Nespresso S85 Atelier Kronik Su Akıtma Arızası

Canberk
01 Ağustos 2024 09:10

Nespresso Atelier S85 kahve makinesini arkadaşımın tavsiyesi üzerine Aralık 2021’de Media Markt üzerinden satın aldım. İlk başlarda makineden memnundum ancak makine garanti süresi içerisindeyken 3 kez su akıtma sorunu yaşadım. Kesinlikle damacana suyu hariç bir su veya orijinal olmayan bir kapsül kullanmadım. 4-6 ayda bir orijinal solüsyonla kireç çözme işlemini gerçekleştirdim. Sonuncusu garanti bitimine yaklaşık 2 ay kala idi. Cihaz değişimi talebimi ilettim ancak karşılanmadı.

Garanti süresi içinde yaşadığım ve defalarca bildirdiğim su akıtma problemi, garanti süresi dolmadan önce defalarca yetkililere bildirilmiş olup, değişim talebim de bu süre zarfında yapılmıştır.

Geçtiğimiz hafta itibariyle tekrardan su akıtma ve kahve vermeme sorunu olunca müşteri hizmetleri ile iletişime geçtim. Yalnızca cihazın servis tarafından incelenmesi için bile 1000 TL’nin üzerinde bir ücret talep ettiler. Daha önce de olan aynı problemin olduğunu ve tekrarlayan problem sebebiyle garanti süresi içinde de değişim talebimi ilettiğimi söylememe rağmen cihazın garanti süresinin dolduğunu ve değişimin kesinlikle yapılamayacağını, teknik servisin de ücrete tabi olduğunu söylediler.

6502 sayılı Tüketicinin Korunması hakkında Kanun’un 11. Maddesi uyarınca, tüketici olarak ayıplı malın ücretsiz onarımı, değişimi veya bedel iadesi gibi haklara sahip olduğum açıkça belirtilmiştir. Cihazı aldığımdan beri var olan bu kronik sorunla ilgili hiçbir şekilde taleplerimi karşılamayan yetkililerin gereğini yapmasını rica ediyorum.

01 Ağustos 2024 17:38 (Şikayetten 8 saat sonra)

Değerli müşterimiz, Yaşanan durum adına üzgün olduğumuzu belirtmek isteriz. Teknik servisten yetkili arkadaşımız en kısa sürede tarafınıza ulaşıyor olacak. Saygılarımızla

İrem
İrem

Aynı durumu yaşadım, uzun uğraş sonucu marka yeni cihaz gönderdi ve 1.5 sene sonra yeniden şu an aynı sorunla karşılaşıyorum. Bu sefer de garantim bittiği için 1750 servis ücreti talep ediyorlar. Tüketici hakları mahkemesine şikayet ettim bekliyorum.

Servis formları ve fatura ile Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurmak lazım. Bende aldım bu makineden 17 ocakta 3 gün sonra ilk kullanımda su akıtmaya başladı. Direkt iade edeceğim. Böyle problemler olacak belli ki. Başka marka alacağım

Nespresso Atelier S85 Modelinde Kronik Su Akıtma Sorunu Ve Yetersiz Destek

19 Haziran 2025 15:15
Görkem sonuçtan hiç memnun değil

Görkem
15 Nisan 2024 21:40