Mehtap sonuçtan memnun değil

28 Mart 2023 16:18

Kaliteli üründür, garantisi, servisi ve müşteri hizmetleri iyidir diye Philips'in "Philips hd9350/96 daily collection rose Gold çelik su ısıtıcı"sını aldım. Aldığım yer, dikmende Oğuzlar mobilya... Akşam geç bir saatte alışveriş yaptım. Ellerinde sadece teşhir ürünü vardı. 2-3 gün sonra teslim edelim dediler. Gece-gündüz görevli olduğum için evde olamayacağımı söyledim. Buradan alabilirsiniz dediler. Birkaç gün sonra adı geçen mağazadan ürünü kapalı kutu içinde aldım. Bana bir kağıt imzalattılar. Ürünü teslim aldığıma dair imzayı atıp yine akşam ve geç bir saatte eve geldim. Paketinden hemen çıkarmam mümkün olmadı. Zira şehir dışında deprem bölgesinde hak sahipliği ile ilgili işlerle uğraşıyordum. Evime geldiğimde yanımdaki konuklarla "sıcak bir çay içelim" diye kutusundan çıkardık, kutu üzerindeki garanti belgesi gereklidir diye kesip alıp kutuyu attık. Sabah tekrar ürünü kullanırken fark ettim ki ürünün tutma yerinde kırılma vardı. Tekrar götürdüm. Firmanın tavrı başta olmak üzere, Philips gibi (74.451 çalışanı; 17.83 milyar euro geliri, 30.69 milyar euro toplam varlığı ile) dev bir firmanın bu hatayı direkt bana yıkmak istemeleri  kutusunu atmayacaktın, hiç kullanılmayacaktı, firma buna bir şey yapamaz, servisi para ister) gibi sebeplerle mağduriyetimi gidermek, yol göstermek şöyle dursun bağırarak konuşmaları, beni suçlar şekilde davranmaları tahammül sınırımı zorladı.

Firmalar nasıl mı büyük firma olur? Müşteri hizmetleri, servis ağları, satış pazarlama alanındaki tavırları ile. Bin lira gibi bir para ödedim, ürün kutusu içerisinde parça var mıydı? Yoktu. Garantisi var mı? Var. Firma bunu bana teslim etti mi? Hayır gidip kendim aldım, bunun için benzin de harcadım. O kadar zor günler geçirip bir yandan depremin izlerini unutmaya çalışırken, yeni kurulmuş evimde çaydanlığım, su ısıtacak bir şeyim yokken bu davranışı kabul edemiyorum.

Firmaya ürünü geri teslim ettikten sonra, bana 4 gün sonra dönmelerini de zamanı aleyhime çevirmeleri olarak kötü niyetli görüyorum. Philips'in tüm yetkililerini Oğuz Mobilya'yı kötü niyetli değerlendiriyorum. Her zaman bir yol varken çözümsüz işleri ile zaten daralan dünyayı daha da fazla daraltmaya gerek yoktu. 2 kez kullanılmış ev aletinden bahsediyorum. Tüketici olarak kanuni haklarımı arayacağım, çünkü nezaketin zafiyet sanılmasını istemiyorum.

31 Mart 2023 13:33 (Şikayetten 2 gün sonra)

Sayın İ., Şikayetvar.com sitesine yazmış olduğunuz yorum için teşekkür ederiz. Belirtmiş olduğunuz konu hakkında, öncellikle değişim veya iade hakkında satıcı ile görüşmenizi rica edeceğiz. Ancak ürününüz ile ilgili yetkili servis desteği almak isterseniz yetkili servislerimiz size memnuniyetle yardımcı olabilirler. Faturanız ve garanti belgenizle birlikte size en yakın yetkili servisimize başvurabilirsiniz. Memnuniyetle gerekli kontroller yapılacaktır. Yetkili servis linki; https://www.philips.com.tr/c-w/tuketici-urunleri-destek/yetkili-servisler.html Her türlü soru ve sorunlarınız da size yardımcı olmaktan mutluluk duyarız. Saygılarımızla, Philips Ev Aletleri Tüketici Danışma Merkezi

02 Nisan 2023 11:43
Philips Hd9350/96 Su Isıtıcı Şikayeti

Sayın yetkili, firma ile görüştüm. Firma ürünü bir aydan önce değiştiremeyeceğini ve kendi istedikleri zaman haber vereceklerini söylediler. Depremden dolayı evimde su ısıtacak bir ürünün olmadığını bildikleri halde, üstelik kanuni değişim sürecini de geçeceklerini göz önüne alırsak bunun aleyhimde olduğunu düşünüp kolaylık ve iyi niyet bekliyorum. Markanızın büyüklüğüne yakışacak bu "küçük ev aletinde" sizi yorup üzmeyeceğini düşündüğüm kolaylığın gösterilebileceğine inanıyor, haber bekliyorum.

04 Nisan 2023 12:51

Sayın yetkili, süreçten sizi haberdar ettiğim halde mevcut durumda bir iyileşme ve lehime bir davranış gözlenmedi. Bilgilerinize...

PHILIPS Ev Aletleri Kategorileri