Peugeot Hasarlı Ve Ayıplı Araç Satışı

Peugeot Hasarlı Ve Ayıplı Araç Satışı
Berkay
09 Ocak 2024 08:59

2022 trafiğe çıkışlı İzmir Gaziemir Peugeot bayinden aldığım bir aracım var. 208 Allure selection 130 HP 8eat.

Aracımı 06.01.2023 tarihinde satmak istedim. İlk ve tek sahibi olmama ve tüm bakımları serviste yapılmasına rağmen. Ekspertiz işlemi sonrası kaputta sök tak işlemi ve sağ arka kapıda boya çıktı. Şok oldum ve hemen aracı aldığım bayiye gittim. Servis müdürleri ile konuştum. Müdür Bey bana: fabrikada ya da gemide sorun olsa bayiye haber verdiklerini ve indirimli olarak aracı satın aldıklarını söyledi. Kendilerinde herhangi bir kayıt olmadığını belirtti. Müşteri hizmetlerini aramamı söyledi. Ben de aradım fakat yeterince ilgilenmediler.
08.01.2023 tarihinde ben kendi cebimden ödeyerek başka bir ekspertiz şirketine gittim ve kaputun sök tak işlemi gördüğünü teyit ettiler. Benim aracımdaki değer düşüklüğünün sebebi fabrika mıdır bayi midir? Beni mağdur edip şeffaf davranılmayan bir süreç var ortada. Bayiden sıfır Peugeot aldığım için çok pişmanım. Kalite kontrol yok ve muhatap bulamıyorum.

12 Ocak 2024 00:14

2022 Ocak ayı çıkışlı Peugeot 208 Allure selection 130 HP 8eat sıfır km araç aldım İzmir Kahyaoğulları Peugeot bayinden. Aracı 06.01.2024 tarihinde satmak istedim ve ekspertiz yapıldı. Araçta kaput sök-tak ve sağ arka kapıda avuç içi kadar fabrikasyon bir boya çıktı. Alıcı vazgeçti. Aracımda 100 bin tl bir değer düşüklüğü oldu. 08.01.2024 tarihinde daha profesyonel bir ekspertiz şirketine götürdüm orada da aynısını teyit ettiler. Aracı hemen bayiye götürdüm ve servis müdürüyle konuştum. Araç Fransa'dan geldikten sonra bayide detaylı bir kalite kontrol yapılmadığını söyledi. Kayıtları inceledi ve fabrikadan kendilerine böyle bir kayıt düşmediklerini söyledi. Müşteri hizmetlerini arayın dedi. Müşteri hizmetlerini 08.01.2024 tarihinde aradım durumu anlattım. [email protected] a mail attım ekspertiz raporlarını. 11.01.2024 tarihinde müşteri hizmetlerinden geri döndüler. Aracınızın 2 servis bakımı yaptırılması gerekiyor ama sizin 1 servis bakımınız görünüyor, ikincisi olmadığı için firmamız kuralları gereği araç değer düşüklüğü kapsamına sokamıyoruz diyor. 2. Bakımı dışarıda özel serviste yaptırdım. Bu garanti kapsamıyla alakalı bir durum. Ama bizim sorunumuz bana ayıplı bir mal satılmış olması. Fransa fabrikaya mail atalım diyorum yok. Ben atayım diyorum yok. Bana yazılı dönüş yapın diyorum yok. Peki 2 servisim de tam olsa araç değer düşüklüğünü verecek misiniz diyorum yok. E o zaman siz ne işe yarıyorsunuz. Mağdur ettiniz beni. Aracı sıfır satarken havan 20 bin tl istemeyi biliyorsunuz. Bir marka malına nasıl sahip çıkmaz. Kayıtlarını nasıl paylaşmaz. Sözde kurumsal firma Müşterisine yazılı bir açıklama nasıl yapamaz anlamış değilim. Şimdi ben ne yapacağım. PSA gruptan şikayetçiyim.

12 Ocak 2024 00:08

profile profile profile

İbrahim
İbrahim

Müşteriye satış öncesi aracın sök-tak durumu ile ilgili bilgilendirme yapılmadan satışın normal satış fiyatından yapılması etik olmayıp bilerek müşteriyi maddi ve manevi zora düşürmek olduğunu değerlendiriyorum. Ya hatasız sıfır araç vermeli ya da değer kaybını, müşteri hangisini isterse onu vermeli düşüncem. Benzer durum bende de var, link aşağıda. Ayıplı malı ayıpsız gösterip satmanız çok büyük ayıp. https://www.sikayetvar.com/peugeot/peugeot-sifir-aracta-sokme-takma-boya-ve-kaporta-kusurlari

Peugeot Yetkili Bayide Kaput Değişimi Ve Bilgilendirme Eksikliği

Ercan
31 Temmuz 2025 20:00
Emre sonuçtan hiç memnun değil

07 Temmuz 2023 17:36
Mustafa sonuçtan hiç memnun değil

Peugeot 208 Ayıplı Mal

10 Şubat 2024 22:11