Ahmet sonuçtan memnun değil

Renault 2022 Clio İlk Çalıştırmada Motordan Gelen Ses Ve Rolanti Dalgalanması

11 Mart 2024 12:35

Renault Clio 1.0 Tce Otomatik model aracım, her 3-4 günde bir tekrarlanan şekilde sabah ilk çalıştırmada metal sesi ve hava emme sesi gibi ortaya çıkarıyor ve bu ses yaklaşık 1 dakika boyunca devam ediyor. Çıkan ses, rölantide dalgalanmaya ve motorun sarsılmasına ve teklemesine sebep oluyor. Bu sorunla ilgili çektiğim videoyu, Kemal Tepretoğulları servisine götürdüm. Videoyu servis yetkililerine dinlettim ve araçta bir sorun olduğunu kabul ettiler. Ancak sesi canlı olarak duymak istediklerini belirttiler. Araç motor soğukken, sabah ilk çalıştırmada ve 3-4 günlük aralıklarla bu sesi çıkardığı için, sesin olduğu ana bir türlü denk gelemediler. Enjeksiyon beynine güncelleme yaptıklarını söylediler ve makineye bağlayarak arıza kaydı olmadığını gösterdiler. Sıfır model aldığım araç daha 8800 km'de böyle bir sorun çıkarmaya başladı. Sorun ilerleyen günlerde daha büyük hasarlar meydana getirecek ve araştırdığım kadarıyla bu sorunu yaşayan çok kişi var. Bununla ilgili Renault'un bir çözüm sunması gerekiyor. 'Normal 3 silindirli motor' diyerek geçiştiriliyor. Ben aynı araçtan iş yerinde üç tane kullandım, kardeşimde de aynı araç var ve onlarda böyle bir sorun yok. Aracı, çalışamayacak duruma gelince mi bakılacak? Sabah aracı çalıştırmaya korkar duruma geldim. Garantisi olmasına rağmen hiç kimse sorunu çözmeye yaklaşmıyor. Video olarak 5-6 tane mevcut, hepsinde aynı hatta bazılarında motor bildiğiniz zıplıyor. Aracın içinde otururken bile hissediliyor ve devir saati de sürekli oynuyor. 1 dakika sonunda videodaki gibi, en sonunda rölanti bozuluyor ve toparlıyor, sonrasında sorun olmuyor. Sayın Renault Yetkilisi, bu arızaya daha önceden gelip çözüm bulabilen bir servisiniz varsa, aracı oraya göstermek isterim. Kemal Tepretoğulları servisindeki arkadaşlar ilk kez gördüklerini söylediler.

profile profile profile
11 Mart 2024 15:38

Kemal Tepretoğulları servisinde yapılan enjeksiyon güncellemesi sonrasında yapmaya devam ediyor bunu belirtmeyi unutmuştum

11 Mart 2024 16:03 (Şikayetten 3 saat sonra)
24 Mart 2024 16:47

Arayan Soran Yok sanırım ilgilenmeyi düşünmüyorsunuz Tüketici Mahkemesi'ne başvurmak gerekiyor anlaşılan

Yorumlar (28)

Mehmet bey sorun çözüldü mü akü gerilim kapturu yazmışınız bizde değişelim

Ergin

Sorunu çözen bulan var mı

Problemi çözebildiniz mi acaba

Muhammet

Sorunu çözebildiniz mi Ahmet bey benim araba da da aynı sorun var hatta çevremde ki birkaç araçta da da aynı sorun mevcut

Şafak
Şafak

Ahmet bey soruna çözüm bulabildiniz mi?

Sonunda sorunun nereden kaynaklı olduğunu kendi şartlarımla buldum ve kendim çözdüm. Çözer çözmez sizlerle paylaşmak istedim. Bende de aynı sorun vardı servise gittim bilgisayara bağlayıp güncelleme yaptılar ama bir cacık olmadı yine bir sabah çalıştırdım arka camda buzlanma vardı arka cam buz çözücü ve kalorifer açtım tekleme kesildi tekrar kapattım tekleme geri başladı bunu her gün defalarca denedim ve her zaman aynısı oldu. Araç yeni motor teknolojisi olunca sanayide birkaç ustaya bahsettim şarj dinamosu dediler ama aklıma yatmadı çünkü bu kronik gerilim kaptörü dediler. Yenileyen oldu ama değişmedi dediler. Arkadaşlar araç teklemeyi elektrik akımı fazla olmasından dolayı yapmakta yüke bindiğinde arka cam rezistansı ve kalorifer açınca yüke biniyor elektrik akım normale binince tekleme devir dalgalanma kesiliyor. Sonra daha detaylı araştırma yaptım start stoplu araçlarda gerilim sorunu varmış Clio da tekleme yapıyor. Kısacası start stop iptal ettirin aküyü normal akü alın ben kendim yaptım sorun çözüldü.

