Ceyda sonuçtan hiç memnun değil

Metrocity Rossmann Yetkililerin Çalışanlara Davranışları

09 Nisan 2024 16:25

Kısa bir süre önce çalışmakta olduğum Metrocity Rossmann şubesinde yetkililerle ilgili yaşadığım kabul edilemez durumları dile getirmek istiyorum. İşe başladığımda üst kademede olan, yani müdür ve müdür yardımcısı, ben girdikten kısa süre sonra değişti ve onlardan sonra müdürlüğü anlamayan bir yönetici geldi. Ne otorite sağlama, ne düzen; hiçbiri kendisinde yok. Personel ayrımcılığı, argo, hakaret, haksızlık, yalan; ne varsa hepsi onda toplanmış. Kendinden üst bir yönetici geldiğinde sadece ofisten dışarı çıkıyor, o gidince ise doğrudan telefonuna odaklanıyor ve mağaza yanıyor olsa haberi bile olmayacak derecede bir iş umursamazlığı sergiliyor. Özellikle sabah vardiyasında müşteriler reyonlardan sesleniyor; 'başka kimse yok mu?' diye. Beklemek zorunda kalıyorlar. Çünkü hem kasaya bakmak hem de reyonlarla ilgilenmek tek personele düşüyor. Ayrıca etiketleme, sevkiyat, kozmetik reyonu ile ilgilenme, sipariş hazırlama gibi işler açılışta olan kişiye düşüyor ve diğer vardiyadakiler gelene kadar her şeye koşuşturuluyor. Banka işlemi dışındaki tüm işleri personeller yapıyor. Oysa müdür sadece oturup ofiste telefonla konuşuyor. İşe yeni başlayan personele hiç 'nasılsın, alışabildin mi, anlamadığın bir yer olursa gel yanıma, bir derdin var mı, yorulduysan beş dakika otur' gibi insani davranışlarda bulunmadığını gördüm. Ben de müdürlük yaptım ve birçok müdür gördüm. Hiçbiri bu kadar kendini düşünen ve yönetmeyi bilmeyen kişiler değildi. Yardımcısı olan N*** Hanım ile saatlerce ofiste oturuyorlar ve haftada iki gün gelen sevkiyatları biz yerleştirirken onlar sadece oturup sohbet ediyorlar. Yeni açılması gereken ürünler günlerce bekletiliyor. Kozmetik ürünlerin kasaları ayrı bir yerde tutuluyor. Onları yetkililerin yapması gerektiği söyleniyor ve sohbetleri gün sonunda bitince takım liderine 'sen yap bunları, hemen bitsin' gibi emirler veriliyor. Müşteriler stok sorduğunda ise, onların tembelliği yüzünden, gelmiş olan bir ürün reyona konmadığı için müşteri bulamayıp mağazadan ayrılıyor. Üst yetkili birisi geldiğinde sadece eline hemen bir iş alıyorlar. Özellikle müdür yardımcısı N*** Hanım; bölge müdürü olan E. B** geldiğinde 'burası olmamış, hemen düzeltin' dediğinde 'tamam' deyip korkuyor; gittiğinde ise 'ohh iyi ki gitti, başıma ağrılar girdi' gibisinden konuşuyorlar. Kaç kez şahit oldum. Gelme günlerini tahmin edip reyonlara öyle çıkıyorlar ya da kameradan görünce doğrudan dışarıya çıkıyorlar ofisten.

27 Mayıs 2024 20:24

Yaklaşık 2 ay önce şikayet belirttim hala geri dönüş ve bir çözüm olmadı Metrocity Rossmann müdürü ile ilgili şikayetlerim vardı ama ona rağmen hala ben ne arandım ne de çözüm odaklı bir şey söylenmedi o müdür hala orada rahat rahat oturmaya devam ediyor ettiği hakaret ve iftiralar yanına kalmamalı şirket olarak buna bir çözüm bulun hamile diye ona ne kadar tolerans göstereceksiniz

09 Nisan 2024 16:50

Hamilelik bahanesi ne sığınan müdür Merve hanım ne olursa her konuda hamile olmasını ortaya attığı için alttan alınıyor ama onun öncesinde de aynı şeyleri yapıyordu. Çıkış saati gelmeden kaç defa erken çıktı o kadar iş varken erkenden çıkıp gitti defalarca. Mesai saatleri içerisinde müdür yardımcısı ile saatlerce ortadan kayboluyorlar gezmeye gider gibi çıkıp gidiyorlar mağazada ne oluyor ne bitiyor önemsemiyorlar. Eski iş arkadaşım takım lideri olan m. V. Varken ona bütün işleri yıkıp “kendi işlerini “ özellikle gidiyorlardı. Bir eline sağlık güzel olmuş gibi tebrik içerikli hiçbir şey duymuyordu hiçbir personel. Sadece onlara göre kötü olan şeyleri söyleyip personel grubuna atıyorlar. O eski iş arkadaşım da bunlar yüzünden çıktı Rossmann'dan. Çünkü onun özel hayatına kadar inip kendi aralarında dedikodu malzemesi yapıyorlardı. Özel günlerde personelle beraber yensin diye yemek çeki gelmişti belli bir miktarda. O parayla gidip bir sürü malzeme yiyecek alındı açılmayan bir sürü şey vardı molalarda yedi biraz herkes ama geriye çok şey artmıştı. Onlardan kaldımı diye sorduğumda müdüre ; kalmadı az var onları da ben yiyeceğim dedi. Halbuki birkaç saat geçmişti üstünden daha az da kalmamıştı 3-4 kişiye yetecek kadar ürün vardı orada. Sonra duydum ki diğer iş arkadaşlarıma soruyormuş yermisiniz bunlardan diye bana hiç sormadı bunu bile saklamayı tercih etti günlerce yedi onları sakladı ofis çekmecesinde. Gözüm yiyecekte değil zaten istediğimi alıp yiyorum herkes gibi konu o değil zaten ama yaptığı terbiyesizlik hak yemek insan ayırmak. Yeri gelince personel ayırmıyorum ben eşit davranıyorum diyor. Sonuçta o bütün personeller için mağazanın göndermiş olduğu bir şey. Kendilerinin bile yapmış olduğu reyonla ilgili bir hatayı bir kez iş arkadaşımla biz yaptık ve vardiyamız başlamadan iş grubundan bir sürü mesaj yazmışlar kamera kaydı atmışlar sanki hırsı... Yaptık polis gibi bizi sorguluyorlar. Gelince sorduk vardiyaya polis gibi davranmanıza gerek yok biz söyleyecektik onu yaptığımızı ayrıca herkes yapıyor yetkililerde dahil çok konu olacak bir hata değil gibisinden konuşmalar geçti bizim açımızdan. Sonra siz birbirinizi savunuyorsunuz iş yerinde savunmayın birbirinizi ve arkadaşlığımızı bozmaya yönelik bir çok konuşma

