Akif sonuçtan hiç memnun değil

Peugeot 508 Sunroof Sorunu

05 Temmuz 2023 19:16

2020 model Peugeot 508 1.6 Puretech gt aracımın sunroof panoramik cam tavanı açma kapama düğmesine basarak yapılan normal kapama esnasında bozuldu. Hiçbir fiziksel darbe veya kaza olmaksızın gerçekleşen bu arıza için gittiğim Şanlıurfa Gapel yetkili Peugeot servisinde yaşanan durumun garanti kapsamına giremeyeceği ve 75.000 TL ödeme karşılığında tamiratın gerçekleşeceği söylendi. Sadece açma-kapama düğmesine basarak nasıl bir kullanıcı hatası gerçekleştirmiş olabilirim? Serviste ustalar tarafından yapılan incelemede sunroof'un hareket etmesini sağlayan 4 ayaktan ikisinin kırıldığı, ikisinin ise yıprandığı söylendi. 3 yaşında bir araç için bu söylenenler normal mi? Premium araç diyerek pazarladığı ve sadece 3 yaşında 30.000 km ve yetkili servis bakımlı bir aracın sunroof'unun arıza yapması ve yaşanan bu arızanın sahiplenilmemesi gerçekten Türkiye pazarında gitgide büyüyen Peugeot firmasına yakışmamaktadır. Tüm sosyal medyada ve adli mercilerde hakkımı arayacağım. Hiçbir darbe olmadan, kendiliğinden gerçekleşen bu arızanın garanti kapsamına sokularak tadilatının yapılmasını istiyorum.

Bu arada internette Forum sayfalarında yaptığım araştırmalarda benim yaşadığım cam tavan arızasının kronik sorun olduğunu gördüm. Ayrıca yine cam tavandan çıkan seslerle alakalı da onlarca şikayet gördüm. Kısacası kullanıcı hatası değil, üretici hatası. Peugeot'tan beklentim ise hatasının arkasında durması.

profile profile profile
09 Temmuz 2023 17:11

Henüz 3 yaşında olan ve servis bakımlı olan bu aracın sunroof mekanizmasındaki ayaklarda aşınma olduğunu gösteren, zaten kırığında aşınmaya bağlı olarak spontan şekilde gerçekleştiğini gösteren yetkili servise ait belge de elimde mevcuttur. Peugeot müşteri hizmetleriyle yaptığım telefon görüşmesinde, kırık-çizik gibi şeylerin garantiye girmediği söylendi. Dış müdahalelere bağlı gerçekleşen arızalar garanti kapsamında değil dendi. Sunroof açma/kapama tuşuna basmak dış etken sayılıyormuş arkadaşlar. Buradan Peugeot müşterilerine sesleniyorum, aman ha garantiniz bittikten sonra sunroofunuzu asla açıp kapatmayın. Bozulursa düğmeye basmanız dış etken sayılabilir!

17 Temmuz 2023 20:48

Sürekli aranıyorum Peugeot servisinden. Ama en ufak bir gelişme yok. Sadece arayıp inceleme devam ediyor şeklinde bir yanıt. Anlamadığım ellerinde araba yok, arızalı parça yok, fotoğrafları yok. Neyi inceliyorsunuz? Yetkili Peugeot servisi Gapel kesinlikle haklısınız demiş, aşınmaya bağlı kırılma demiş. Ama Peugeot genel müşteri hizmetlerinden arayan kişi; açma-kapama tuşuna basmanın dış etkene bağlı bir arıza olduğunu söylüyor. Sunroof'u düğmeye basmadan dua ederek mi açacağız? Böyle bir dua, büyü falan varsa bu konuda da Peugeot bilgilendirsin lütfen.

21 Temmuz 2023 14:46

Peugeot'un Instagram-Facebook sayfalarında yorumlarım engelleniyor. İnsanlara yaşadığım durumu anlatmama müsaade edilmiyor. Yorumu yaptıktan sonra sadece kendim görebiliyorum. Ama herhangi bir hesaptan kalp-alkış-ateş emojisi atın; Peugeot Türkiye hesabı anında yorumunuza teşekkürle dönüş yapıyor. Bayimize bekleriz, şöyle teşekkür ederiz böyle teşekkür ederiz. Bu kadar ki sahteliklerle dolu bir firma. Ama hakkımı sonuna kadar arayacağım ve her türlü ortamda yaptıklarını afişe edeceğim.

