Alican sonuçtan hiç memnun değil

Renault - BNP Paribas Cardiff Uzatılmış Garanti

14 Ekim 2023 11:21

11.10 tarihimde trafikteyken Renault Clio 1.3 tce aracım birden hararet yükseltti ve motor hasar riski uyarısı verdi. Hemen Renault Yol Yardım'ı arayıp durumu anlattım, aracı kapatmamı söyleyip çekiciyle en yakın Renault yetkili servisine bıraktılar. Ertesi gün servis tarafından arandığımda termostatın arızalı olduğunu ve değişeceğini ilettiler. Bende uzatılmış garantim bulunduğunu (BNP Paribas Cardiff) söyledikten sonra garantiden değişim yapılabileceği iletildi. Ancak Renault servis yetkilileri BNP tarafından onay beklendiğini ve kendilerine mail atıldığını söylemekten başka bir işlem yapmamıştır. 3 gündür BNP tarafından parça değişimi için onay beklemekteyim. BNP Paribas Cardiff'i kendim aradığımda hiçbir şekilde destek alamadım, sürekli başka bir telefona yönlendirildim, hatta bazı numaralar cevap dahi vermiyor. Bu süreçte herhangi bir ikame araç verilmedi, mağdur edildim. Renault ve BNP Paribas Cardiff ' ten süreç hakkında bilgi ve süreci hızlandırmasını istiyorum.

profile profile
16 Ekim 2023 08:44 (Şikayetten 1 gün sonra)
18 Ekim 2023 14:10

Merhabalar, aracım hala serviste ve parça onayı gelmedi. 1 haftadır iki firmanın arasında haberleşmesini bekliyorum. Firmalara bu durumu yakıştıramadım. Süreç gerçekten çok yorucu hale gelmeye başladı. İkame araçta verilmedi. Bir daha Renault araç alırsam garanti uzatır mıyım bilemiyorum. Konunun bir an önce netleştirilmesini rica ediyorum.

30 Ekim 2023 16:38

Merhabalar, Süreç hala devam etmekte. Maalesef basit bir termostat arızası motor açma işlemine kadar ilerlemiş durumda. Servis tarafından motorda hasar alan parçalar belirlenmekte ve motorun komple değişim ihtimali bulunmakta. 1 haftadır parçaların belirlenmesini beklemekteyim ve servisi her aradığımda henüz yapılacak işlemin belli olmadığını, bu işlem için bitiş tarihi veremediklerini ilettiler. Uzatılmış garantide ikame araç verilmediği için yaklaşık 3 haftadır mağdur durumdayım. Tüm bakımlarımı yetkili serviste yapmama rağmen ve uzatılmış garanti hizmetini yine yetkili serviste satın almama rağmen Renault bu süreçte ikame araç sağlamadı. Uzatılmış garanti hizmeti satılırken ikame araç konusundan söz edilmedi. Sürecin gereğinden fazla uzadığını düşünmekteyim. İkame araç talebim için hala dönüş sağlanmadı. Uzatılmış garanti hizmetini satın alacak kişilerin bu yazdıklarımı dikkate almasını tavsiye ederim. Yapılacak tamir işleminin ve ikame araç sürecinin bir an önce belirlenmesini ve tarafıma dönüş yapılmasını rica ederim.

30 Ekim 2023 16:46

Renault müşteri hizmetlerine şikayetimi mail yoluyla da ilettim, fakat sürecin hızlandırılacağı bilgisi veriliyor sadece. Herhangi bir hızlanma söz konusu değil. Yapılan işlemler müşteri odaklılığı benimseyen bir şirket misyonu ile çelişiyor. Çözüm önerisi ile tarafıma dönüş yapılmadığı durumda daha üst yönetime ulaşacağımı da belirtmek isterim.

Yorumlar (7)

İlker

Sigorta şirketinin tavrı kabul edilebilir olmamakla birlikte, müşteri memnuniyetine verdiği önemle bilinen Renault'nun marka değerini ve müşteri haklarını koruması gerekiyor. Sonuçta garanti uzatırken Renault güvencesiyle uzattık.

İlker

Bende aynı sorunu yaşadım ve aynı süreç yaşatılıyor. Sanırım hem arıza hem de sigorta şirketinin tavrı kronik. Süreçle ilgili bilgi verebilirseniz aynı sorunu yaşayan bizlere de yol göstermiş olursunuz.

Alican

Merhaba, olması gerekenden çok daha uzun bir sürede süreç sonuçlandı. Tamir masrafları garanti tarafından karşılandı ancak herhangi bir değer kaybı ödemesi yapılmadı. Motor değişimi de olmadı. (motorda herhangi bir hasar olmadığını belirttiler) Yaklaşık 1 yıl geçti ve tekrar bir sorun yaşamadım. Tamir sürecinde ikame araç normalde verilmeyecekti, kendi çabam ve Renault genel merkezine ısrarımla tabiri caizse "zorla" ikame araç alabildim.

Sercan
Sercan

Aynı arıza ve aynı sigorta kurumu olan BNP paribas ile aynı sorunları ben de yaşıyorum şu an. 55 günden beri bende mağdurum

İlker

Sizin süreç nasıl ilerledi Sercan Bey.

Ferhat
Ferhat

Sorununuz çözüldü mü? Bilgi verebilir misiniz?

İlker

Sizde mi aynı sorunu yaşadınız, öyleyse süreç nasıl ilerledi Ferhat Bey.

Renault Clio 5 Hararet

Melikşah
27 Ocak 2024 20:22
Can sonuçtan hiç memnun değil

1.3 Tce Motor Risk Hatası Renault Sıfır Müşteri Memnuniyeti.

26 Ağustos 2023 05:26