Yunus sonuçtan hiç memnun değil

04 Kasım 2023 11:15

10.04.2022 de Amazon sitesi üzerinden aldığım Philips Airfryer HD9650/90 XXL Fritöz de paslanmaz demesine rağmen iç hazne paslandı. Yetkili servise gittiğim zaman makinede yıkanmaması gerektiği ve yağlı pişirme yapmamam gerektiği söylendi ve garanti kapsamı dışında olduğu 2000 TL civarı verip iç kısımların komple değişmesi gerektiğini söylediler. Ancak hem Philips in kendi sitesinde hem de reklamlarında makinede yıkama yapabileceğimiz söyleniyor. Aynı zamanda hem cihazın üstünde hem de yine Philips in kendi üzerindeki uygulamadaki tarifleri uyguluyoruz. Yani belirtilenden fazla yağ kullanmıyoruz. Bu durumda kullanıcı olarak bizim değil satıcı ve yönlendirici olarak Philips in hatası mevcut. Yanlış bilgilendirme söz konusu durumda. Bu bilgiler doğrultusunda Philips den beklentim garanti kapsamı dahilinde tüm iç ünitemin yenilenmesidir. Aksi takdirde Tüketici Hakem Heyeti'ne gitmekten imtina etmeyeceğim. Gelişmeleri buradan bildiriyor olacağım.

07 Kasım 2023 17:27 (Şikayetten 3 gün sonra)

Sayın K., Şikayetvar.com sitesine yazmış olduğunuz yorum için teşekkür ederiz. Bahsettiğiniz bu durum arıza olmayıp ilgili parçaların garanti kapsamında değiştirilmesi uygun değildir. Ayrıca ilgili ürünlerde paslanma söz konusu değildir. Ürünlerimizin gıda ile temasının uygunluk belgeleri mevcuttur. Temizleme için; tava, yağ azaltıcı veya sepete yemek kalıntıları yapışmışsa bu parçaları sıcak suda veya bulaşık deterjanlı suda 10-15 dakika bekletilebilir. Suda bekletme işlemi yemek kalıntılarını yumuşatarak temizlenmelerini kolaylaştırır. Bulaşık deterjanı yağ çözücü özellikte olduğundan emin olunması gerekiyor. Tava, yağ azaltıcı veya sepetteki yağ lekeleri kalmışsa ve bu parçaları sıcak suda veya bulaşık deterjanlı suda bekleterek temizlenmiyorsa, sıvı yağ çözücü kullanılabilir. Gerekirse ısıtma parçasına yapışan yemek kalıntıları yumuşak veya orta sertlikte bir fırçayla temizlenebilir. Çelik telli veya sert fırça kullanılmaması gerekiyor. Aksi takdirde ısıtma parçası kaplaması zarar görebilir. Kullanıma engel bir durum olmayıp dilerseniz, ilgili parçaları ücret karşılığında değiştirebilirsiniz. Saygılarımızla, Philips Ev Aletleri Tüketici Danışma Merkezi

Yunus
09 Kasım 2023 13:51

Resimleri incelediğinize emin misiniz? Bu yazdıklarınızın hepsini itina ile yaptık zaten ve ürünün son hali resimlerdeki gibi. Ayrıca yetkili servisinize gittiğimiz zaman bu saydığınız yöntemleri hiç önermiyorlar. Yağ çözücülerin içerisinde kullanılan kimyasalları Philips bilmiyor diye komik bir cevap bile aldım. Yani yetkili servisiniz ile sizin söyledikleriniz birbirini tutmuyor. Konuyu Tüketici Hakem Heyeti'ne taşıyorum. Hukuki süreç sonucunda yaşadıklarımı buradan paylaşıp daha fazla kişiye bilgi vermek istiyorum. İyi çalışmalar.

07 Mayıs 2024 23:17
PHILIPS Ev Aletleri Philips Airfryer XXL Hd9650/90
İlkay sonuçtan hiç memnun değil

Philips Airfryer: Garanti Kapsamında Çözülmeyen Çalışmama Sorunu

25 Ocak 14:12
Philips Airfryer: Garanti Kapsamında Çözülmeyen Çalışmama Sorunu
Batuhan sonuçtan hiç memnun değil

Philips Airfryer'da Paslanma Sorunu Ve Garanti Hayal Kırıklığı

22 Ocak 01:33
Philips Airfryer'da Paslanma Sorunu Ve Garanti Hayal Kırıklığı
Nazan sonuçtan hiç memnun değil

Philips Airfryer: Garanti Kapsamı Ve Yüksek Tamir Ücreti Sorunu

20 Aralık 2024 18:06
Seren sonuçtan hiç memnun değil

13 Ocak 22:24
PHILIPS Ev Aletleri Kategorileri