27 Temmuz 2023 12:20

Son durumu bildireyim. Peugeot ile görüşmelerimiz sonucu tarafıma sunroof parça değişikliği için 25.000 TL indirim yapılacağı söylendi. Sunroofun parça fiyatı ise 1 ay önce 75.000 TL idi. Şu an ne kadardır bilmiyorum; dolar kurundan dolayı. Bu yaşananlar üzerine özel bir sunroof tamircisine gittim. Sunroof söküldü ve 700 TL gibi komik bir rakama yapıldı. Çünkü yetkili servisin söylediği gibi bir hasar yokmuş. Sadece sunroof ayağı yerinden çıkmış. Ayağı yerine oturtunca durum düzelmiş. Eğer Şanlıurfa Peugeot yetkili servisi Gapel'in sözünü dinleseydim, hiçbir kırığı olmayan sunroof için 75000 TL den 25.000 TL indirim şeklinde 50.000 TL ödeme yapacaktım. Hala da durumu anlattığım müşteri hizmetleri aracın artık garanti kapsamında olmadığını söylüyor. Yani 50.000 TL verseymiş, kazıklansaymışım ; bozuk olmayan parçamı değiştirselermiş. Aracımın iyi niyet garantisi devam edecekmiş. Arkadaşlar kısacası Peugeot pişmanlıkmış.

Yorumlar (11)

Ahmethan

Yaptırdığınız servisin numarasını verinde hocam ben yaptırıp satacağım zaten gerçekten pişmanlık bu araba hiç keyifle binemedim aldığım günden beri

Ahmethan

Aynı sorun benim aracımdada var yaptırdığınız tamirci ustanın adresini ve telefon numarasını atar mısınız

Akif

Hocam ben Şanlıurfa'da yaptırdım. Servis komple değişmesi gerek demişti. Sunroof ayakları kırıldı demişti. Dışarıda söktürüp baktırdığımda sadece sunroof'u kaldıran ayaklardan biri yuvasından çıkmış, onu yerine takmıştı ve düzelmişti. Bu olaydan sonra da zaten aracı satıp BMW aldım. Çok şükür ben kurtuldum; darısı sizlere

Cem

Hocam aynı sorunu yaşıyorum İstanbul'dayım. Lütfen dükkkan adı ya da usta numarası vs bir bilgi verir misiniz? Aracı dün aldım çalışıyordu bugün yok videodaki ile aynı durum

Şanlıurfa'da yaptırdım ben.

Amed

Hocam sana nasıl ulaşabilirim aynı durum bende de oldu nasıl çözeceğim bu durumu?

Akif

Ben sorunu nasıl çözdüğümü belirteyim sana. Benden en son Peugeot güya iyi niyet göstergesi olarak 50.000 TL istedi. Götürdüm dışarıda bir sunroofçu ali diye bir adama. Adam çok dürüst bir insanmış. Ben 2-3 günde bitmez bu iş Diye düşünürken arabayı teslim ettikten yarım saat sonra beni aradı ve arabanız hazır dedi. Gittim ki adam sizin sunroof ta kırık falan yok hocam, ayak yuvasından çıkmış, onu yerine taktım dedi. Benden 700 TL istedi

Amed

İzmir'deyim hocam ama şu an şehir farketmiyo artık çok sıkıldım soğudum arabadan

Hangi şehirdesin?

Onur

Peugeot’un Premium araç diye pazarladığı ve d segment pazarında iddialı bir konuma gelen 508 gibi bir aracın bu kadar basit arızalar vermesi ve firmanın bu arızaların arkasında durmaması gerçekten üzücü. Kronik sorunlarını çözemediği sürece rakiplerinin gölgesi altında devam etmek zorunda kalacak

Akif

BMW-Audi-Mercedes şaşmayacaksın! Ben 3 ay kullandım 508; sinir-stres-sıkıntıdan başka bir şey katmadı hayatıma

Kadir sonuçtan hiç memnun değil

Peugeot 508 Sunroof Ve Servis Problemleri

Kadir
27 Kasım 2024 12:48
Mustafa sonuçtan hiç memnun değil

Peugeot 508 Sunroof Sorunu Ve Garanti Mağduriyeti

24 Şubat 20:08