İrem sonuçtan hiç memnun değil

Samsung Telefon Unuttuğum Ekran Desen Kilidimin Formatsız Açılmasına Yardım Lütfen

26 Mart 2024 00:42

Samsung M31 model telefonum var. 2 yıldır kullanıyorum. Telefonumun güvenlik kilidini desen olarak kullanıyorum. En az 1 yıldır aynı desen kilidini kullanıyorum. 4 gün önce desen kilidimi bir anda unuttum. Panik olarak üst üste denemeler yaptım. Şu an kilit deneme süresi 33 dakika ve her denemede süre daha da artıyor. İçinde 2 yıl boyunca 5 yaşındaki kızımın bütün anılarına ait fotoğraflar, videolar var. Hiçbir yedeklemesi yok bu anıların. Sadece telefon hafızasına kayıtlı. Telefonu birkaç farklı Samsung yetkili servise götürdüm. Telefona reset atarak kilidi açabileceklerini söylediler. İçindeki bütün fotoğraflar, videolar silinecekmiş. Allah şahit 4 gündür gece gündüz ağlıyorum üzüntümden. Yaşadıklarıma inanamıyorum, hepsi bir şaka gibi geliyor ama ne yazık ki değil. 3 ay öncesine kadar Samsung Account hesabıyla giriş yapıldığında Find My Mobile üzerinden ekran kilidi açılabiliyormuş. Aralık 2023 tarihinde kaldırılmış. Telefonuma asla format atılmasını istemiyorum. 5 yaşındaki kızımın hayatının 2 yılının elinden alınmasını ve binlerce fotoğraflarımızın yok olmasını kabullenemiyorum. Allah rızası için yardım edin Samsung Türkiye.

26 Mart 2024 00:17

profile profile profile
26 Mart 2024 08:49 (Şikayetten 8 saat sonra)

28 Mart 2024 00:11

3 gündür süren müşteri hizmetleriyle olan görüşmelerim sonucu Samsung Türkiye arayıp sadece ''Format attırın, bizim yapabileceğimiz bir şey yok'' cevabını verdi. Kendilerine 3 gündür en ince ayrıntılarına kadar anlatarak uzun mail'lerle tüm derdimi anlattım. Tek derdimin telefonumun içinde olan 5 yaşındaki kızıma ait en az 5000 küsürlük fotoğrafların ve videoların olduğunu, kızımın 2,5 yıllık anısını kaybetmek istemediğimi anlatmama rağmen tek dedikleri ''Prosedür gereği bir şey yapamıyoruz''. 3 ay öncesine kadar aktif olan ve Aralık 2023 tarihinde kaldırılan smartthings ile uzaktan ekran kilidi açma özelliğinin tekrar aktif edilmesi için resmen uzun uzun yalvardım. Ben Samsung Türkiye'den daha önce hiç yapılmamış veya imkansız olan bir şeyi istemedim. Ben daha 3 ay öncesine kadar açık olan özelliğini belki istisnai şekilde kişiye özel belki genel olarak belirli bir süre kısa vadede tekrar aktif edilmesini istedim. Samsung Türkiye kendileri için yapması çok basit olan bir şeyi yapmayacaklarını söylediler. İnanın çok iyi anlıyorum sizleri. Format attır umurumuzda değil diyorsunuz. Ama yemin ediyorum ki bakın bugün 6 gün bitti günün yarısını ağlayarak geçiriyorum. Aklımı kaçırmama az kaldı. Düşündükçe ağlama krizlerine giriyorum. 5 yaşındaki kızımın 2,5 yıllık bebeklik geçmişi kaybolacak korkusuyla aklımı kaçıracağım artık. Kızımın bütün tatilleri, kültür gezileri, kayak eğitimi, yüzme eğitimi, kostümlü doğum günü partileri, okula ilk başlangıç hatıraları ve daha fazlasının gitmesi tabii ki sizin umrunuzda değil. Ama köklü bir kurumsal şirket olarak Samsung Türkiye müşteri memnuniyeti için veya vicdani acıma duygusuyla bile bunu yapabilirdi. Onlar yapmamayı tercih etti kolay yoldan. Hepimiz insanız, neden yardıma ihtiyacı olan bir müşterinize yardım etmemeyi tercih ettiniz?

