Muhammed sonuçtan hiç memnun değil

Nespresso Lattissima One Kahve Makinesi Sorunu

Muhammed
26 Ekim 2023 11:22

Nespresso'dan 19 Eylül tarihinde kendi sitelerinden Nespresso Lattissima One modelini aldım. Cihaz elimize ulaştıktan sonra videolarını izleyip kurulumu yaptık ve kullanmak istedik. İlk çalıştırdığımızda sütü çok az verdi ve çok fazla buhar yapmaya başladı. Süt haznesindeki sütün tamamını almadı. Daha sonra belki biz kullanmayı bilmiyoruzdur diye biraz beklettik sütsüz kahveler yapıp bu arada makineyi tam öğrenmeye çalıştık. Aradan 1 hafta geçtikten sonra artık tamamen normal kahveyi de vermemeye başladı. Kahve kapsüllerini delmiyor, kahveyi ısıtmadan soğuk veriyordu. Biz aradık kendilerini 9 Ekim'de talep oluşturduk iş yoğunluğundan dolayı kahve makinesini 9 Eylülde gönderemedik daha sonra kahve makinesini tekrar çalıştıralım belki düzelmiştir deyip kahve kapsülünü içine koyduk yine ne süt veriyor ne kapsülü deliyor ne de kahve vermiyordu ve kahve makinesini bütün ışıkları aynı anda yanıp sönüyor sonra kendiliğinden kapanıyordu. Tarihini tam hatırlamıyorum ancak 15-19 Ekim'de kendilerine cihazı kargoladık ve bu sorunlardan dolayı iade talep ettik. Bugün yani 26 Ekim tarihinde bize hiçbir şey söylemeden ürünü kargoya vermişler kargodan mesaj gelmese ürününüz dağıtıma çıkarılmıştır diye neler olduğunu öğrenemeyeceğiz bile.

Neyse kargo mesajı gelince Nespresso'yu aradım durumu anlattım bizim cihazımızdan bir haber yok mu hala diye bana henüz işlemlere başlamamışlar diyor müşteri temsilcisi, bende kendilerine dedim ki az önce bana bir mesaj geldi. Ürününüz dağıtıma çıkarılmıştır diye, İ***** hanım, ben servisle görüşüp size döneyim dedi. Aradan 10 dakika geçti. Beni aradı ve diyor ki servis ürününüzü kontrol etmiş süt haznesinin içinde bir parça varmış o parça sıkışmış ondan dolayı sütü vermiyor kullanıcı hatası kaynaklı. Onu da düzeltip cihazı size gönderdik dediler. Servis aşamasında hiçbir şekilde aranmadım. Bilgi verilmedi ve sorunun ne olduğu anlatılmadı. Ek olarak o bahsettiği sorunu ben zaten internetten araştırıp öğrenmiştim ve o parçayı kendi imkanlarımla çıkarıp yerine takmıştım bu kullanıcı hatası bir durum değil fabrika hatası bir durum ve sürekli olan şey bu. Bir diğer husus ise cihazın sadece süt ile alakalı bir problemi yok yukarıda bahsettiğim bütün sorunları görmezden gelip sadece ona odaklanmışlar. Bundan sonraki aşamada artık cihazı da alıp önce Tüketici Hakem Heyeti'ne gitmek oradan CİMER'e yazmak, Tüketici hakem heyetinden çıkacak sonuca göre de mahkemeye başvurmak olacaktır. Nespresso Türkiye'den ürün aldığıma kadar pişman oldum.

01 Kasım 2023 18:15 (Şikayetten 6 gün sonra)

Değerli müşterimiz, Yaşanan durum adına üzgün olduğumuzu belirtmek isteriz. İade talebiniz değerlendirme aşamasındadır. Sonuçlandığında tarafınıza en kısa sürede dönüş sağlıyor olacağız. Saygılarımızla

Gizem sonuçtan hiç memnun değil

30 Ocak 2024 11:39
Nataliya sonuçtan çok memnun

Nataliya
25 Aralık 2023 14:43
"Sorunu hızlı bir şekilde çözdüğünüz için teşekkür ederim"
Gülay sonucu yetersiz buldu

13 Kasım 2023 16:01
Merve sonuçtan hiç memnun değil

12 Kasım 2023 21:38

Sevilay