Furkan sonuçtan hiç memnun değil

Opet Yanlış Yakıt Krizi: Araçta Büyük Hasar Riski

Furkan
23 Aralık 2024 20:08

16.07.2024'de Düzce Opet Asmalı Petrol'e yakıt almak için girdim. Aracıma yakıt dolumu yapılırken tuvalete gittim ve ödememi yapıp yola çıktım. 3-4 km sonra aracım teklemeye ve gaz yememeye başladı. Aklıma direkt yanlış yakıt geldi ve aracı sağa çekip fişi kontrol ettiğimde dizel yerine benzin konulduğunu fark ettim.

Petrol ofisine ulaştım; pompacı plakayı sisteme yanlış girip yanlış yakıt koymuş. Bana çekici gönderdiler. Zorla da olsa kendi ustaları yerine yetkili servise ikna edebildim. Aracımla 4-5 km gittiğimi, aracımın motor ve diğer parçalarının zarar görmüş olma ihtimalinin yüksek olduğunu ifade etmeme rağmen petrol yetkilisi, bayiye deponun temizlenmesi ve bu şekilde bana teslim edilmesi konusunda ısrarcı oldu.

Ben de bu durumu, yetkili servisin aracın diğer parçalarında hasar olmadığı ve bundan sonra kısa süre içinde bu parçalarla ilgili oluşabilecek arızalara kefil olursa kabul edebileceğimi söyledim, tabii ki kabul etmediler. Aracımı alıp İzmit'e yetkili servise götürdüm. Aracım 2004 model olduğu için yetkili servis parça temin edemeyeceklerini söylediler ve ben de aracımı mecburen özel servise götürdüm, davacı oldum. Bilirkişi geldi, tespit yaptı.

Tüm parçaları bilirkişi onayında değiştirdim. Ben bu petrol ofisine, Opet amblemine ve kurumsallığına güvenerek giriyorum. Opet yasal olarak sorumlu olmasına rağmen topu bayiye atıyor. Mağduriyetim ve dava sürecimiz devam etmekte.

Erkan sonuçtan hiç memnun değil

Yanlış Yakıt Dolumu, İlgisiz Yetkililer Ve 20.000 TL Zarar: Opet Seyahatimizi Kabusa Çevirdi

Erkan
23 Ağustos 2025 14:51
Sinan sonuçtan hiç memnun değil

Sinan
27 Haziran 2024 11:30
Yavuz sonuçtan hiç memnun değil

Opet İstasyonunda Dizel Araca Yanlış Yakıt Dolumu Sonrası Mağduriyet

Yavuz
10 Temmuz 2025 14:05

Alican
13 Ağustos 2023 13:00
Yakup sonuçtan hiç memnun değil

Yakup
10 Haziran 2025 13:49