Ali
Ali

Aynı sorun benim 2022 1.0 Tce aracımda da var. Bir çözüm oldu mu acaba? Kimisi akü gerilim kaptörü değişti diyor kimisi turbo değişti diyor. Çekvalf diyen var...

Bayram

Bir çözüm bulabildiniz mi acaba

Mesut

2023 Temmuz ayında aldığım aracımda bu sorun bu aralar bende de başladı. Servise sordum, soğuk havadan bu motorda olabilir, hemen çalıştırıp hareket etmeyin bir iki dakika bekleyin öyle hareket edin dendi. Oysa geçen kış böyle bir durum yaşamadım. Ancak görüyorum ki bazı arabalar da bu sebebi ortaya konulamayan ve yetkililerce çok önemsenmeyen bir sorun. Renault Türkiye bu konuyu direk ilk elden çözmeli artık. Garantili arabamıza binmeye korkar olduk.

Bire3bir aynısını yaşıyoruz uğraşıyor çöze3n olursa yardımcı olsun lütfe3n

Mesut

Yok hocam maalesef. Servise bakım yapılırken birkaç kere söyledim, 3 silindirli bu motorlarda normalmiş. Bir sorun olsa arıza lambası yanarmış. Peki neden bazı araçlarda yapıyor öyleyse diyorum, cevap yok. Zaten ne söylesen cevap basit, bu motorda normal. Ben de boşverdim artık. Bir daha da almam Renault araç.

Sorunu çözebildiniz mi

Burak

Merhaba, Bende aracımı aynı şikayet üzerine dün servise bıraktım, videosunu çekip servis ilgilisine gösterdim. Problemi yerinde görmeleri için aracı bıraktım, bakalım ne diyecekler. Sorun çözüldü mü, devam ediyor mu?

Sorun çözüldü mü acaba

Burak

Merhaba, sorun çözüldü mü?

Gazi
Gazi

Aynı problem var 3-5 günde bir oluyor.

Furkan
Furkan

Öncelikle geçmiş olsun aynı sorunu haftalardır bir araçta çözmeye çalışıyoruz ve sonunda sorun çözüldü durum kronik fabrikanın ayıplı malıdır düşük devirlerde klima devredeyken klima çekvalfi kendini kapatıyor ve tekrar açıyor kronik olarak bazen bu çekvalf klima kapalıyken aç kapa yapabiliyor ve motorda devir kaynaklı vurundu kaynaklanıyor rölantide öncelikle çekvalf değişecek sonra içeriden sonda değişecek en son olarak ta yaxılımla düzeltilecek sorun kronik 0.9 da aynı problem var

Sefa
Sefa

Selamlar, Aynı konu ile ilgili 4. Kere aracı servise bıraktım. İlk 2sinde servis sesi duyamadığını söyledi (Havalar sıcaktı). 3. Kere bıraktığımda sabah duymuşlar sesi kayış tarafından geldiğini söylediler. Ben hava&yakıt karışımında sıkıntı olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla enjektörlerde bir problem yoksa hava yolunda bir sıkıntı olabilir. Sorunu çözülürse haber vereceğim. -Enjektör beynine güncelleme yapıldı. -Sorun çözülmedi. -Gaz kelebeği temizlendi. -Sorun çözülmedi -Motor kulağı değişti.-Sorun çözülmedi. Sürüş konforu iyileşti. -Devirdaim ve aksesuar kayışı değişti.-Sorun çözülmedi. 4. Kere bırakmadan Renault Global ve Renault Türkiye ile iletişime geçtim. Konuyu takip ettiklerini söylediler. Linkte sorunun turbo değişeceği söylenmiş. İlk servise aracı götürdüğümde banada aynısı söylenmişti. https://www.sikayetvar.com/renault/renault-clio-10tce-turbo-sikintisi Shell V-power kullanıyorum, yakıt kaynaklı olabileceği söylenmişti. -Total, Opet, Shell Fuelsave gibi yakıtlar denedim. Bir değişme olmadı.

