Ferhat sonuçtan hiç memnun değil

Renault Megane Fren Pedalında Tık Sesi

22 Haziran 2024 01:34

2022 model 1.3 tce Megane Joy comfort aracım var. Frene bastığımda arada sırada tık diye bir ses geliyor tam duracağı zaman. Özellikle kısa manevralarda. Kahramanmaraş Renault Giray Otomotiv'e götürdüğümde balataların bitmeye yakın olduğunu ve bu yüzden ses geldiğini söylediler. Aracı bıraktım ve 3 saat sonra geri aldığımda daha servisten çıkmadan geri geri giderken bu ses yine geldi ve servis kabul elemanı aracın başına gelip sesi inceledi. Daha sonra ustaya seslenerek bu sesin normal olmadığını ve gelip bakması gerektiğini söyledi. Usta gelip baktı aracın içinde bir müddet ikisi birden konuşup bana sesin normal olduğunu söylediler. Ama bu ses yine arada sırada geliyor ve özellikle araç yeni yıkandığı zamanlarda geliyor. Sorunum çözülmediği gibi aynı zamanda boş yere balataları değiştirmiş oldum. Bu videoyu servis elemanları da izlediler. Ama sorun aynı. Hiç memnun değilim.

profile profile
24 Haziran 2024 08:47 (Şikayetten 2 gün sonra)
05 Temmuz 2024 17:25

Tam olarak ne zaman dönüş yapmayı düşünüyorsunuz? Frenle ilgili sorun büyüyüp olumsuz sonuçlar yaşanınca mı?

Yorumlar (11)

Emre
Emre

Merhaba bende de vardı arabada aynı tık geliyor frene basınca

Sorunu bulabilen varmı

Melih

Sorunu bulabilen var mı acaba? Çok basit bir çözümü olduğunu düşünüyorum. Bulan varsa yazabilirse memnun olurum

Ozan

Merhaba, benim 500 km deki aracımda da aynı aldığımdan beri, bende geçer dedim ama anlaşılan bu kronik bir şey, servislerin başından savması çok normal oldu artık ülkede

Ozan

Doğan bey Melih bey merhaba, evet bu ses her zaman değil zaman zaman yapıyor sanki bir şey kilitliyor gibi geliyor bana, herkeste var ise demek ki kronik bir hata. Hata diyorum çünkü başka arabalarda olmayan bir şey. Benim tahminim otomatik fren sistemi aktif oluyor gibi ama ekranda filan uyarı vermiyor. Çünkü genelde önümde bir engel/araç varken bunu yapıyor. Autohold tan da şüphelendim, o da kapalı bende ama fren sistemi gibi o da yapıyor olabilir bilemedim. Servise götüreceğim bunun yanında birkaç konu daha var, ilk çalıştırma akabinde 5-10 metre yürüdükten sonra bir gırçlama geliyor motor ön sağ taraftan. Fren pedalı ilk basarken yumuşak basma olmuyor sonra düzeliyor gibi gibi. Bakalım çözebilirsek haber veririm. Sorunu çözen olursa yazarsa iyi olur

Doğan

İyi günler bu sesi aynen denildiği gibi sürekli yapmıyor yüksek hızlarda hiçbir problem yok tam durma anında sorun oluyor genellikle freni biraz kullandıktan sonra normale dönüyor araç çalışırken boşta ve kontak kapalıyken rampa aşağıda denedim tam durma anında yapıyor muhtemelen mekanik bir sorun şanzımanla da alakalı değil tamamen fren mekanik aksamıyla ilgili olduğunu düşünüyorum 30 binde balata değişti aynı şekilde devam ediyor sorun çözüm bulabilen var mı

Melih

Ozan Bey merhaba. Sorun arada sırada oluyor ve fren tam tık yaparken sanki fren pedalı da öne gidiyor değil mi? Ama durmasında vs bir problem olmuyor. Aynı problem için ben de gittim. İki farklı Megane var. İkisinde de aynı ses geliyor ve ikisi de sıfır. Serviste de aynı sesi dinlettiler. Çok garip bir durum. Ses bir oluyor ve sonra geçiyor. Bazen 3-4 gün olmuyor. Bazen her çalıştırmada geliyor. Bazen yolda giderken. Ama güvenlik açısından bir problem yok şu anda. Benim tahminim auto hold ve yokuş kalkış sisteminde yazılımsal problem olduğu. Yazılım yapsalar geçecek gibi. Serviste problemle alakalı görüştüm ve kayıtta oluşturdum. Mekanik ve yazılımsal problem olmadığı için çok kafaya takmamaya çalışıyorum.

Doğan

Ferhat bey Mehmet bey iyi günler sorunu bulabilen var mı

Hocam dönüş sağladılar mi? Ben de bu sorunla uğraşıyorum

2024 icon aynı sorun bende de var 2 kere servise kayıtlı en az 3,5 kez de kayıtsız gittim. Araçtaki sesi 2 servis de duyduğu halde ortada bir sorun olduğu halde yok sayıp normal böyle kullan diyorlar.

Ferhat

Hayır henüz bir dönüş yok maalesef.

Renault Megane 4 Servis

Ersin
19 Eylül 2024 21:26
Renault Megane 4 Servis
Furkan sonuçtan çok memnun

Renault Servisinde İhmal Ve Garanti Mağduriyeti

Furkan
26 Şubat 2025 15:18
"Renault müşteri hizmetlerine ilgi ve alakalarından dolayı çok teşekkür ederim, en başından sonuna kadar takipçisi oldular aracımın değişmesi gereken parçaları değişti ve arızam giderildi. Teşekkürler Renault"
Osman sonuçtan hiç memnun değil

Renault Megane Vites Geçişinde Ses Gelmesi

Osman