Sıfır Araçta Bitmeyen Arızalar ve Yetersiz Servis Desteği

Sıfır Araçta Bitmeyen Arızalar ve Yetersiz Servis Desteği
Bekir
07 Ekim 2024 12:13

04.09.2024 tarihinde İstanbul Erdemir bayiden Peugeot 308 Allure 1.2 puretech sıfır araç aldım. Aracın altında kartel koruma sacının olmadığını gördüm. Neden olmadığını sorduğumda çok önemli olmadığını dile getirdiler. Bazı araçlara takılmıyormuş. Motor önemsiz bir şeymiş gibi bazı paketlerde, fiyattan kaçmanın başka bir yolu. Tabii aracı almış olduğum için herhangi bir şey yaptıramadım. Aracı teslim aldıktan üç gün sonra kırmızı renkte motor arıza ışığı yaktı. (Motor arızası aracı durdurunuz) şeklinde. Ardından durum ile ilgili İstanbul Erdemir servisi arayıp aracımın sorununu dile getirdim bana 30 Eylül 2024 tarihine gün vererek sorun giderilene kadar aracı kullanmamda bir sorun olmayacağımı yazılımsal bir durum olduğunu yazılımla beraber sorunun ortadan kalacağını söylendi. Sıfır bir araç, için 23 gün bekledim servise aracı götürdüğümde, bakıldığını sistemde herhangi bir arıza tespit edilmediğini ve arıza kaydının bulunmadığını araç ile ilgili yazılım güncellemesinin yapıldığını aracı teslim alabileceğim söylendi. Aracı teslim aldım ve 15 km kadar yol gidip park ettim tekrar aracı çalıştırdım ve araç aynı hatayı yine verdi, ardından anahtar işareti gösterge panelinde ikaz verdi. Aracımın kapıları kilitlenmedi, farlar açık kaldı, uzun süre aracın başından ayrılmadım. Bunun Üzerine servisi arayıp gün almak istedim, en erken tarihe gün veremiyoruz denildi ana bayii aradıktan sonra geri dönüş yapışıp 22 Ekim'e verilen günü 5 gün erkene çekip (20gün) daha beklememi ve 17.10.2024 tarihine gün verilebileceği bilgisi verildi. Şu an aracım hala aynı sorunları vermektedir. Aracı satana kadar her tülü ilgili gösteren Erdemir bayii milyonlarca lira harcadığım araca gerekli desteği sağlamayarak mağdur etmektedir. Ayıplı mal satıp aracın yeni araç ile değişim sağlaması gerekirken yeni mağduriyetler yaşatmaktadır. Bu aracı aldığıma bin kez pişman oldum. Kusurlu araç satmak hangi vicdana sığar. Peugeot gibi Fransız markasının ArGe çalışmaları niye yapılıyor? İnsanlar mağdur olsun diye mi? Tam bir pişmanlık yazıklar olsun. Aracım mahalle arasına park ediyorum. Site ya da kapalı otopark alanım bile mevcut değilken kapıların kitlenmemesi sabah kadar gece boyu saat başı kurduğum alarmlar ile arabayı kontrol ettim. Mağduriyetimin giderilmesini istiyorum. Aracımın yeni bir araçla değişimini istiyorum. Ayrıca servise gittiğimde bu tarz sorunlarla birden çok araç olduğunu gördüm. Ek olarak servis o kadar dolu ki araçlarda yaşanan bu sorunlarla ya da insanları mağdur olup duruyor.

profile profile profile

Furkan
Furkan

Maalesef aynı motora sahip Opel Crossland var daha 1 senelik araç 5 kez servise gitti çözülmedi dava açtım.

Özer
Özer

Karter koruma sacı yıllar içinde kalktı sebebi çok şiddetli kazalarda motorun araç tan ayrılıp kabine doğru baskı yapmaması yani yolcu ve sürücüyü kabin içinde sıkıştırma mak, sac şeklinde olan muhafaza lar olduğun da motor kaza anında düşmez kabine baskı yapar bu da yolcu ve sürücü nün araç içinde sıkışma si hatta uzuv kopmaları na kadar gider

Mert
Mert

PSA grubuna bulaştığınız için çok üzgünüm. Maalesef bu ve benzeri arızalar tüm PSA grubunda yüksek oranda görülüyor. Ben satış aşamasındayım satıp kurtulacağım inşallah bir daha da stellantise bulaşmam.

Mustafa sonuçtan hiç memnun değil

Peugeot 408 Allure Modelinde Sürekli Tekrarlayan Anahtar Uyarısı Sorunu Ve Yetersiz Servis Desteği

26 Şubat 2025 11:25

Osman