Uğur sonuçtan çok memnun

Renault Arka Amortisör Sorunu

Uğur
29 Ağustos 2023 12:03
Uğur'un Teşekkür Mesajı
“Renault markası iyi niyet gösterdi, sadık müşteri kapsamında değerlendirilerek parçanın değişimi konusunda 5000TL+kdv oranında tarafıma destek sağladı. Sorunumu çözme konusundaki yaklaşımları için teşekkür ediyorum.”

2020 Model Renault Megane 4 Sedan (1.33 Tce EDC Icon) 10---086 plakalı aracın sahibiyim. Aracımda sol ön yürüyen aksamından ses gelmesi, cam üst çıtalarının (fitillerinin) kronik çökmesi ve EDC şanzımanda 1. Vites kalkış esnasında titreme şikayeti üzerine 09.08.2023 t de Kütahya Baştaş Renault Bayisine bıraktım. İkame araç desteği alarak 2 gün sonra sorunlarımın halledildiği bilgisi üzerine bayiden aracımı teslim aldım. Cam çıtaları değişmiş, sol ön z rot değişmiş, (amortisörler yağlanmış) debriyaj ellerinde mevcut yalnız şanzıman yağı bekleniyor. Gelince haber verilecek ve değişimi garanti kapsamında yapılacak denildi, ayrıldım.

Sonrasında ön sağ yürüyen aksamdan gelen ses nispeten kesilmiş lakin devam etmekte olduğundan ikamet ettiğim şehirdeki (Eskişehir) Sarar Renault Bayine gittim. İlgili arkadaşların kontrolleri ve test sürüşünün ardından direksiyon kutusundan kaynaklı bir ses geldiğini kutuda boşluk oluştuğu bilgisi verildi ve garantiden değişimi sağlandı ve talebim üzerine amortisörlerdeki yağların temizliği yapıldı.

25.08.2023 de aracımı teslim aldığım gün araç ön yürüyen aksamından gelen ses hallolmuş ancak arka tarafından ses gelmeye devam ediyordu. Ertesi gün 26.08.2023 tarihinde tekrar Eskişehir Sarar Renault Bayisine gittiğimde sağ olsunlar; müşteri karşılama ve teknik servisteki çalışanlar sorunun çözümü üzerine canla başa mücadele ettiler ve sorunun arka iki amortisörde olduğunu, ikisinin de patlak ve değişmesi gerektiğini söylediler.

Ancak amortisör garanti kapsamı 2 yıl/60.000 km olduğu bilgisi verildi ve ücretli bir değişim olacağı bilgisi yapıldı, Müşteri ilişkileri sorumlusu bayanın 'durumunuzu Renault yetkilileri ile görüşüp tarafınıza bilgi verilecektir' ifadesi üzerine servisten ayrıldım.

Şimdi soruyorum; aracımın henüz üretici garantisi dolmamışken + üstüne satın alınırken 2 yıl ek garanti satın almışken, aracımın 30. Xxx km iken ve tek kişi tarafından kullanılmışken ücretli bir değişimin yapılmasını kabul etmiyorum. Manevi olarak (iş gücü kaybı, zaman kaybı vs.) çok yoruldum, sürecin takipçisi oldum. Markaya olan güvenim ve aracımı seven bir kullanıcı olarak yaşadığım olaylar karşısında arabadan soğudum resmen sorunlarımı çözüme kavuşturulmasını ümit ediyorum.

29 Ağustos 2023 12:44 (Şikayetten 41 dakika sonra)
Uğur
29 Ağustos 2023 16:37

Murat
06 Mart 2024 15:06
Sevim sonuçtan hiç memnun değil

Renault Sıfır Megane Sedan Joy 1.3 Tce EDC 140 Bg Beyinsel Sorun

Sevim
20 Haziran 2024 14:06
Ruçhan sonuçtan hiç memnun değil

Renault Megane 4 Kronik Otomatik Şanzıman Uğultu Sesi Sorunu

18 Mart 12:06
Nazif sonuçtan çok memnun

Nazif
13 Aralık 2024 11:32
"Evet Renault müşteri hizmetlerinden Duygu hanıma çok teşekkür ederim. Ne zaman arasam geri dönüş yaptı ve çok ilgiliydi. Bayii de gerekli onarım yapıldı. Tabii ki süreçte 130km uzaklıktan gol gel ve işten izin almak ekstra masraf oldu bana fakat yine de memnunum"
Renault Sarar Eskişehir'de Kötü Servis Deneyimi: Direksiyon Ve Ekran Sorunları