SGK EYT Süreci 7 Ay Oldu

23 Şubat 2024 18:39

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) başvurusu yapanların şikayetlerini okudum. Aslında bir şey yazmayacaktım fakat dayanamadım çünkü yazılanların hiçbirine cevap verilmemiş. Ben de yedi aydır EYT başvurusunun sonuçlanmasını bekliyorum.

Bu durum yönetici beceriksizliğinden başka bir şey değil. Diğer illerde ve ilçelerde hesap uzmanlarının akşama kadar çay ve sigara içtiklerini duyuyorum. Ekranlarda dosyaların yetişmediği belirtiliyor.

Keşke bir yönetici çıkıp 'Uşak'ta başvuru sayısı azaldı. Aydın, Muğla, Kütahya ve diğer ilçelerdeki hesap uzmanlarından kırk-elli kişiyi İstanbul'da görevlendirsek de vatandaşın işi daha fazla uzamasın' diyebilseydi. Ancak böyle düşünen bir beyin yok. Hepsi yüksek maaş alıyor. Saat 16:00 olunca herkes işi bırakıyor, şefiyle arası iyi olanlar saat 15:00 sularında sessizce ayrılıyor. Sabahları bir saat çay, sigara ve poğaça eşliğinde sohbet ediyorlar ve öğle arasını bir dakika bile kaçırmıyorlar.

Ancak vatandaş maaşını sekiz ay bekliyor. O maaşını bekleyen kişi, ömrü boyunca gece yarılarına kadar çalışmış, emekli maaşı için sağlığını, çocuğunu ve damarlarını kaybetmiş. Kimin umurunda? Emin olun hiç kimsenin.

01 Mart 2024 22:47

Aylardır EYT başvurumun sonuçlanmasını bekliyorum, aylar önce Unkapanı SGK, Gaziosmanpaşa SGK dan yanıt bekleniyor demişti. Dün CİMER'e cevap vermişler. Gene Gaziosmanpaşa SGK dan yanıt bekleniyor yazıyor. 50 yaşıma geldim bu Gaziosmanpaşa SGK çocukluğumda da doğru düzgün çalışmıyordu, 25 sene meslek mensubu olarak hizmet ettim ara sıra gitmem gereken durumlar oldu hale aynı binada gene doğru düzgün çalışmıyor bazı personellerin elinden telefon düşmüyor. İş yapmıyor ama şef in umurumda ne müdürün,

10 Haziran 2024 23:53

Bitti sonunda 8 ay savaştık

Selahattin

4 ay bekledim gipip sorduktan sonra GOP tan evrak beklediğini öğrendim. Kendiniz gidip işlem yaptırmaz iseniz çok daha uzun sürer işlemi yaptırdıktan sonra 15 Gün içinde maaş bağlandı.

Gürsoy

1.5 sene önce doğup büyüdüğüm İstanbul'dan denizliye küçük bir ilçeye taşındım. Ne yazık ki gidemedim. Ama çok şükür 2 gün önce tahsis numaramı e devletten gördüm yani bu ay hepsini alacağım nasipse, 10 gün boyunca Ankara'yı ve İstanbul'u yoğun mail bombardımanına tuttum CİMER'den de resmen nefes aldırmadım artık bıçak kemiğe dayanmıştı. Rabbime şükür sonunda tünelin sonundaki ışığı gördük

Popüler Şikayet Konuları

Bu konuyla ilgili çözüm önerileri ve ipuçlarını inceleyin.
EYT Emeklilik Başvurusu
2 Takipçi