Noter Çalışanının İş Etiği İhlali Ve Müşteri Mağduriyeti

05 Kasım 2024 17:30

01.10.2024 tarihinde saat 16:35'te "Çerkezköy 5. Noter" e vekalet vermek amacı ile gitti. Bankoda görevli kimseyi göremeyince içerideki odada oturan bayanlara yardımcı olmaları konusunda talebimi ilettim. Dosya ekinde iletmiş olduğum görseldeki bayan bana saat 16:50 ye kadar işlem alabildiklerini işlem uzarsa işlem yapamayacaklarını iletti. Kendilerine noter çalışma saatinin 17:30 a kadar olduğunu söylememe rağmen beni tersleyerek bankaya gideceklerini iletti. Olayın devamında saat 16:40 ta ben hala beklerken kendi şahsi telefonu ile görüşme yapmaya başladı. Bulunduğumuz yer sessiz olmasına istinaden bayanın kendi günlük diyaloglarını! Yaptığına şahit oldum. O sırada noterde sıra oluşmaya başladı. İşlemim ile alakalı avukatımın mail atmasını kendisinin bu kadar uzun bir dilekçeyi yazmak zorunda olmadığını uğraşamayacağını ifade etti. Avukatım maili yazmış ve atmış olmasına rağmen maile bakmadı ve çalışma saati doldu dedi. Malin geldi, iğini ve 20 dakika kendi şahsi görüşmesinin bitmesini beklediğimi ifade ettim. Kendisi bana tepki göstererek "sizin işleminizi yapmayacağım" dedi. O sırada 25 dakikadır kendi telefonunuz ile mesai saatleri içerisinde şahsi görüşmenizi! Yapmak yerine vatandaşı bekletmek ne kadar uygun diye tepkimi dile getirdim. Çalışan bayan işimi yapmayacağını tekrarladı ve o sırada video kaydı almaya başladım. Kendisi istediğim yere şikayet edebileceğimi ama benim işimi yapmayacağını ileterek, dalga geçer gibi 16 dakika telefonla konuştum 25 dakika değil dedi. Devletin resmi kurumunda kendi hükümdarlığını sürerek egolarıyla vatandaşı mağdur ve rencide eden bu anlayış hangi meslek ahlakına uyuyor? Devletimizin bu denli özenle çalışmasına rağmen bu hanımefendi gibi insanlar nasıl hala hiçbir yaptırım olmadan kendi keyifleri doğrultusunda çalışmaya devam edebiliyor? Konu ile alakalı tüm yasal haklarım kendime saklı olup işin takipçisi olacağım ve gerekli yaptırım yapılması konusunda takibimi sürdüreceğim.

Bakırköy 14. Noterliği Çalışanlarının İlgisizliği Tavırları

Özlem
03 Kasım 2023 19:45

Kartal 26. Noteri Hakkında

İsmail
30 Kasım 2023 08:43

Bakırköy 26. Noterliği'nde İşlem Yaptıramadım!

08 Eylül 2024 23:52

Beyoğlu 51. Noter Şikayeti