Opel Astra K Şanzıman Arızası

Faruk
13 Mart 2023 14:39

2017 yılında 0 km olarak aldığım Opel Astra k HB'i 2023'e kadar sadece kendim kullandım ve 96.000 km yol yaptım. Aracı alırken tam otomatik olması nedeniyle şanzıman ömrü daha uzun olduğu anlatıldı ve bu o tarihte bu aracı almaya karar verdim.

Ancak şimdi aracın motor ışığı yandı ve yetkili servise götürdüğümde şanzıman arızası olduğu tarafıma iletildi. Tamir bedelinin şanzıman sökülünce ortaya çıkacağı söylendi ancak 35.000 TL minimum, 40-50 bin tl ortalama fiyat çıkacağı söylendi. Ancak şanzıman takıldığında beyinde sorun çıkması halinde bir 35 bin tl daha çıkacağı iletildi. Şanzıman söküldü ve beyin hasarı hariç 62500 TL ödemem gerektiği belirtildi.

Aracımın bir tanesi hariç tüm bakımlarını Opel yetkili servisinde yaptırmama rağmen iyi niyet garantisinden yararlanamayacağım söylendi. O yaptırmadığım bakımda şehir dışında uzun süreli kaldığımda başka bir yerde yaptırdığım yağ bakımıydı. Şanzımanla hiçbir alakası yoktu.

Özetle daha 96.000 km'de bu kadar büyük şanzıman sıkıntısı yaşanan araç için Opel'in kendi ürünün arkasında durmaması, müşteri hizmetleri anlamında hiçbir destek vermemesi markanın kalitesini ortaya koyuyor.

Opel Astra G Yokuşta Güç Kaybı Ve Performans Sorunu

Seydullah
06 Aralık 2025 12:31

Opel Servisinin Çelişkili Tutumu Ve Beklenmedik Ücret Talebi!

Türker
08 Şubat 13:12