PHILIPS Ev Aletleri Philips Homerun 3000 Çekim Gücünde Azalma Ve Arızalı Ses Şikayeti

13 Mart 2024 12:14

Ağustos 2023 tarihinde Philips homerun 3000 Aqua serisi ıslak-kuru robot süpürge satın aldık. Süpürgeyi aldığımız gibi kullanıma başlamadık, evlilik sürecindeyiz bu nedenle eksikliklerimizi önceden temin etmek istedik ve aktif olarak kullanıma Ekim ayında başladık. Kullanmamızın üzerinden daha 6 ay bile geçmemişken 2024 Mart ayında ürünün çekim gücünde ciddi bir azalma gözlemledik. Bununla birlikte rahatsız edici ve gürültülü mekanik bir ses çıkartmaya başladı. Robotu teknik servise götürüp durumumuzu anlattık. Servis ürünün temizlenmediğini bu nedenle motorun toz aldığını ve bu durumun kullanıcı hatası olduğunu belirterek tarafımızdan temizleme ücreti talep etti. Ürünün toz haznesini her gün, detaylı iç temizliğini ise haftada 1 olacak şekilde yaptığım için servise motorun toz almasının arkasında başka bir neden olabileceğini belirttim. Robot süpürgelerde cihaz temizliğinin düzenli olarak yapılması gerektiği bilincindeyim. Motorunun başka bir nedenle toz alma ihtimali yok mu? Temizliği teknik servise yaptırsam bile sonrasından yeniden böyle bir sorunla karşılaşma ihtimalim yok mu? Çok gürültülü ve çekim gücü düşük çalışması başka bir nedenden kaynaklı olamaz mı? Gibi sorularım ve endişelerim olduğu için garanti kapsamında değerlendirilmesini veya başka bir teknik servise yönlendirilmeyi talep ettim. Bu durumdan sonra ise işler hiç de Philips müşteri memnuniyetine yakışmayan şekilde devam etti. Teknik servis değerlendirmesine güven duymadığım için müşteri memnuniyetini aradım ve durumu kendilerine aktardım. Telefonda ismini M**** olarak belirten hanımefendi, ürünü başka bir teknik servise götürebileceğimi ancak servis "kullanıcı hatası" teşhisi verdiği için ürünümün garanti kapsamında değerlendirilmeyeceğini belirtti. Alternatif çözüm olarak sunduğum şeylerde ise müşteri hizmetleri tarafından aşağıda yazdığım geri dönüşleri aldım:
Yaşadığım şehirde (Kayseri) ikinci bir Philips teknik servisin bulunmadığı bilgisini aldım. Ürünü en yakın başka ildeki veya genel merkezdeki teknik servise gönderme talebimi ilettiğimde böyle bir hizmetin bulunmadığı bilgisini aldım. Bu durumu belirteceğim bir şikayet hattı ve alternatif çözüm hizmetlerine durumu aktarmak istediğimde ise yine böyle bir sürecin bulunmadığı bilgisini aldım.
Müşteri memnuniyeti, teknik servis ve satış sonrası destek hizmetlerine güvenerek Philips marka elektronik bir eşya aldık. Ancak elimizde çekim gücü bozuk ve bizi ürünü temizlememekle suçlayan bir teknik servis ile karşı karşıya kaldık.

13 Mart 2024 16:31 (Şikayetten 4 saat sonra)
Sena
Sena
13 Mart 2024 16:48

Sevgili Philips, Sanıyorum yazımı yanlış anladınız. Teknik servisiniz "temizlenmediği için sorun oluşmuştur ücreti öderseniz temizleyelim" dediği ürünü ben her gün temizlediğim için teknik servise herhangi bir temizlik yaptırmadım. Teknik servisinizin para almak için "motoru temizlememiz lazım" demediğinden nasıl emin oluyorsunuz? Ben kendimden ve temizlediğim filtreden o kadar eminim ki sorunun başka bir nedenden kaynaklandığını ve robotun her zamankinden farklı bir ses çıkararak çalıştığını savunuyorum. Bu durumu kanıtlamak için de ikinci bir teknik servis görüşü veya garanti kapsamında incelenmesini sizlerden talep ediyorum. Yaşadığım ilde başka bir teknik servis olmaması tüketici olarak benim sorunum değildir. Müşteri hizmetlerinin ürünü başka bir şehre götürün demesi etik değildir.

Selda sonuçtan hiç memnun değil

PHILIPS Ev Aletleri Philips Homerun 3000 Serisi Aqua XU3000/01 Siyah Akıllı Robot Süpürge

21 Nisan 2024 22:27
Veysel sonuçtan hiç memnun değil

22 Eylül 2023 21:39
Aybüke sonuçtan hiç memnun değil

23 Haziran 2025 00:09
Cemre sonuçtan hiç memnun değil

17 Şubat 2024 18:55

PHILIPS Ev Aletleri Kategorileri