Yakub sonuçtan hiç memnun değil

Renault Servisinde Yaşanan Sorunlar Ve Memnuniyetsizlik

Yakub
11 Aralık 2024 09:53

25 Kasım 2024 günü Isparta Renault yetkili servisinde ilk bakımına giren 20.000 km’deki 1.0tce Clio aracım bakımdan çıktıktan ve takribi 5 km ilerledikten sonra içeriye yanık kokusu geldi ve kaputundan dumanlar çıkartmaya başladı.

Servise geri döndüğümde teknik servis motoru balata spreyiyle yıkadık kuruyunca geçer dedi. Kokunun balata spreyi gibi değil yanık gibi kokmasını belirtmem ve turbo çevresinde duman çıkmasının sağlıklı olmayacağını söylemem üzere kontrol ettiler ve yağın değiştirilirken etrafa döküldüğü kabul edildi. Tekrar balata spreyi sıkıldı bezle silindi ve deneme sürüşüne ben olmadan teknik ekip çıktı. Deneme sürüşü yarım saatin üzerindeydi. Ekip döndüğünde "abi arabayı sıkıştırdık (yüksek devirde kullandık) bir sıkıntı kalmadı dedi. Aracı teslim aldığımda ortalama yakıt tüketimi 12 litre di. Günlük kullanımda 6 ile 8 litre arasında seyir ediyor. Eksik olan ve rahatsız olduklarım şunlar:

1. Otomatik Şanzıman aracımı her teslim aldığımda yetkili servis araçta el frenini kullanmadan p moduna aracı almıştı, vitesi d ye aldığımda araç sarsılıyordu. Bu şanzımana yük bindirerek ciddi hasarların önünü açabilir.

2. Motor kontrolleri sırasında motor altı plastik kapağı tüm vidaları sökülmeden bir yeri açılıp esnetilerek itiliyordu. Bu da uzun vadede kapağın erken yıpranmasına ve işlevini yitirmesine yol açacaktır.

3. Ben kendi aracıma 12Lt gibi yüksek bir yakıt tüketiminde kullanmıyorum ve araca zarar verme ihtimaline karşın motoru ve şanzımanı yıpratmayacak şekilde aracımı devrinde kullanıyorum. Kullanılan "sıkıştırma" yöntemi tarafımca çok yanlış, yetkili teknik servis aynı fikirde değil anlaşılan. Bu süreçte yapılan yolculuğun akaryakıt masrafları da bana ait olması cabası.

4. Yapılan hata yetkili servise yakışmıyor. 4lt lik yağ kutusundan yağ dolum kapağına kısıtlı ekipmanlarla ben daha düzgün yaparım etrafa da dökmem diye düşünüyorum. Yapıldı bir hata bunun kontrol edilmeden müşteriye verilmesi, sonrasında bu durumun ısrar üzere kabul edilmesi hiç hoş değil.

5. Araç garanti dışı kalmaması adına yetkili servise gitmeye mahkum edilmemin karşılığında günümüz piyasa değeri 700 lira olan Petrol Ofisi 5w30 yağı ve iyimser bir yaklaşımla filtreleri ile birlikte 2bin liraya geçmeyecek bir maliyeti yetkili serviste 7500 liraya yaptırdım.

Sonuç olarak yaşadıklarımın karşılığında bir indirim, hediye veya iade almadım. Kusura bakmayın dahi denmedi. Fahiş fiyatlar ödeyerek ard Arda kabul edilemeyecek hatalar yapan servisten hiç memnun kalmadım.

profile profile
11 Aralık 2024 13:26 (Şikayetten 3 saat sonra)

Yücel sonuçtan hiç memnun değil

Renault Clio Motor Problemi

Ahmet sonuçtan memnun değil

Renault 2022 Clio İlk Çalıştırmada Motordan Gelen Ses Ve Rolanti Dalgalanması

Ahmet
11 Mart 2024 12:35
Sedat sonuçtan hiç memnun değil

Renault Clio'da Şanzıman Ve Motor Sorunları

Sedat
19 Şubat 16:46
Ömer sonuçtan hiç memnun değil

Renault Garantili Olan Clio Aracımı Garanti Kapsamında Tamir Etmediler!

Ömer
03 Temmuz 2024 21:23