Erdal sonuçtan hiç memnun değil

Renault Araçta Sorun Yaşama

19 Ağustos 2023 14:09

Müşterisini nasıl yarı yolda bıraktığının, malının arkasında durmayan bir firmanın örnek bir göstergesiyim. 2016 model Renault Fluence icon paket aracımı 2016 yılında aldım. Aracın ilk sahibiyim ve aracım tamamen orijinal. Tramer kayıtsız ve düzenli olarak servis bakımlıdır. Aracımı en son 26.05.2023 tarihinde bakımlarını Özkılıç Diyarbakır şubesinde yaptırdıktan sonra, 16.06.2023'te Batman'dan Denizli'ye seyahat ederken içeriye ses almaya başladı. Daha sonra yaptığım incelemede aracımın ön camında, direksiyon tarafında sol üst köşede camda kalkma tespit ettim. Daha sonra Renault genel merkeze şikayet kaydı oluşturdum. Genel merkezde müşteri yetkilisi kişi ile yaptığım görüşmede 7 yıllık arabanın ön camının kalkması Renault'un bir problemi olduğunu ve gereğinin yapılması için dönüş beklediğimi ve bu zaman diliminde Kütahya il sınırında olacağımı ve aracın incelenmesi durumunda, Kütahya Renault Baştaş Otomotiv'in ilgilenmesi için şikayet kaydı oluşturuldu.

19 Ağustos 2023 14:18

Beni birkaç gün sonra aradıklarında (Renault merkezde ki müşteri temsilcisi ile bu konuyu görüştüğümde hava durumlarına göre böyle bir durumun yaşanmış olabileceğini söyledi bende Renault'u yaşadığın yerin hava durumuna göre mi Seçeceğiz, Alacağız cevabını verdim ve dedim ki 7 yıl sonra ön camında kalkmalar olur diye bana söylenseydi Renault tarafından ben zaten Renault'a yaklaşmaz almazdım dedim ) Renault bana erdal bey aracınızın Kütahya Renault şubesinin aracı incelemesi için servis randevusu oluşturuldu ve ardından baştaş şubesine giderek aracımı yetkili arkadaşlar incelediler ve aracımın ön camında herhangi kesici delici alet ile müdahale olmadığını tamamen camın yapışkanının kendi kendini bıraktığını teyit ettiler merkezede o şekilde cevap verdiler ve arkadaşlara bunun sebebinin ve kök sebebinin araştırılmasını istiyorum dedim. Baştaş şubesinden aldığım bilgi bunun bir problem olduğunu (aracın içine ses yapar, su girer hatta cam seyir halide patlama riskide var cevabı aldım) ve incelenmesi için videoların ve fotoğrafların merkeze gönderilerek gelen cevaba göre hareket edileceğini dile getirdiler. Daha sonra işçilik ile ilgili bilgi almak için camı değiştirecek kaporta bölümü ustası ile görüştüm. Aracımın daha 7 yıllık bir araç olduğunu bu ön camın kalkması Renault'un bir problemi olduğunu ona da söyledim. Ustanın bana söylediği evet haklısınız bazen fabrikada ki montaj robotlarının camı yapıştırıcı malzemenin karışım oranında bir hatası yanlış hesaplaması üzerine böyle bir problem Yaşanabileceğini dile getirdi tamiratın yapılması aşamasında camın patlama olasılığının olduğunu söyledi. Cam eğer patlamaz ise biz burada camı söker tekrar yapıştırıcıyı sürer ve montajını sağlarız dedi ve merkezden gelecek cevabı bekleyelim dedi bende tamam dedim ve servis görevlisine söylediğim bu Renault'un bir hatası ve mağduriyetimin giderilmesi durumunda herhangi bir ücret ödemeyeceğimi dile getirdim ve baştaş otomotivden ayrıldım

okumadan-gecmeyin-lutfen-renault-alirken-bir-kere-daha-sorgulayin-1.docx
21 Ağustos 2023 08:40 (Şikayetten 1 gün sonra)
21 Ağustos 2023 22:51