05 Haziran 2024 01:43

Aylarca Güney Kore müşteri temsilcileriyle konuştum. Aklıma gelen her yolu denedim. Müşteri temsilcilerinin son cevapları ise "smartthings uzaktan kilit açma özelliğiyle ilgili güvenlik sorunları yaşadığımız için bu özelliği kaldırdık. Tekrar açmamız bütün kullanıcılarımızın güvenliğini riske atacağı için bu riski alamayız. Format atılmasından başka seçenek yoktur" oldu. Bende bütün verilerimi silmeye kıyamadığım için telefona format attırmadım ve kullanmıyorum. Boş boş bir umut bekletiyorum telefonu. Keşke bir çözüm yolu bulabilseydim de bu durumu yaşayan herkese bir çözüm yolu var, üzülmeyin diyebilseydim.

28 Mart 2025 14:44

Telefonumu 1 yıldır bekletiyorum. Format atmaya kıyamadım kızımın anıları için. Hâlâ bir umut bekliyorum. Lütfen çözüm yolu bulan olursa bana da yardım etsin.

Yorumlar (19)

Sezer
Sezer

Merhabalar, Telefonunuza bir şeyler yüklemeden ve fotograf çekmeden r. C. Va diye bir programı bilgisayara indirip kurun, sonra fotograf aramak istenilen bolum olarak telefonu secin, çok büyük kısmı geri gelecektir. Tecrübeyle sabit. Bilgisayara kurulacak programı internette ücretsiz olarak bulabilirsiniz. Program ile ilgim olmayıp, reklam yapmıyorum. Başka uygulamalar da var, onlar da olabilir, ben bunun ile yaptım. Telif reklam vs olmasın diye nokta koydum. EU harfleri ile program ismini tamamlayınız.

Yakisikli

Merhaba İrem hanim benim de de Samsung a34 telefonumun şifresini unuttum hiçbir hiçbir şekilde bulamıyorum çözümler de yok Benim Benim de o o kadar resimlerim var şifreyi bulana kadar telefonu kullanmayacağım başka başka telefon aldım kendime

Yakisikli

Gerçekten çok üzüldüm Allah çocuğunuza hayırlı ömürler nasip etsin Sağlık olsun teşekkür ederim pek umudum yok ama olsun

İrem

Merhaba, ben 1,5 yıl başka telefon kullandım. Bir umut bekledim. Ama hiçbir şekilde bir çözüm yolu bulamadım. Mecbur kaldım telefonu sıfırlamaya. Her şey silindi. Hâlâ kalbimde büyük bir yük bu olay bana. Umarım şifrenizi hatırlarsınız ve tüm verilerinize ulaşırsınız.

Jerim
Jerim

Unitulan kilit ekranıyla ilgili bir program var ama paralı ilgilenen arkadaşlar isterlerse bir baksın derim

Aynı sorunu 24 saattir yaşıyorum. Bu kadar saçma bir çözüm olamaz ne yani tek yol format atmak mı? Tüm ekosistemim Samsung üzerine kurulu. Tablet, televizyon, telefon, takip cihazı buzdolabı çamaşır makinesi vs. Yemin ederim benzin döküp yakmak istiyorum hepsini. Bir daha Samsung alırsam cümle alem...

Osman
Osman

İrem hanım sorununuz çözüldü mü

İrem

Merhaba, maalesef. Telefonum 1 yıldan fazladır bekliyor. Samsung hesabımdan kaldırılmış cihazım. Cihazlarımda görünmüyor ne yazık ki. Telefondaki verileri bilgisayara aktarmanın yolunu arıyorum, bir türlü bulamıyorum. Bu gidişle yakın zamanda çok üzülerek telefona format atmam gerekecek. Eğer siz bir çözüm yolu bulursanız burada paylaşırsanız çok kişi yararlanır.

Ayten
Ayten

Çözdünüz mü

Maalesef

Bende 5 gündür bekliyorum moralim çok bozuk aşırı

Zeynep

Merhaba bir çözüm buldunuzmu 4 gündür mahvoldum fotolarım kaldı deseni hiçbir şekilde hatırlamıyorum fotoğraflar yedeklenmemiş ne olur bir çözüm bulduunuzu söyleyin

İrem

Merhaba, hiçbir çözüm bulamadım. İçindeki verilere kıyamadığım için telefona format attırmadım. Şu an kullanmıyorum öyle bekliyor. Hâlâ bir umut acaba çözüm yolu bulunur mu diye bekliyorum

