Peugeot 1.2 Puretech 3008 Fabrika Kaynaklı Trigger Kayışı Sorunu

13 Mart 2024 21:27

22 Ağustos 2017 yılında Peugeot Ankara Balgat Göral bayiinden 1.2 puretech Active Peugeot 3008 model araç satın aldım. Aracın 15000 servis bakımını ikamet ettiğim Eskişehir ilindeki Banaz Peugeot yetkili servisinde yaptırdım. 30000 bakımı için aynı servise gittim. Bana ilgili servisin Peugeot ile sözleşmelerinin iptal edildiğini ancak aynı ustalar ile aynı kalitede özel servis olarak hizmet vermeye devam ettiklerini söylediler. Bu nedenle bakımı özel serviste devam ettim. 45000 ve 60000 bakımlarımı da aynı şekilde özel serviste ancak geciktirmeden yaptırdım. 8 Mart 2024 tarihinde Eskişehir Peugeot Alpata yetkili servisinden aranarak aracımın trigger kayışı kontrolü ve değişimi ve motor yazılımı yüklemesi için en kısa sürede yetkili servise gitmem söylendi. Ankara’da ikamet etmeye başladığımdan dolayı Göral Balgat Ankara Peugeot servisine aracımı getirdim. Tespit edilen arızalara göre aracımın trigger kayışının pul pul döküldüğü bu nedenle motor yağ pompasının işlevini yerine getiremediği ve motor yağ basıncının düşük olduğunu öğrendim. Trigger kayışı değişimi, motor yağ filtresi ve yağ pompasının değişimi için 23500 TL servis tarafından talep edildi. Trigger kayışı normal değişimi 100000 km yapılmaktayken benim aracım halen 63300 km’de olduğu için duruma itiraz ettim.
Trigger kayışının planlı kullanım ömrünün %60’ında iken sorun çıkarmasının fabrika seviyesinde hatadan kaynaklandığını düşünüyorum. Peugeot Türkiye Genel Merkezi, aracımın periyodik bakımlarının yetkili serviste yapılmadığı için ücretsiz değişim isteğimi reddetti.
Ben aracımın bakımlarını oldukça düzenli yaptıran titiz bir araç kullanıcısıyım. 60000 km bakımımı daha yeni yaptırmışken aracımın fabrika üretimi hatası nedeniyle trigger kayışının planlı bakımından çok önce değiştirilmesi gerektiğini, onun vermiş olduğu hasarlar nedeniyle de motorumun zarar gördüğünü öğrenmiş oldum. Hasarımın telafi edilmesini, arızanın ücretsiz olarak tamir edilmesini talep ediyorum.

profile profile profile
11 Eylül 2024 09:11

Mart ayı içinde defalarca aramama rağmen stellantıs Peugeot müşteri hizmetlerinden olumlu bir cevap alamadım. Tamamen ilgisizler. Konuyu Ankara İl Tüketici Hakem Heyeti'ne intikal ettirdim. Temmuz ayı içinde Ankara İl Tüketici Hakem Heyeti oy birliği ile lehimde karar verdi. Stellantıs Peugeot müşteri hizmetlerine sonucu bildirmek için haftalarca telefon etmek zorunda kaldım. Ancak hepsinde de tekrar geri dönüş yapacaklarını söylediler. Eylül ayına girdiğimizde müşteri hizmetlerinden dönüş oldu. Ankara İl Tüketici Hakem Heyeti Kararını adli tatilden faydalanarak bir buçuk ay gecikmeyle Tüketici Mahkemesi'ne verdiklerini söylediler. Mahkeme Aralık ayında olacak. Konu trigger kayışı olduğundan kopma riski var. Trigger kayışının kopması durumunda da motora aşırı zarar veriyor. Firmanın amacı sanıyorum süreci olabildiğince geciktirmek ve benim arızayı başka bir yerde yaptırmamı sağlamak. Benim izlenimim stellantıs Peugeot firması müşteri memnuniyetini hiçbir şekilde gözetmiyor. Bunu Tüketici Hakem Heyeti'ne yaptıkları savunmada da açıkça gördüm. Müsait bir zamanda yaptıkları savunmayı da buraya yükleyeceğim. (Genel itibarıyla Türkiye'de firma sorumluluğunun iki yıl garanti süreci olduğu, bunun üzerindeki sürelerde hiçbir sorumluluklarının olmadığı şeklinde bir savunma yapmışlar.)

17 Eylül 2025 19:02

Tüketici Mahkemesi lehimde karar verdi.

Cemalettin sonuçtan memnun değil

Peugeot Motor Yağ Basınç Düşük

Cemalettin
12 Mart 2024 00:44
Peugeot Motor Yağ Basınç Düşük
Sercan sonuçtan hiç memnun değil

Sercan
16 Ocak 2025 09:39
Peugeot'un Triger Kayışı Sorunu Ve Müşteri Memnuniyetsizliği
Billur sonuçtan hiç memnun değil

Peugeot 3008 Triger Kayışı Arızası Ve Garanti Kapsamı Dışında Bırakılan Onarım Nedeniyle Mağduriyet

Billur
25 Eylül 2025 17:58
Orhan sonuçtan memnun değil

Peugeot 3008: Beklenmedik Motor Sorunları Ve Servis Hayal Kırıklığı!

Orhan
12 Şubat 2025 13:52
Murat sonuçtan hiç memnun değil

Peugeot Servisinde İlgisizlik Ve Çözülmeyen Sorunlar

Murat