Fatma sonuçtan hiç memnun değil

Opel Aracımın Garantiden Çıkarılması

Fatma
25 Mayıs 2024 16:11

26 afz 325 Plakalı, W0V7D9EL2N4307668 şasi numaralı Opel Crossland Marka araç sahibiyim. 29 Şubat 2024 tarihinde aracımı ilk sahibinden satın aldım. Satın aldığımda araç 3400km yol yapmıştı ve halen garantisi mevcuttu. Aldığım tarihten sonra aracın servis bakımı yapılmadığını öğrenip, Trabzon Vardallar servisinde araç bakımımı yaptırdım.
Son zamanlarda aracımın motor sesinde farklılık fark edip aracı 22 Mayıs 2024 tarihinde Trabzon Vardallar Servisine götürdüm. Yapılan incelemede aracımda motor arızası olduğu, motorun değiştirilmesi gerektiği, bu süreçte tarafıma ikame araç verileceği söylendi. İki gün boyunca ikame araç ayarlaması yapılmasını bekledikten sonra, 24 Mayıs Cuma günü, servis bakımımı 7 ay geç yaptırdığım için garantiden çıkartıldığım ve masrafları kendim karşılamam gerektiği tarafıma söylendi. Motor arızası tarafıma; motor yağında Alüminyum parçaları görüldü şekliyle açıklandı. Öncelikle motor yağında Alüminyum parçaları varsa, öncesinde yaptırdığım Servis bakımında neden görülmedi? Piyasanın 3 katı para vererek yaptırdığım servis bakımın daha özenli yapılmasını beklerdim. Servis bakımı sırasında yağda Alüminyum parçaları görülmediyse, sonradan oluşan sorun ile yağ bakımının arasında bir ilişki kurulamaz. Bunun yanında 5000km de olan bir araçta, sadece yağ değişimi geciktirildi diye motor arızası oluştuğunu söylemek, mantıkla açıklanacak bir durum değildir. Büyük marka olmanın gerekliliği, sadece kaliteli ürün üretmek değil, ürettiği ürünün de arkasında durmaktır. Bu anlamda açık bir şekilde mağdur edildiğimi ifade edip, aracımın motorunun garanti kapsamında değiştirilerek, mağduriyetimin yasal yollara başvurmaya gerek kalmadan, en kısa zamanda giderilmesini talep ediyorum.

profile profile profile

Sürekli Motor Arızası Veren Yeni Araçta Çözüm Bulunamıyor

Ergün
22 Ekim 2024 09:56
Rasim sonuçtan hiç memnun değil

Garanti Kapsamında Arızalanan Aracıma İkame Araç Sağlanmıyor, Mağdurum!

Rasim
11 Ağustos 2025 18:56
Mustafa sonuçtan hiç memnun değil

Opel Servisinde Yaşanan Sorunlar Ve İlgisizlik

26 Aralık 2024 00:53