Sorunu çözebildiniz mi?

Ka Hin
Ka Hin

İyi günler Ahmet bey benimde 2022 model Clio aracımda aynı sorunlar var 3 gün önce servis herhangi bir sorunu yok diyerek geçiştirdi. Şu bir çözüm bulabildiniz mi?

Murat
Murat

Kardeşim aynı sorun bende de var sesi biz dinleyeceğiz dedi çetaş bıraktım dinledi gene yok 2 aydır böyle aynı şekilde garantisi var ama fayda yok onlarca kişi aynı şikayet var ben yarın en son kendi ustama bırakacağım eğer temizleticem bir de Kelebek temizleticem son care

Ahmet

Facebook forumda bir arkadaş böyle bir yazı yazmış haklı olabilir zengin karşım yapıyor araç galiaba ilk çalıştırmada çünkü bende çiğ yanmamış benzin kokusuda geliyor siz bir çözüme ulaşırsanız yazarsanız sevinirim

Ahmet

Bugün yabancı forumlarda biraz dolaştım. Özellikle Avrupa'da E5-E10 yakıt geçişleri sonrası bu sorunu yaşayan kullanıcılar olmuş. Ek olarak yine ıat sensöründe yaşanan sorunlardan dolayı bunun olduğunu söyleyenler var. Özellikle aracın Cold start anında yani eski tabir ile jikle modunda bunun olduğunu paylaşmışlar. Yazılımsal olarak sorun olduğunu söyleyen çok kişi var. Araçların yazılımı ülkemiz hava ve yakıt türüne uygun ayarlanmamış olarak anlıyorum ben yorumlardan. Bu nedenle de Cold Start anında zengin karışım almak istediğinde araç sorun yaşıyor ve tekleme yapıyor. Zaten videoda dediğim gibi çok bariz bir emme sesi var. Zengin karışım anında sanki hava yetmiyor ve daha fazla hava çekme için emmeyi açıyor. Yani bu iş LOG alınarak çözülebilecek bir durum gibi görünüyor aslında ama servislerde bunu yapacaklarını sanmıyorum. İmkanı ve bilgisi olan birisi varsa grupta bir elm cihazı ile LOG alırsa sorun belli olur aslında.

Ahmet

Yani bu sanki rolanti sensörü ya da Kelebek ayarı GİB. Duruyor daha çok Kelebek açılıp kapanıyor gibi emme sesleri de oradan mı geliyor tam çözemedim araçtı kesik kesik tıs tıs diye ve ses oluyor yani bir çok kişide bu arıza var ve hiçbir servis çözüm yapamıyor nasıl bir durum anlamadım

Ertan
Ertan

Merhaba, 2023 Clio 5 var bende de, 5600 km'de. Hava soğuk, ilk çalıştırma rolanti bazen benim aracımda da dalgalanıyor. Ancak bu kadar rahatsız edici bir ses gelmiyor araçtan veya bu kadar şiddetli bir titreme olmuyor. Şu ana kadar bir gelişme oldu mu? İlgileniyorlar mı?

Salih

Merhaba aynı sorunu yaşıyoruz nasıl düzeldi mi?

Ahmet

Yok servis kendimiz görmemiz gerekiyor videoda evet sorun var araç rolanti düzeltmeiyor dedi ama enjeksiyon beyni güncellemesi yaptılar oda çözüm olmadı hava biraz soğuyunca tekrar başladı

Mustafa sonuçtan hiç memnun değil

Renault Clio 5 1.0 Tce Motor Soğukken Metal Sesi Geliyor.

20 Aralık 2023 10:18
Burak sonuçtan hiç memnun değil

Renault Clio'da Bitmeyen Sorunlar Ve Servis Çaresizliği

31 Ekim 2024 11:17
Ufuk sonuçtan hiç memnun değil

Renault Acil Bu Durumun Halledilmesi

20 Eylül 2024 08:45