Opel Astra K Silindir Kompresörü Arızası

01 Haziran 2023 19:15

2017'de sıfır olarak aldığım Opel Astra k 1.4T aracımda yeni başlayan rölantideyken titreme sebebiyle Opal'e götürdüm. Rutin bakımı için götürmüşken bu sıkıntıya da bakmalarını istedim. İnceleme sonucu 1. Silindir Kompresörünün düşük olduğunu, asıl arızanın bulunması için motor açılması gerektiğini, maliyetinin 50-80 bin tl tutacağını belirttiler. Bunu şu an için ödeyemeyeceğimi söyleyip istemedim, rutin bakımlarının yapılmasını takiben aracımı alıp ayrıldım. Opel Türkiye'ye durumla ilgili e posta gönderdim, aracımın şimdiye kadarki tüm bakımlarının zamanında ve düzenli olarak yetkili serviste yapıldığını, henüz 100bin km görmediğini, söylenen ücret konusunda şaşırdığımı, arızanın iyi niyet garantisi kapsamında değerlendirilerek sorunun giderilmesini içeren bir e posta gönderdim. Önce servisle konuşacaklarına dair bir telefon aldım. Daha sonra tekrar döndüklerinde motor açılmadan iyi niyet kapsamında herhangi bir şey söylenemeyeceğini belirttiler. En azından bir oran almak istediğimi belirttiğimde arıza tespiti olmadan hiçbir şey söyleyemeyeceklerini ısrarla belirttiler. Şimdi sorun şu; diyelim ki motor açıldı ve bana söylenen maliyet konusunda mutabık kalamadık ve yapmayın dedim; hiçbir şey yapmadan tekrar geri mi toplanacak, ya da yapalım dediğimde bu arızada hiçbir şekilde yardımcı olamayan merkeze nasıl güvenerek yaptıracağım? Hepsinin ötesinde, 100bin km dahi yapmamış olan kendi aracına güvenmediği izlenimini veren merkeze ben nasıl güveneyim? Yetkili olmayan servisin şimdiye kadar dokunmadığı aracı bu servislere mecbur bırakacak olan yaklaşım çok çok kötü. Biz niye yetkili serviste bakım yaptırıyoruz o zaman?

Haydar
Haydar

Merhaba. Bende Opel Astra k 1.4 t aracımı 2017 yılında sıfır olarak almıştım. Şu an 65 binde olan aracımın tüm bakımlarını da zamanında ve serviste yaptırdım. Geçen hafta araç durup dururken esc hatası verip motor arıza lambası yaktı ve rölantide titremeye başladı. (Birkaç gün sonra arıza lambası söndü.) Dün servise bu şikayetle götürdüğümde bujinin çatlamış olduğunu ve değişeceklerini söylediler; en son 7-8 ay önce serviste değişmişti zaten. Sonra gelip yeni taktıkları bujilerinde çatladığını ve bunun nedeninin araştırılması gerektiğini söylediler. Bugünde kompresyon testine soktular aynı sizin ki gibi 1. Bölmede basınç düşüklüğü olduğunu söyleyip motorun açılması gerektiğini belirtiler. Bende şimdi ne yapacağımı düşünüyorum. İlk bölmede 6 kg\cm2 ikincide 9-10 kg\cm2 çıkmış sonuç.

İbrahim
İbrahim

Merhaba aynı sorunları bugün ben yaşadım. Siz bir çözüm bulabildiniz ne yapmak gerekiyor. Kronik bir arıza herhalde Opel'e has.

Yekta

Başka markalarda da oluyormuş, düşük motor+yüksek beygirli araçlarda görece sık görülen bir sorunmuş. Yaptırmadım henüz, rölantide titreme devam ediyor, arada "esc servis" uyarısı veriyor. Geçen hafta motor arıza lambası yandı, 3-4 gün sonra o da söndü. Hareket halinde çekişten düşme vs sıkıntısı yok. Gittiği yere kadar...

Opel Türkiye Sattığı Aracın Kronik Sorunlarına Kayıtsız Kalması

Murat
07 Mayıs 2024 20:43
Mustafa sonuçtan hiç memnun değil

Opel Türkiye, Astra K'da Kronik Debriyaj Sorununun Arkasında Durmuyor

01 Ocak 2024 17:28
Opel Türkiye, Astra K'da Kronik Debriyaj Sorununun Arkasında Durmuyor
Erdi sonuçtan hiç memnun değil

Opel Astra 1.4T 145 Bg CVT Şanzıman

Erdi