Ozgur sonuçtan hiç memnun değil

Opel Araçlarda Trigger Kayış Yağlanması

27 Eylül 2023 11:51

Buraya şikayetimi yazma sebebim diğer insanların bu uyarıyı görüp Opel marka araç almadan önce iyi düşünmeleri. Zira, Opel ana merkezi durumun Tüketici Hakları'na gitmeden çözümüne kesinlikle yanaşmıyor. Aslında sorun çok sık karşılaşılan bir sorun. Trigger kayış normalde yağlanmaz, trigger zincir yağlanır. Ancak, Opel araçlarda bu trigger kayış motor yağının içinde dönüyor ve bu da kayışın olması gerekenden daha önce parçalanmasına ve yağ filtrelerini tıkamasına yol açıyor. Bu açıkça bir tasarim hatası. Normalde 90k km'de bir bakim yapılması gereken trigger kayışım 45k km'de sorun çıkardı. Aracın yağ filtrelerini tıkadı. Bununla ilgili çok sayıda şikayet olmasından bunun sık rastlanılan bir durum olduğunu görebilirsiniz (https://www.sikayetvar.com/opel/triger-kayisi). Opel ana merkez kaç adet aracın bu şekilde trigger kayış arızasıyla zamanından önce bakıma geldiğini paylaşmıyor, dolayısıyla tek kaynağımız internet.
Opel, masrafı karşılamama sebebi olaraksa aracın bakımının 5k km gecikmesini gösteriyor. Oysa araç yağı tamamen uygun numaralı ve uygun marka bir yağ ile zamanında değiştirildi, ilk bakım da Opel'de yapıldı. Opel'deki pek çok usta bu sorundan haberdar, ancak merkez bu hatayı kabul etmiyor ve hata ile ilgisi olmayan uygun yağ değişimini geri ödememe sebebi olarak gösteriyor. Oysa bu hata (trigger kayış yağlanmaya ilk günden itibaren başlamış) araç ilk alındığı günden itibaren aracın üstünde olduğu için garanti kapsamında yer almalı. Ayrıca aracın yine birkaç bin km sonra yolda kalmayacağının garantisi yok, trigger kayış sürekli değişmek zorunda ve yağ ile ilgili tüm aksam düzenli olarak boşaltılıp temizlenmek zorunda. Bu mağduriyet tüm Opel araç sahiplerini ilgilendirdiği için yazdım, araç alırken bunları sormayı unutmasınlar.

25 Mart 2025 11:17

Tüketici Hakem Heyeti şirketin ayıplı mal sattığına hükmetti.

22 Eylül 2025 00:31

Ayrıca Stellantis Global bu sorunu kabul etti, 10 yıl boyunca ve 180.000 km içinde bu arızayı bedava tamir edeceğini taahhüt etti

Yorumlar (5)

Yasin
Yasin

Merhabalar Özgür bey ben de Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurmayı düşünüyorum ama bu süreçte Triger kayışı koparsa diye de tereddüdüm var siz nasıl bir yol izlediniz?

Hilal
Hilal

Yağın içinde olması bir zaman sonra yatakların sarmasına kısacası motoru elinize almanıza sebep olabiliyormuş

Ali

Konu ile ilgili bilginiz varsa [email protected] adresim bana bu konuda destek olur musunuz

Ali

Özgür Bey Merhaba aynı sorunu 2020 model Opel Corsa aracımda bende yaşadım ve dediğiniz gibi servis garanti kapsamı dışında değerlendiriyor. Konu ile ilgili siz herhangi bir sonuç alabildiniz mi

Ozgur

Alican Bey merhaba, dediğiniz gibi bu sorunla karşılaşan çok insan duydum, konuştum. Ayrıca teknik kısımdaki insanlar da bunun şirketin bir hatası olduğunu bildiriyorlar. Ancak ne yazık ki şirket bir çözüme yanaşmıyor. Bu yüzden tüketici hakem kuruluna başvurdum. Ne kadar çok başvuru olursa tüketici hakem kurulu da bunun standart bir hata olduğunun farkına varacaktır. Bu araçlar henüz yeni piyasaya verildiği için bu sorunların oluşması zaman alacaktır, bu sorunla karşılaşanlar resmi yollara başvurursa şirket sonunda hatasını kabul etmek zorunda kalacaktır ve bir çözüm yoluna gidecektir diye düşünüyorum.

Triger Kayışı Arızasında Garanti Kapsamı Dışı Bırakıldım, Güvenliğim Tehlikede

05 Kasım 2025 00:27
Şeref sonuçtan hiç memnun değil

Opel Corsa'nın Triger Kayış Sorunu

Şeref
25 Ekim 2023 16:13
Alper sonuçtan hiç memnun değil

Opel Grandland Kronik Triger Sorunu.

Alper
12 Eylül 2023 13:21