İrem hanim merhaba, lütfen kendinizi bu kadar çok üzmeyin bunun çaresi var. 1. Eğer, o telefonda Gmail hesabi ile oturum açtıysanız şanslısınız ve şifresini hatırlıyorsanız başka bir cihaz ile Google oturum açma işlemini yaparak. Aynı mail adresi ve şifre ile girdikten sonra "Google Fotoğraflar" uygulamasına bir bakmanızı tavsiye ederim. 2. Samsung Smartthings Find uygulamasında ( Kilitle ) seçeneği ile kilitleyin ve sonra orada belirlediğiniz şifre ile telefonunuzu tekrar açmayı deneyiniz. Bu konu çözüme ulaştığında lütfen burada paylaşılmasını rica ederiz. Aynı problemi yaşayan bir çok kişiye yardımcı olabilirsiniz.

Arzu hanim. Eski bilgilere ulaşmak istiyorsanız, doğru şifre girildiği an açılır. Sadece ve sadece doğru şifre ile açılır. Eninde sonunda açılır. Bekletme suresi 24 saat oluyor. Her gün bir kez denemeye devam edebiliyorsunuz. Başka hiçbir yolu yoktur. Ölüm gibi kabul edin. Ancak, bilgilerin kaybını kabullendikten sonra, telefonu yepyeni bir telefon gibi kullanmak istiyorsanız hard reset işlemini uygulayabilirsiniz.

Arzu
Arzu

Merhabalar. Bana da bilgi verebilir misiniz. 29 mayıstan beri ağlıyorum. Şifre girme süresi uzuyor. Doğru şifreyi girsek sonuçta kabul eder mi yoksa her halükarda kabul etmiyor mu fazla girildiği için. Yani her seferinde boşuna kafa yoruyor mu oluyorum.

Evet, hem Google hem de Samsung hesap ile kilit açma özelliğini sonlandırmış durumda. Yapılacak son bir şey kalıyor. (*) telefonu, şarj kablosu ile bilgisayara bağladıktan sonra hard reset işlemini uygulayınız. Bütün tuşları uzun süre basılı tutunuz. 30 / 40 saniye gibi. Birden kapanacaktır ve ses kısma tuşunu basili tutunuz. Sonra hard reset işlemini uygulayınız. Telefonunuz sıfırladıktan sonra. Yepyeni bir telefon olacaktır. Şimdi, Samsung hesabiniz ile tekrar oturum açtığınızda (işte Samsung'un sürprizi burada karşımıza çıkacaktır) son hali ile yedeklediği son şansınızı 5 kez daha deneyerek doğru şifreyi girebilirseniz yedekleme cihazınıza kurulacaktır. Başka yapılabilecek bir şey yoktur. Yoktur. Yoktur.

Filiz
Filiz

Çözüm üretilebildi mi acaba aynı durumu yaşıyorum. Destek olursanız sevinirim

İrem

Merhaba, yanıtınız için çok teşekkür ederim. Google Fotoğraflar yedeklemelerim 2 yıl önce durdu. Depolama alanımda yer kalmadığı için yedek alan satın almıştım ama o da doldu. Bende tekrar alan satın almadığım için yedekleme yok ne yazık ki. Samsung Find My Mobile üzerinden ulaşmaya çalıştığım ve Aralık 2023 tarihinde kandırılan özellik "screen unlock" ekran kilidi açma özelliğini Samsung artık kaldırdığı için ekranımı en basit olan bu yöntemle açamıyorum. Bahsettiğiniz kilitleme ile yeni şifre girildiğine emin misiniz? Birkaç yerde okuduğuma göre telefon kilitleniyor ve açılmıyor yazıyordu. Lütfen yanlış anlamayın, daha kötüsü olmasından korkuyorum telefonu tekrar kilitleyerek. Bugün tam 8 gün oldu. 8 gündür gece gündüz gözyaşları içinde bir umutla uğraşıyorum, bir yol arıyorum. Eğer bir çözüm bulursam bunu her yere yazarak anlatacağım. Benim çok canım yandı, başkaları da üzülmesin.

Basak sonuçtan hiç memnun değil

Samsung A52S Ekran Kilidi Sorunu: Verilerime Erişemiyorum

13 Ocak 2025 16:13
Süleyman sonuçtan hiç memnun değil

27 Ocak 2024 16:08
Barış sonuçtan hiç memnun değil

19 Mart 2024 22:34