Renault merkez tarafından bugün arandım ve hala Renault ayıplı kusurlu olan malinin arkasında durmak yerine müşterinin üzerine yıkmanın hesaplarını yapmaya devam etmekte. Erdal bey firmanın size camın patlaması durumunda sağlayabileceği sadece 2500 TL indirimi olabileceğini sonrası için yapabilecek bir şeyin olmadığını dile getirdi. Garanti suresi dolduğu için. Bende diyorum ki ben sizin ne demek istediğinizi anlıyorum fakat siz benim ne demek istediğimi anlamamak için ısrar ediyorsunuz diyorum bu araç tamamen orijinal kullanıcı kaynaklı bir hata olmadığını servis personelinin size dönüsü olduğunu soluyorum bu firmanın bir hatası bir kusuru diyorum Renault'un bu aracı alıp incelemesi ve kök sebebine ulaşması gerekiyor diyorum haklısınız diyor ama isi çözmeye gelince yok. Bende bu olaya hukuki yollardan devam edeceğimi dile getirip telefonu kapattım. Lütfen kiymetli kardeşlerim bu mesajımı okuyan arkadaşlar Renault alırken bir değil bin kere daha düşünmenizi istiyorum. Malinin arkasında durmayan bir firmadan bahsediyorum Çünkü. Benim başıma geldi sizlerin başına gelsin istemem.

07 Eylül 2023 13:21

Arkadaşlar Renault yaşadığım sıkıntıya çözüm olamadı ayıplı olan malının arkasında durmadı maalesef salağa yatıyorlar. Renault genel merkez ile yaptığım görüşmede aracın kullanıcı kaynaklı bir hata olmadığını (bu durumu zaten servis yetkilileri genel merkeze rapor halinde dile getirdiler) camda ki yapışkanın kendi kendini bıraktığı konusunda ki problemi anlattım defalarca ama maalesef Renault kabullenmiyor. Bana yine çözüm olarak sundukları teklif camın tamiratı sırasında patlaması durumunda camın maliyeti 15000 lira Renault'un bu konuda sadece 2500 lira indirimi olabileceğini dile getirdi. Yani kıymetli arkadaşlar Renault erdal bey kabul ediyorsanız durum bu yoksa ne haliniz var dercesine yarı yolda bırakıldım. Renault tercihlerinizi lütfen gözden geçirin Renault'u alırken bir kere değil bin defa aklınıza danışmanızı ve araçta hangi yıllarda ne gibi aksaklık yaşayabileceğinizi soraraktan tercihinizi yapın. Renault gibi köklü bir firmanın kusurlu olan malının arkasında durmamasını esefle kınıyorum her an yarı yolda kalabilirsiniz. Benim bu konuda canım maalesef yandı lütfen Renault yüzünden sizlerin canı yansın istemem bu konuda çevrenizdekileri bilgilendirin Renault'un müşterilerini yarı yolda bıraktığını, ballandırarak sattığı mallarının arkasında durmadığını anlatın lütfen. Kimsenin canı yanmasın kimse üzülmesin. Teşekkürler

25 Eylül 2023 09:15

Sonuç olarak arkadaşlar Renault'un ayıplı kusurlu malinin arkasında durmadığından problemi müşterinin üzerine yıkmaya çalıştığından ve müşterisine kulak asmadığından ve çözüm üretemediğinden dolayı Renault an an itibariyle kurtuldum (sattım) bir daha Renault mu bedava verseler yinede almamak kaydıyla iğrendim simdi çevremdeki, yakin arkadaşlarımın ve dostlarımın da Renault'tan kurtulmaları için elimden geleni yapacağım benim canim yandı kimsenin yanmasın. Teşekkürler Renault müşterini ve ayıplı malinin arkasında durmadığın için.

Renault Fluence Otomatik Şanzımanda Sürekli Vites Kutusu Uyarısı Ve Çözüm Talebi

Samet
25 Aralık 2025 21:08
renault-fluence-otomatik-sanzimanda-surekli-vites-kutusu-uyarisi-ve-cozum-talebi-2.jpg

Fluence Aracımda Sürekli ESC Arızası

Sabri
01 Nisan 2025 10:17
Fluence Aracımda Sürekli ESC Arızası

Renault Ve Sigorta İşlemlerinde Yaşanan Mağduriyet

Bahaddin
07 Nisan 2025 14:29
Musa sonuçtan hiç memnun değil

Renault Fluence Sunroof Parçası Bulunamıyor, Mağduriyet Yaşıyorum

30 Kasım 2025 12:05