Zafer sonuçtan hiç memnun değil

Samsonite Mağazasının İade Süreci Sorunu

Samsonite Mağazasının İade Süreci Sorunu
30 Kasım 2024 13:29

16.11.2024 tarihinde Vadi İstanbul avm Samsonite mağazasından eşim kendim ve kızım için 3 adet valiz aldık. İlgili valizlerden kendime ait olanı bugün 30.11.2024 tarihinde kendime ait olanı iade etmeye götürdüğümüzde iade süreçlerinin şirket politikası gereği 5 gün olduğunu söyleyerek Türkiye kanunlarının tüketicilere tanımış olduğu14 günlük iade sürecini kabul etmediklerini söylüyorlar. Online internet sitelerinde 14 günlük iade süreci yazıyor. İlgili valizin iadesini kabul etmeyip 14 günlük iade sürecinde ısrarcı olduğumuzda da sistemlerinin çalışmadığını kapalı olduğunu söylediler. Bu konuda tüm haklarımı Tüketici Mahkemesinde arayacağımı bilmelerini istiyorum.

09 Ocak 2025 16:46

16.11.2024 tarihinde Vadi İstanbul Desa Samsonite mağazasından almış olduğum 3 adet valizden 1 tanesini 15 günlük tüketici kanunundaki iade hakkımı kullanmak koşuluyla ve bu 15 günlük süreyi kendilerince 3 gün içinde iade edebileceğimi iddia etmeleri neticesinde aşağı yukarı 1 aya yakın bir süre uzun uğraşlar kavgalar sonrasın 07.12.2024 tarihinde beni arayarak iadenin kabul edileceği bilgisi sonrası fiziki iadeyi ilgili AVM deki mağazaya gerçekleştirdik. İadeye ait 8.722,50 TL nin 1 ay sonra kartıma gönderileceğini ve bunu kabul etmeme rağmen şirket prosedürlerinin bu şekilde olduğu bilgisi verildi ve ilgili iade için tarafıma belgeler verildi. Fiziki iade sonrası aradan geçen 1 aylık süre sonrasında Desa Samsonite müşteri hizmetlerini defalarca aramama rağmen iadem halen yapılmadı. Her seferinde farklı çözüm yolları ile sürekli oyaladılar. 04.01.2025 tarihinde sabah saatlerinde tarafıma yapılan telefon ile bilgilendirmede 23.12.2024 tarihinde iade talimatını bankaya verdiklerini ve bankadan sorgulamamı istediler. Banka ile görüşmem sonrasında bekleyen bir iadenin olmadığı bilgisini aldım. Sonrasında Desa Samsonite müşteri temsilcilerini defalarca aradım ve en sonunda ilgili talimatın bankaya gönderilmediği vb. Saçma sapan oyalama yöntemleri ile geçiştirmeye çalıştılar. Ürünü almış olduğum Kasım 2024 ten beri bana ait olan paramı ödemiyorlar. Muhasebecilerinin sıraya koyduğunu ödeneceğini vb. Saçma sapan önerilerle mağdur ediyorlar. Resmen bana ait olan benim olan parayı belgem olmasına rağmen vermemekte ısrar ediyorlar. Telefon Görüşmeleri sonrası sizi arayacağız demeleri ve aramamaları da cabası. Desa Samsonite mağazasındaki durum bu şekilde.

30 Kasım 2024 16:29 (Şikayetten 2 saat sonra)

Değerli Müşterimiz, Tarafınıza arama yapılarak bilgilendirme sağlanmıştır. Saygılarımızla

18 Aralık 2024 15:33

Tekrar merhaba İstanbul Vadi İstanbul avm Samsonite firmasından almış olduğum valizi yoğun uğraşlar sonrasında 07.12.2024 tarihinde iade ettim. Fakat tarafıma yapılması gereken iade tutarının 1 ay sonra hesabıma gönderilebileceği şeklinde bana bilgi veriyorlar. Kredi kartıma iade yapılmasını istedim pos cihazından onu da kabul etmediler. Paranla rezil olmak buna deniyor sanırım. Ödeyecekleri 9.000 TL civarı tutar bunu neden 1 ay beklemek zorundayım. Lütfen ilgili tutarı nasıl yaparsınız bilmiyorum ama hu hafta içi tarafıma iade edin. İnanın çok yoruldum.

24 Aralık 2024 09:59

Nupelda
31 Ekim 2024 19:31

13 Mayıs 2024 09:26
Helin sonuçtan hiç memnun değil

29 Aralık 2023 13:21
Zafer sonuçtan hiç memnun değil