Kırıkkale SGK İl Müdürlüğüne Vazife malulü ÖTV muafiyeti belgesi almak için başvurduk ama muvaffak olamadık, il müdürlüğünüz çalışanları bu belgesi kendilerinin dahi verdiğini bilmiyor. Ankara SGK Genel Müdürlüğüne yönlendiriyor. Telefon ile bilgi almak için SGK nın ilgi birimlerinin telefonlarına 0313 458 71 09-55 ne kadar ararsam arayım asla ulaşamadım, ya telefon asla açılmıyor ya da açılıyor geri kapatılıyor. Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğü, t. C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı telefonları da asla cevap vermiyor 0312 705 52 00. Bu kurumlardan hizmet almak için Herhangi milletvekili ya da bakan tanıdığımızın mı olması gerekiyor.

SGK Kırıkkale böyle bir cevap yazıyor

talebinize istinaden ÖTV indiriminden faydalanmak için başvuruda bulunduğunuz ancak 5434 sayılı kanunun 45. Mad. Uymadığı için ilgili hakkında emeklilik hizmetleri Genel Müdürlüğü (kamu görevlileri emeklilik daire başkanlığına ) yazınız yazılmıştır.

Biz ilgili bakanlığın genel müdürlüğünün İstanbul il müdürlüğünü arıyoruz onlar ise 5434-45 ve 5510-47 8. Fıkrada Belirtilen Kanunlar Çerçevesinde Haklara Sahip Olduğumuzu söylüyor. Son söz Kamu Görevlileri Emeklilik Daire Başkanlığı dediler ama onlara ulaşmak asla mümkün değil. Bu teknoloji çağında Ankara bakanlığa gitmemiz mi gerekiyor.

Popüler Şikayet Konuları

Bu konuyla ilgili çözüm önerileri ve ipuçlarını inceleyin.
EYT Emeklilik Başvurusu
2 Takipçi