09 Nisan 2024 16:21

Hamilelik bahanesi ne sığınan müdür Merve hanım ne olursa her konuda hamile olmasını ortaya attığı için alttan alınıyor ama onun öncesinde de aynı şeyleri yapıyordu. Çıkış saati gelmeden kaç defa erken çıktı o kadar iş varken erkenden çıkıp gitti defalarca. Mesai saatleri içerisinde müdür yardımcısı ile saatlerce ortadan kayboluyorlar gezmeye gider gibi çıkıp gidiyorlar mağazada ne oluyor ne bitiyor önemsemiyorlar. Eski iş arkadaşım takım lideri olan m. V. Varken ona bütün işleri yıkıp “kendi işlerini “ özellikle gidiyorlardı. Bir eline sağlık güzel olmuş gibi tebrik içerikli hiçbir şey duymuyordu hiçbir personel. Sadece onlara göre kötü olan şeyleri söyleyip personel grubuna atıyorlar. O eski iş arkadaşım da bunlar yüzünden çıktı Rossmann'dan. Çünkü onun özel hayatına kadar inip kendi aralarında dedikodu malzemesi yapıyorlardı. Özel günlerde personelle beraber yensin diye yemek çeki gelmişti belli bir miktarda. O parayla gidip bir sürü malzeme yiyecek alındı açılmayan bir sürü şey vardı molalarda yedi biraz herkes ama geriye çok şey artmıştı. Onlardan kaldımı diye sorduğumda müdüre ; kalmadı az var onları da ben yiyeceğim dedi. Halbuki birkaç saat geçmişti üstünden daha az da kalmamıştı 3-4 kişiye yetecek kadar ürün vardı orada. Sonra duydum ki diğer iş arkadaşlarıma soruyormuş yermisiniz bunlardan diye bana hiç sormadı bunu bile saklamayı tercih etti günlerce yedi onları sakladı ofis çekmecesinde. Gözüm yiyecekte değil zaten istediğimi alıp yiyorum herkes gibi konu o değil zaten ama yaptığı terbiyesizlik hak yemek insan ayırmak. Yeri gelince personel ayırmıyorum ben eşit davranıyorum diyor. Sonuçta o bütün personeller için mağazanın göndermiş olduğu bir şey. Kendilerinin bile yapmış olduğu reyonla ilgili bir hatayı bir kez iş arkadaşımla biz yaptık ve vardiyamız başlamadan iş grubundan bir sürü mesaj yazmışlar kamera kaydı atmışlar sanki hır... Yaptık polis gibi bizi sorguluyorlar. Gelince sorduk vardiyaya polis gibi davranmanıza gerek yok biz söyleyecektik onu yaptığımızı ayrıca herkes yapıyor yetkililerde dahil çok konu olacak bir hata değil gibisinden konuşmalar geçti bizim açımızdan. Sonra siz birbirinizi savunuyorsunuz iş yerinde savunmayın birbirinizi ve arkadaşlığımızı bozmaya yönelik bir çok konuşma yaptılar.

09 Nisan 2024 17:03

Şikayetim çözüm bulmadı çözüm kısmını kaldırır mısınız

09 Nisan 2024 17:07

Yazdığım şikayetlerde gelişme olmadı gelişme yazısını kaldırmanızı rica ediyorum

09 Nisan 2024 18:25 (Şikayetten 2 saat sonra)
09 Nisan 2024 18:28
16 Nisan 2024 15:05

Merhaba Ceyda Hanım, 16.04.2023 tarihinde sizinle yaptığımız görüşmede konuyla ilgili sürecinizi tamamlayıp, çözüme ulaştırdığımızı ümit ediyoruz. Rossmann ile ilgili deneyimlerinizi bizlerle paylaşabileceğinizi belirtmek isteriz. Saygılarımızla.

Doğukan
Doğukan

Ceyda Hanım sizden şikayetleriniz hakkında ivedilikle bir geri dönüş bekliyorum. Öyle diyorum, çünkü yeni personel benim burada, bunu girdikten sonra gördüm de neyse :d Sağlık olsun...

Rossmann Metrocity Şubesinde Klima Sorunu Ve Ürün Güvenliği Endişesi

31 Temmuz 2025 23:44
Yasemin sonuçtan hiç memnun değil

Yasemin
17 Ekim 2024 18:05